- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Liebherr/Hitachi háza táján nézelődj.
Csak pár példa:Hitachi top
Emészthetőbb árú Hitachi, ezt nemrég láttam is egy ismerősnél, nagyon szép.
Borhűtővel Kombinált Liebherr.
Side by side Liebherr
Kombinált franciaajtós Liebherr[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Sinesol #81149 üzenetére
Attól függ melyik fej volt a Dysonon. Ha kemény padlóra szórtátok ezt szét, és a Fluffy fej volt fent, akkor az mindent is összeszed ECO módban is. Maximálisan hatékony. Lehet az cukor, liszt, gabonapehely, zabpehely..
Ha a szőnyegfej volt fent, az tényleg gyenge kemény felületen. Viszont szőnyegen brutál.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz ribarszki #81152 üzenetére
Már nem emlékszem, valamikor év elején ( télen/tavasszal? ) volt, de azt hiszem a sima alap motoros kefe volt mindkettőn. A kettőből egyébként én is biztosan a Dyson-t venném, ez nem kérdés, ha rendszeres használatra kell, mivel nagyobb a tartálya, meg az akksiidő is jelentősen jobb. Ha lehetne lenti gépállással is használni, akkor tökéletes is lenne.
Az autós téma amugyis tökmindegy, csak hirtelen felindulásból próbálkoztam, amugyis lusta vagyok ilyesmikhez, inkább elviszem valahova, ahol profin kitakarítják.[ Szerkesztve ]
-
Alsec
tag
Sziasztok, valakinek van tapasztalata ezzel a MÖBELIX -es ,, Bono vezeték nélküli kézi porszívó fali konzollal, 150 W ,, -al ? Itthon is kapni üzletben 30 ezerért, magyar webshopban nem szerepel valamiért. Minőséginek tűnik.
Magyar leírása PDF-ben 10. oldaltól
Segítségetek előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81150 üzenetére
Nem hiszem, hogy van ilyen, az áruházak általában nem tartanak gázszerelőt. Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha keresnél egy szerelőt és megbiznad a tűzhely megvételével, kiszállításával és beüzemelésével, ilyesmiről már hallottam. Esetleg megveszed te a gépet adott áruházban, aztán lebeszéled üzlettel, hogy személyes átvétel lesz plusz beszélsz a szerelővel is, hogy menjen be érte, általában egy kisteherrel járnak a szerelők, oda befér egy tűzhely simán, szerintem meg tudja oldani, ha hozzá szeretne jutni a pénzedhez.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Nézd, az a csoda, hogy ennyiért ezt adják. Életemben nem fogtam a kezemben, de nyilván nem a legjobb műanyag. A teteje hajaz a Roidmi gépekre. Amúgy egy monociklon gép, mosható szűrővel. A fejen spóroltak az látszik, de legalább motoros. 30k-ért nem lehet többet várni. Ki kell próbálni. Előszobába, konyhába simán jó lehet.
-
balazs1956
senior tag
-
Fr3eWar
őstag
válasz ribarszki #81152 üzenetére
Ha már dyson, úgy döntöttem meglepem magam télapóra egy V15-el most hogy akcijós.
De nem értem miért van ennyi variáns V15 absloute/V15 Gold /V15 total, én a totalt néztem, ahhoz van a legtöbb tartozék talán. A sima absolute-hoz nincs fali dokkoló? Vagy csak nem írták oda? Totál káosz, és mind egy árban van. -
KD6-3.7
őstag
válasz Eclips21 #81137 üzenetére
Nekünk Zanussi hűtőnk van, valami alap kategóriás, alulfagyasztós és kb. 0 hangja van.
Én nem is tudtam, hogy a hűtők tudnak olyan hangosak lenni, hogy ezzel ilyen sokaknak problémája van!
Agyósnak kb. egy kategóriás Bosch hűtője van, az mellett aludtunk is mikor nálunk felújították a lakást. Minimális hangja van![ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81158 üzenetére
Egy mosógép beüzemelése nem életveszélyes folyamat, nem is vezethet életveszélyhez, akár te magad is bekötheted, ha van hozzá affinitásod, nem okozhatsz nagy bajt. A mosógép beüzemelés az olyan kb, mint amikor te kicserélsz egy izzót, a gázos cucc beüzemelése meg olyan, mint amikor az eon-t hivod ki, hogy bevezesse az 3 fázist oszlopról.
A direkt bekötésű elektromos és a gázos eszközökkel való machinálás életveszélyes dolognak számít, ezért követelik meg a hivatalos, papiros, pecsétes szakembert, enélkül a gari sem él.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Fr3eWar #81159 üzenetére
A Dyson V15 elnevezései, tartozékai a legnagyobb meglepetésemre totál káosz lett. Én még a V15 Absolute géphez mindent megkaptam, az összes kiegészítőt. Most pedig nem jár hozzá a motoros matracfej sem. Ahogy legutóbb néztem a Totál az ami régen az Absolute volt. Szóval igen, azt éri megvenni.
(De ez baromi szánalmas húzás a Dysontól, hogy árat is emel, és a tartozékok számát is megnyírja...)[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Amúgy 3. megoldásnak azt is el tudom képzelni, hogy keresel egy megbizható szakboltot, akik nagyjából pontosan ki is szállitanak saját autóval, lebeszéled a szállitási időpontot, aztan aznapra vagy masnapra lebeszéled a gazszerelőt is. Szóval nem Mediamarkt és hasonló, ahol valami nagy cég kiviszi valamikor majd, hanem mondjuk az onlinemarkaboltok vagy hasonlo, ahol pl. orapontos szalitast is vállalnak.
Lényeg, hogy hivd fel az üzletet/szerelőt, add elő a problémát és biztosan találtok megoldás.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz Sinesol #81163 üzenetére
Igen ezt is nézem, de akkor még mindig kell egy szerelő aki leköti a régit, mert anélkül a szállító cég nem viszi el a használtat.
Az egész kb egy perc lenne, de jogosan, ki vállalná a felelősséget, hogy eltekeri a csapot, egy kulccsal leköti a gázt, és már viszi is a cserét.
Aztán ha valaki mégis kinyitná a csapot vagy esetleg szivárog, és levegőbe röpül a 10 emeletes panel, akkor lenne szívás...
Szóval nem egyszerű a logisztika. -
Alsec
tag
válasz ribarszki #81157 üzenetére
wow tényleg a roidmire hajaz, akkor onnan volt olyan ismerős, annak a specifikációival össze tudom legalább hasonlítani, ha már sehol sem találtam róla véleményt
köszi ez nagy segítség volt
amúgy ez a möebelix BONO márka nem tűnik rossznak, 2 éve nyúzunk egy ajándékba kapott airfryert napi szinten és semmi baja
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz Sinesol #81161 üzenetére
Ezt pontosan tudom azért keresem a megoldást.
Se perc alatt le tudnám kötni, de ha akármi baj van, rajtam a felelősség.
40 éves panel, ki tudja milyen csövekkel.
De azért vicces, hogy erre nincs (vagy legalább is én eddig nem találtam ) megoldást.
Nem hinném, hogy túl bonyolult lenne egy gázszerelő alkalmazása pl egy Média Márktnak.
A mosógép beüzemelésénél is fél oldalon taglalták, hogy milyen esetekben nem vállalják.
Mivel itt a mai napig működik egy ezer éves gáztűzhely, semmit bonyolultság nem lenne a beüzemelésnél. Egy fogó, 2 perc és egy pecsét, oszt viszonlátásra.
Mondjanak rá 20-30 ezer forintot, és mindenki jól jár. -
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81166 üzenetére
Nagy cég, megtehetnék, de gondolom nem akarnak 6-800 ezret, esetleg többet fizetni egy szerelő után, aki néha kimegy és beköt ezt-azt, miközben az idő nagy részében csak bent üldögél, mert azért nem biztos hogy olyan sok bekötés van, meg le tudják e szervezni, hogy folyamatosan legyen munka. Plusz ugye akkor kellene még neki szerszámokat, autót venni neki, meg valakinek egyeztetni futárokkal, hogy mikor viszik egyaltalan ki a gépet a cimre, mikor küldhetik a szerelőt, egfyáltalán épp akkor ráér-e, stb.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz Sinesol #81167 üzenetére
Azért a remény hal meg utoljára.
A Média Márkt oldalán találtam:
Szombaton talán elérek egy "szaktanácsadót".
Ha kiviszik, lerakják, és pár nap múlva a szerelő leköt/beköt/elvisz, akkor mindenki boldog.
Anyós addig főz, kerülget, én elkerülöm az előzetest, panel nem repül levegőbe.
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81168 üzenetére
Na, ez jó dolog, gondolom kapcsolatban vannak valami szervizzel, lényeg hogy van megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Virág et.
senior tag
Sziasztok!
A 22 éves Whirlpool mosogatógépünk cseréjét tervezem (ez egyébként német gyártmány és hiába WP még mindig működik) és majdnem vettem egy LG-t, amikor a leírásában szemet szúrt ez a mondat:
"Soha ne használjon folyékony mosogatószert a készülékben"WTF? Nem azt írják, hogy kézi mosogatószert, hanem úgy általában (liquid detergent van az angol leírásban is).
Van valami infótok arról, hogy ennek mi az oka? Esetleg a gőzölés miatt?[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Konyhai robotgépet szeretnék venni, ami dagaszt, kever, darál és turmixol is egyben.
Nem ipari gépet szeretnék, de nem is a leggagyibbat. Mit érdemes venni?
A megszabad venni kategóriából szeretném a legolcsóbbat
Van valakinek tapasztalata? -
-
Hauptmann
addikt
Nem volt semmi reakció az aprítós kérdésemhez, így aztán próbaképp berendeltem a Rohnson R-5120 Multimate XL-t.
-2 literes üvegedény (a teteje, amire megy a motor, az műanyag).
-2 sebességfokozat, 700 W teljesítményű motor.
-Nagy pozitívum, a hajtómű fém, nem műanyag.1 kg, nem nagyjából feldarabolt zellerrel volt a teszt, úgy vitte, mint a szart, pillanatok alatt felaprította, erőlködés nélkül.
-
Gömbike
senior tag
válasz ribarszki #81180 üzenetére
Nekünk ennek az apja van meg már 10 éve, mikor még nem vette meg a Tefal.
szerk.: Komolyabb gépet azért vettünk mellé, mert a feleségem cukrásznak tanul. Szombaton lesz az első vizsgája, lámpalázas is szegény, régen volt vizsgabizottság előtt, majd 35 éve
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Bib
őstag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 5 éves miele mosogatógép és olyan gond van vele,hogy kizabálja a sót kb 2 mosogatás alatt és minden edény tiszta fehér sós lerakódású lesz. Pl. Most töltöttem fel és egy eco turbo program alatt már újra kigyulladt a sóhiány. Van valami okosság amit meg lehet próbálni szerintetek?
Köszi -
pjen
félisten
Igen, első körben nézd meg a szolgáltató honlapján, hogy milyen kemény nálatok a víz. Lehet, hogy nem is kell só a gépbe. A 3az1 tabletta csomagolási rajta van, hogy meddig nem kell semmi más. Most néztem a Jár Platinum csomagolásán azt írják: nincs szükség víz lágyító sora csak rendkívül kemény 26 keménységi fok felett. Ami a kB 5% kishazánkban.
[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz donmackó #81192 üzenetére
Be lett állítva, újkorában, 5 évig nem volt semmi gond. Csak tegnap tiszta fehér lett benne minden, feltöltve a sótartályt (kb 1-1,5kg) elindítottam egy tisztítást üres géppel és utána már újra üres volt a tartály. Valamiért kiszoppantja az egészet. Gondolom valami szelep nem zár vagy szűrő átszakadt, de semmi ilyen hasonló esetet nem találtam a neten.
-
simico
tag
Több serpenyőt, fazekat, edényt ki kellett dobnunk mostanában a belső felület sérülései miatt. Hol lehet napjainkban jó minőségű, tartós, nem teflonos, de azért nem teljesen elszállt áru fazekakat, serpenyőket venni? Auchan, Tesco, Metro áruházakban inkább olcsó és/vagy gagyikat láttunk, Vasedény bolt is egy élmény volt... Kisebb konyhafelszerelés boltok leginkább az olcsó vagy túlárazott vackokat árulják.
-
Galahed
senior tag
Sziasztok!
Véleményt /tapasztalatokat szeretnék kérni szárítógép vásárlása ügyében.
Jelenlegi , szinte naponta használt több mint 7 ével electrolux szárítógépünket szeretném lecserélni újabb kivitelre. (elromlott)
Mivel gyakran használt, igy a kondenzációsok közül a hőszivattyús jöhetne szóba.Ezek közül manapság mit érdemes? (keret kb 250ezer):
Bosch felé hajlok, de meg lehet győzni az LG ről - azzal van valakinek jó tapasztalata , esetleg Aeg/Electrolux vonalon nézelődjek?
Vagy esetleg az olcsóbb Beko-t?Szerintetek melyiket /mit válasszak? Vagy tökmindegy , ennyi pénzért kb egyformák?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
simico
tag
Új Tefal serpenyőt meg palacsintasütőt egy év után ki kellett dobni, fazék se bírt két évet. Pedig régen jók voltak, de a minőség látszólag nagyot csökkent... Szóval Tefalt biztos nem veszünk most megint.
Nem tudom idén éppen hol kezdődnek a jó edények, de mondjuk 20e Ft / darabnál húznám meg a határt.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest