- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz MasterMark #18600 üzenetére
Az tudja a Pass-Through-ot HDMi-in?
-
Joshi
titán
válasz MasterMark #18602 üzenetére
Én úgy tudom hogy az AC3 Filter nem tudja kitolni a Pass-Through-ot.
-
Joshi
titán
válasz MasterMark #18606 üzenetére
A DolbyTrueHD és a DTS MA csak HDMI megy ki ez tuti, de igazából mind1 mert a szűrőknél lehetett hangsávot választani csak azt nem értem hogy miért csak ott? Most a Pot Playerrel néztem meg a filmet úgy hogy a filmlejátszás előtt átváltottam a TV-ét 24Hz-re, végül is így is hibátlan volt a lejátszás.
-
tdd587
őstag
Ez a media splittertől függ, sajnos ilyen érdekesen van megoldva. Ha azt váltogatod, akkor változik az audió sávok váltogatásának rendje is mpc-hc-n belül, de amúgy is érdekes.
Kellene már egy product owner az mpc-hc projektbe (is), aztán rendbe rakni ezeket. Vicces, hogy a menürengetegben kell kikeresni ilyen alap dolgokat, de ez van.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
spiritex
veterán
Sziasztok, rég jártam itt, mert szépen megy otthon minden. De most a barátnőm venni szeretne egy 5.1-es házimozi rendszert és az lenne a kérdésem, hogy ha külső forrásból ráköt egy pc-t, egy mp3 lejátszót vagy egy analóg tv kimenetet akkor a sima sztereo jel az mind a 6 hangszórón szólni fog? Ha igen, akkor hogy fog eloszlani a jel? Melyik hangszórón mi fog szólni? Az első-hátsó bal-on a bal csatorna, az első-hátsó jobbon a jobb? És a Center-en?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
MasterMark
titán
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18610 üzenetére
SONY DAV-TZ135-öt. Így mit mondasz?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
MasterMark
titán
válasz spiritex #18611 üzenetére
Úgy látom az alap Pro Logic-ot tudja, ez sem rossz, de nem zenéhez van kitalálva, azaz hibázni fog sokszor. (Rossz minőségű zenénél mindent a centerre fog rakni.)
szerk.: Viszont mivel nem ismerem, nem tudom mit kezd pl USB-ről vagy analóg bemenetről lejátszott zenével. Lehet, hogy csak filmekre tudja.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18612 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. A leírásában láttam olyan Sound Effect-et, hogy minden bemenő jelet sztereóra konvertál. Ilyen esetben melyik hangszórók fognak szólni?
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18614 üzenetére
Köszi szépen! Akkor az úgy szerintem jó lesz. Mert igazából a kis pc-s Logitech X-230-as 2.1-es hangfalait szeretné lecserélni valami jobb minőségűre és távirányíthatóra.
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18616 üzenetére
Nem haragszom, örülök az építő jellegű kritikának! Nyitott vagyok minden hasznos tanácsra.
Igen, filmek is lennének, de nem mint lejátszó használná a SONY-t, hanem csak mint hangfal, mert van neki egy Venice V 13HD lejátszója és azon megy a film. Ezen kívül a TV hangja lenne kivezetve a SONY-ra, mert zenei műsorok, pl. az X-Faktor nem szól elég jól az X-230-on.
Jelenleg a Venice-nek csak az analóg audio out-ja van rákötve az X-230-ra. Ott is lehetne valami normálisabb hdmi-s kivezetést csinálni, csak még nem tudom mit hova kéne kötni, ha meglenne a SONY...[ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18618 üzenetére
Panasonic TX P42C3-as plazma. De van még egy 4 bemenetes analóg kattintgatós audió-jel választó, amit én barkácsoltam, amire rá van kötve a tv analóg hangkimenete Scart-ról levéve , az mp3 lejátszó, a pc és a venice analóg kimenete, a kapcsoló kimenete meg megy az x-230-ba. Úgy terveztem, hogy ez az átkapcsoló maradna továbbra is.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18620 üzenetére
Mennem kell, de majd otthonról kérdeznék még. Köszi a segítséget!
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18620 üzenetére
Na már itt is vagyok! A számot rosszul írtam, tehát a pontos típusa a tv-nek TX-P42C2. A jel-választó pedig igen, csak sztereó, 4 x bal-jobb rca bemenet és 1x bal-jobb rca kimenet. Nem tudom hogy lehetne profitálni a Venice hdmi kimenetéből jobban, hogy a hangja jobb minőségű legyen a filmeknek, de úgy nézem evvel a Sony-val sehogy, mert nincs hdmi bemenete, csak analóg.. Nyilván a legjobb lenne egy komoly házimozi rendszer, ami tele van csatlakozókkal, köztük hdmi és optikai bemenettel is, de arra nincs keret.
Most úgy látom az egyedüli megoldás ha minden eszköz analóg kimenete bemegy a jel-választóba, annak a kimenete pedig a Sony-ba. Magyarul minden analóg sztereó marad... Te látsz ennél jobb megoldást?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
MasterMark
titán
válasz spiritex #18622 üzenetére
Ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez a házimozihoz, akkor csak úgy lehet megoldani ahogy mondod. De ha a médialejátszóról fogtok lejátszani, akkor csak sztereó lesz, így nagy részt nem lesz kihasználva a térhangzás előnye. Ha zenére kell akkor inkább valami sztereó rendszert nézzetek. Mivel úgy több pénz jut egy hangszóróra, jobb minőséget lehetne elérni.
Switch Tax
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18623 üzenetére
Nem ragaszkodom hozzá, csak eddig nem találtam olcsóbb megoldást arra, hogy egyrészt erőteljesebb legyen a hangzás (mert elég nagy a szoba és az X-230 hangja eléggé elvész benne), másrészt távirányítható is legyen. Ha van valami ötleted szívesen venném! Olyan 35e Ft a keret.
Nyilván egy jó kis erősítő kéne 2 vagy 5 erős hangfallal, de az nincs meg 100 alatt..[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #18624 üzenetére
Esetleg ez vagy ez jobb választás lenne a Sony-nál és a meglévő Logitech X-230-nál hangilag? Tudom, egyiknek sincs távirányítója, de akkor azt esetleg bevállalnánk. Gondolom ez totál felejtős, nem szeretem a márkát, nem bízom benne.. Persze még mindig annak örülnék, ha lenne valami erős és tűrhető hangzású cucc távirányítóval.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz MasterMark #18626 üzenetére
Igazad van.. Esetleg, aki tud, privátban segítsen, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #18627 üzenetére
Ha már múltkor off-oltam picit, lezárnám avval, hogy soha senki ne vegye meg a Sony DAV-TZ135-öt, mert valami gyalázatos hangja van, tegnap kipróbáltattam a MM-ban.. Már a kivitelén is látszik, az anyaghasználaton, a kábeleken, hogy gyerekeknek való játékszer!
-
törölt tag
Sziasztok,
Hogy tudom a bass redirectiont bekapcsolni?
Creative Au4 driverben erre nincsen lehetőség.
A Kenwood KRF-V5050D erősítőmön pedig van olyan opció, hogy Cinema EQ, de az ront a térhatáson.
AC3Filterben pedig lenne olyan preset, de az nem választható opció...Segítsetek légyszi
-
törölt tag
válasz MasterMark #18630 üzenetére
Azért köszi
-
törölt tag
válasz MasterMark #18632 üzenetére
Igen, aktív, mire gondoltál? Csak egy állítható dolog van rajta.
Bass redirection nélkül erőtlen és halk a basszus, bár azt tudom több féle képpen is állítani az erősítőn, de mégsem olyan dinamikus és jó, minth a bass redirection lenne bekapcsolva.Így néz ki a mélynyomó hátulról:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #18634 üzenetére
A mélynyomó egy Y kábellel csatlakozik az erősítőhöz, a mélynyomóba nincsen más dugva. Ott hogy veszi le a frontokról a basszust? Az az erősítő dolga, nem?
Próbáltam már állítani a basszust is külön a frontokra, meg a mélynyomóra is adtam +dB-t, de nem nagyon használt egyik sem...
Az erősítőnek tudnia kellene a külön basszus csatornát kezelni, nem? Hogy irányítom a basszust a frontokra? AC3Filterben az működött, ha nem volt SPDIF passthrough, de ott az sem segített, a mélynyomóra kellene a basszus.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz #54715584 #18635 üzenetére
A "line" rca bemenetet két helyre is kötheted az erősítőre. Egyszer a sztereó "pre out" ( vagy front vagy main, erősítője válogatja ) kimenetre ( ha van ) másodszor az erősítő "sub" kimenetére ( ha van, itt elég az egyiket csatlakoztatni, hiszen monó jel ).
A "b" variáció, hogy a front sugárzók hangsugárzó kimenetét csatlakoztatod egy-egy plusz kábellel a sub hangsugárzó bemenetére ( from receiver ).
A pre out és a "b" variációban a .1-es csatorna nem fog hallatszani, csak amit a frontokra irányítottál.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz #54715584 #18638 üzenetére
Így érthető!
Az Y kábel monó csatija az erősítő sub kimenetére van csatlakoztatva, amiből két monó jelet állít elő a sub erősítő Line bemenetére ( ami tulajdonképpen szintén monó, mivel csak egy szubod van ).
Ezzel a bekötéssel egyértelműen csak a ".1-be" irányított mélyeket fogod hallani, a frontokét nem!
Valószínű a "Level" miatt nem hallottad erősebben, mivel az ac3 filterben az általad említett basszus beállítás jó pár decibellel megemeli a sub kimenet jelét, ezért hallottad erőteljesebbnek.
Tul. képpen a Level az egy hangerőszabályzó, amivel ugyanezt a hatást tudod (elvileg ) elérni.
Ha így sem jó, akkor passz. -
törölt tag
válasz ozzy711 #18640 üzenetére
AC3Filterben csak akkor van bass redirection, ha nem SPDIF passthrough-t használok.
Ezt a kábeles dolgot nem értem, ezek szerint nem is olyan jó ez a Y kábelezés...
Hazaérek feltekerem majd a Level-t, de attól félek az nem lesz elég.
Igazából az is érdeklne, hogy van ez a Cinema EQ beállítás az erősítőn, ami megcsinálja a bass redirection-t (miközben ront a térhatáson).
Biztosan van olyan beállítás, amivel ezt el tudom érni...Olvastam olyat is, hogy állítsam majd maxra a Level-t és adjak +12dB-t a mélynyomóhoz.Most melóhelyen vagyok még egy darabig, de hazaértem kipróbálom a max Levelt. Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erősítőn ez van hátul: Subwoofer pre out
Feltekertem a Level-t max-ra, de nem sok változás történt, továbbra sem hozza azt, ami bass redirection-nel működik.
Akkor most egyszerűen nem erősíti fel a basszust a mélynyomóm vagy nem tudja az erősítő a bass redirection-t? (Pedig a Cinema EQ-val működik az a beállítás...)
Szóval továbbra is tompábbak a basszusaim, nem ütnek annyira de főleg nem dinamikusak...
Van vkinek Kenwood erősítője?
-
törölt tag
Nos...a távirányítón van egy Bass Boost gomb, amivel csak az a gond, hogy a távirányító nem működik
Vagyis néhanapján kb 2 havonta 1 napra....
Úgyhogy elvileg akkor van megoldás, csak hát nem tudom használni...
Egy új távirányító meg 10e Ft...[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz #54715584 #18644 üzenetére
Logitech Harmony 300 már van 4500-ért, ha távirányítót vennél.
-
OddMan
őstag
Az alábbi képen pirossal aláhúztam 2 sort. A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a színeket át lehetne valahogyan valós időben konvertálni BT.709 formátumura?
Ez a film iszonyú világos, fekete nincs is, szóval nagyon mosott a kép.
A lényeg, hogy szeretnék ezzel kezdeni valamit, mert így nézhetetlen a vetítőmön.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs