- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz warezxts #17401 üzenetére
A kép a laptopomon készült, azért ilyenek a felbontások. Az Automatikus váltás használatát kell bepipálni és lejjebb beállítani az igényelt felbontást és Hz-számot. A CCC-ben meg hozzá kell adni a 24Hz-es lejátszást is, utána beállítani a megfelelő képméretet, overscan-t. Ezt frekvenciánként, külön kell állítani.
-
Joshi
titán
Srácok DXVA nélkül soha nem lesz élvezhető HD lejátszásotok ezt el kell fogadni. Nálam még DXVA-val is volt judder vagy tudom is én mi de egyszerűen én nem tudtam belőni úgy a htpc-n jó legyen. Állítólag a Win8-ban már nem DXVA lesz hanem valami más és jobb de gondolom ehez új VGA is kelleni fog. Higgyétek el hogy egy 40-50k asztali lejátszó simán visz minden filmet DLNA-n keresztül az asztali gépről gond nélkül. Én ezt választottam, de egy Tegra3-as tablet is megbirkózik a HD filmekkel legalábbis szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
warezxts
senior tag
@liszi70: Koszonom szepen, ki fogom probalni
@Joshi: Nekem van DXVA-m, es ugy csinalja ezt (persze nem olyan mertekben, de eszreveheto). DLNA nem lenne gond, bar a felirat a TVben eleg...khmm...lightos. Viszont csak optikai hangkimenete van, amit az erositom hirbol nem ismer. Ezert akarom kihozni a legjobbat ugy hogy kikotom TVre a filmet. -
nagyúr
"...egy 40-50k asztali lejátszó simán visz minden filmet..."
Nekem is volt (van) médialejátszóm, kb. ebben az árkategóriában, rengeteget szívtam vele. Elég neves gyártó, de olyan bugos és idegesítő a cucc, hogy sokkal több bosszankodásom volt vele, mint a HTPC-vel, a meglévő 1 db. (persze elég nagy) problémájával együtt. Azon nem volt probléma a frekvenciaváltással, cserébe volt sok más.
Megnéznétek nekem, hogy ez a lap...:
...tudja-e DXVA-t?
Bár annyit én is látok, hogy ezt írja a Grafikus megjelenítésnél :
"Hardveres dekódolás-gyorsítás H.264, VC-1 és MPEG-2 videokodekekhez"
Szóval ez a lap úgy látom tudja a DXVA-Hardveres gyorsítást, ami azért érdekes, mert ez a nagy gépem alaplapja, ahol az MPC-HC ugyanúgy azt írja ki, hogy nincs DXVA. Szóval én gyanakszom valami beállítás-problémára a másik esetében is. Vajon mit b...ok el?
-
warezxts
senior tag
válasz liszi70 #17405 üzenetére
Tudom uj vagyok, de nem a videokartyanak kell tudnia a DXVA-t?
Mert en meg ezt tettem fel:
AMD Media Codec Package vagy regebbi neven Avivo(TM) Package@Joshi: azert hihetetlen hogy van egy jo gepem, jo kartyam, jo tvm, es nem lehet nezni folyamatosan egy HD filmet
@WonderCSabo: oke csak liszi70 egy alaplapot vagott be, de lehet en ertettem felre valamit - jah alaplapi VGA, oke nem szoltam
[ Szerkesztve ]
-
-
warezxts
senior tag
egyebkent mar megy rezzenestelenul a film, a juddler-re kerestem ra a forumon, es liszi70 beallitasai szerint varialgattam. Igaz nem a leggyorsabb, de legalabb nem idegesito mar...
Mondjuk azt valaki elarulhatna miert jobb a CoreAVC mint a MPC Video dekodere...
[ Szerkesztve ]
-
warezxts
senior tag
Illetve meg egy kerdes:
a TV-m 200hz-es, miert valaszthato win7 alatt plafon 60Hz? Vagy ez ket kulonbozo? Ha igen hogy tudom kihozni a 200Hz-et?
ezt olvastam epp: #17244 -
nagyúr
válasz WonderCSabo #17408 üzenetére
"...És nem kell DXVA a judder mentes lejátszáshoz, sőt vkinél pont a szoftveres dekódolás jobb."
Fenn van a CoreAVC 1.9.5, a legfrissebb AMD Catalyst 12.2, a proci Athlon II X3, ami full hd-n is 30% körül megy, szerinted nem is fontos a DXVA, akkor mi a fene okozza, amit a 17398-ban írtam le???
-
Joshi
titán
válasz liszi70 #17412 üzenetére
Ne haragudj de nem olvastam végig a linkelt írásodat meg aztán nem is említed a médialejátszó típusát. Azért ne gondold azt hogy a htpc az minden problémától mentes céleszköz lesz, de ahogy látom erre már nélkülem is rájöttél.
Vannak dolgok amit a média lejátszón nézek vannak amit a pc-én, ilyen az élet. Semmi se tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tökéletesen egyetértek veled, de nekem a kevesebb kompromisszumot a HTPC jelenti.
(Naná, hogy nem olvastad végig, kicsit hosszú lett, de akkor adtam ki magamból a "sérelmeimet". A végén írom, hogy miért nem akarom a típusát mondani, de frissítés azóta sincs, szóval már viszket az ujjam, hogy bepötyögjem vele.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #17416 üzenetére
Oké, köszi!
-
nagyúr
Most már a CoreAVC 3.0 is fent van, a helyzet sajnos nem változott. Szaggat, akadozik a full hd lejátszás az MPC-HC-val és XBMC-vel is.. Beletekerésnél is kimerevedik, akadozik a kép, nagyon lassan talál magára.
-
törölt tag
válasz liszi70 #17422 üzenetére
Én ajánlanám neked a matroska codecet, alap, ha HD filmet akarsz nézni.
A memória tényleg legyen legalább 512, de nyugodtan fellőheted akár 1 gigára is. Bár nem tudom mennyi van egy ilyen HTPC-ben, lehet így javulna a lejátszás.
Frekiváltáson ne akadj el, ne a lejátszóban állítsd, hanem a Catalystben próbáld ki az 50 vagy 60 Hz-et. Nálam az Nvidia driverben hülye módon lehetett megoldani, hogy megfelelő legyen a megjelenítés, bár nekem rendes asztali pc-m van.
Szerintem az mpc-hct-t meg felejtsd el, túlságosan bonyolult és egy idő után elveszik az ember a beállításokban, és lehet egy idő után már azok miatt sem működik rendesen. Ráadásul néhány beállítás megváltoztatása után judderel a kép, meg a hang is beszaggat. Nálam ilyenkor újraindításnál áll helyre minden.
Nekem a VLC és a BSplayer se jött be.
Próbáld ki a Gomplayert. Ha mégis lenne DXVA vagy EVR, akkor a videobeállításoknál jobbra lent állítsd be, hogy az EVR legyen.
Ha ott jó a lejátszás, csak esetleg elvesznek részletek a sötétebb vagy világosabb részeken, akkor tényleg marad a freki, de azt a Catalystben be tudod állítani, a felbontással együtt.
És ami még eszembe jutott: nem lehet, hogy a kraft kevés a gépnek? Nem tudom HTPC-ben mekkora tápok vannak, de legalább egy 4-500-nak lennie kellene...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #54715584 #17424 üzenetére
Én ajánlanám neked a matroska codecet
Ez ugye szóló codec, nem codec pack? Ha igen, akkor megpróbálom!
Frekiváltáson ne akadj el, ne a lejátszóban állítsd, hanem a Catalystben próbáld ki az 50 vagy 60 Hz-et.
CCC-ben csak azt tudom állítani, hogy 24, 50 vagy 60 Hz legyen állandóra a frekvencia, de a lényeg pont az, hogy filmenként állítódjon és ezt tudomásom szerint csak lejátszóban lehet.
Próbáld ki a Gomplayert.
Azon van frekvenciaváltás? Mert nekem csak ez a problémám, egy csomó jó programom van, amivel lehet full hd-t minden gond nélkül játszani, csak nem tudják a (számomra) lényeget, hogy átállítsák a tévémet frekvenciahelyesre. Ezt eddig 2-nél találtam meg MPC-HC, és XBMC.
És ami még eszembe jutott: nem lehet, hogy a kraft kevés a gépnek?
420 W-os Gigabyte táp van benne.
Ha mégis lenne DXVA vagy EVR,
DXVA sajnos nincs. Mi az az EVR? Rákerestem a neten, de nem igazán értem. Konyhanyelven miért kell?
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz #54715584 #17424 üzenetére
"Én ajánlanám neked a matroska codecet, alap, ha HD filmet akarsz nézni."
Ez teljesen felesleges, minden valamire valo mediaplayer tudja enelkul is kezelni az mkv kontenert es annak tartalmat."Szerintem az mpc-hct-t meg felejtsd el, túlságosan bonyolult és egy idő után elveszik az ember a beállításokban"
Ez ugye csak vicc volt??
A VLC-rol mar inkabb elmondhato, hogy az ember elveszik a beallitasokban ha expert modban nezi. GOMPlayert, BSPlayert nem ismerem.
Egyeb alternativakent van meg a Zoom Player, KMPlayer, JRiver MC.liszi70
Az E(nhanced)V(ideo)R(enderer) az a Microsoft fele D3D alapu video renderer, ami a directX-re tamaszkodva tudja a hardveres video gyorsitast (dxva). Jelenleg az egyik legfejlettebb video renderer amit hasznalni tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz WonderCSabo #17429 üzenetére
En tudom (legalabbis sejtem) mire irta azt es arra gondoltam
-
törölt tag
A lenyeg, hogy ertitek
-
zsoltika29
tag
válasz warezxts #17413 üzenetére
Hali!
Én saját magam teszteltem le, mert a barátom vett egy samu 6100-ast.
Igaz nem pc-vel, hanem a tv saját média lejátszójával. Mindegy, hogy 3d sbs-t vagy sima 1080p videót néztem a lejátszás szép tökéletesen sima volt. Az én pc-men pedig előjött a gonosz j...... A haverom persze nem tudott semmit a tesztemről, mert neki nem volt előtte hd-ja.
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #17429 üzenetére
Na most mi van ???
-
TomPack
őstag
válasz liszi70 #17398 üzenetére
Szia! Én is elég sokáig a Te cipődben jártam, túl vagyok már az asztali gépfejlesztéseken, a médialejátszó hegyeken is túl, és semmi sem volt tökéletes. A családtagjaim már tuti hülyének néznek, mert csak nekem volt "bajom" a képpel, vagy a hanggal.
Most ott tartok, hogy Asrock ION 3D 152D HTPC, 24P LG LCD TV, és minden klappol!
A HTPC-n Win7 + XBMC. Nincs judder, a hang tökéletes az optikán. A TV mozi üzemmódban, minden digitális effekt/zajszűrés stb. OFF.
Egyébkénta MPC-HC -is tökéletesen végzi a dolgát, de az XBMC használata kényelmesebb a távirányítóval! -
tdd587
őstag
Most tulajdonképpen az elmúlt sokszáz hozzászólás alapján a leginkább működő megoldás a rendszertelen akadozás elkerülésére a reclock 24fps-re gyorsítással?
Most az olyan felesleges kommenteket kerüljük el, hogy nálam megy... 10 percig. 90-200 perces filmeket szeretnék megtekinteni anélkül, hogy random szaggatni kezdene a kép valamikor - akármikor.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
< CyberBob >
őstag
Erre [link] valaki?
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Pietrosz
addikt
válasz < CyberBob > #17440 üzenetére
Ha használsz ffdshow-t is akkor abban találsz sharpen-t, ha nem akkor is felrakhatod, mpc-hc-ben addolod az ffdshow raw video filtert az external filtersnél.
-
spiritex
veterán
válasz < CyberBob > #17440 üzenetére
A madVR-es élesítés pedig úgy érhető el, hogy lejátszás közben Filters, madVR, Edit Settings, Scaling Algorithms, és mindháromnál a Lanczos-t választod ki 4 vagy 8 taps-sal. Én 8-cal használom..
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Pietrosz
addikt
Köszi, madvr-em már volt, csak a beállításokra lettem volna kíváncsi, jónak tűnik ez a M-N tényleg.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Végigcsináltam az első hozzászólás alapján a beállításokat, telepítéseket egy HD film lejátszásához, de továbbra is ugyanaz a problémám. A film időnként jitter-ezik (meg-meg akad) és idegesítő. Magyar hangnál nem, de a másfél mega sávszélt evő DTS angol hangnál igen, engem meg pont ez érdekelne.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest