Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WonderCSabo

    félisten

    válasz c41r0^ #12807 üzenetére

    A gyártók csak ködösítenek, marketing bullshit kifejezésekkel árasztják el a piacot, te meg találhatod ki, mit jelent... Mindenesetre nem hiszem, h. a panelek ekkora intervallumban képesek a frekvenciát változtatni, de végül is elképzelhető. Egy 50Hz-es TV azonban biztos nem tud 120Hz-et, max 100-at. Az 5:5 pulldownt ráírhatják, az LCD technológia miatt úgyis 41.7msig marad rajta a kép - hacsak nem villogtatják a háttérvilágítást, vagy nem szúrnak be fekete frameket.

    a megjelenítő panel 24-25-30-50-60Hz-re képes, de az elektronika bírná a 120at is, így a korrekt, végig a megjelenítő panelről írtam, miközben az elektronikáról kellett volna

    30Hz-ra és az alatta biztos nem képes - legalábbis kimeneti oldalon biztos nem.

    A ctrl+j infónak köszönhetően mostmár látom, hogy bekapcsolt és kikapcsolt Motion Plus mellett is ugyanott vannak a szinkron gondok

    :U Az MPC-HC-nek fogalma sincs, h. a TV mit csinál a jellel. Ő csak annyit tud, h. 24Hz-es jelet küld ki, azt csókolom. Ha a TV 60Hz-en jelenítené meg a VGA kimeneti 24Hz-es jelet, akkor is u.a. gráfot látnád.

    CMO panelem 120Hz képfrissítésre képes. Tehát szerintetek ennek fényében logikus-e, hogy a TV mégis inkább 4:4 pulldownban és 96Hzen megy, tekintve hogy európai? Szerintem nem.

    Valszeg 120Hz-en fut 24p módban 5:5 pulldown-al. Azt nem tudom, h. az említett folyamatosságá tévő eljárásokat használja-e.

    ha az elektronika bírná a 120Hz-et - és gondolom bírná, ezért írják az 5:5-öt és nem a 2:2-t, mint mondjuk a Philips az 50Hzes TV-inél - de a panel, ami belekerül, az csak max. 50/60 kimeneti frekis, akkor ennek mi értelme...

    Nyilván, ha 120Hz-et írnak rá, akkor a panel is tudja a produkálni a 120Hz-es képfrissítést.

    de akkor is zavaró, mert ha belegondolunk, hogy a háttérben 24p esetén minden frame-et 5ször jelenítene meg az elektronika, de csak 2szer teszi ezt (48Hzen) a panel, akkor melyik 2-t az 5ből?

    nyilván 48Hz-en sima 2:2 pulldown van, interpolálás nincs.

    janos666: Mivel progresszív megjelenítőről van szó, a panel már egy deinterlacelt képet kap teljes 1080@50p-re. :U Ez nem CRT TV.

    Santiagain : a fogalom továbbra is tisztázatlan maradt.

    lean: Sztem akkor hagyjad, szerezd be egy megbízhatóbb forrásból.

Új hozzászólás Aktív témák