- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubulhun
tag
Köszi mindenkinek!
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
vilga
tag
Az nem a technológia hátránya ha az energiszolgáltatás kimarad bármelyiknél is
Tény hogy az indukciós egy korszerű modern technológia, jól szabályozható, gyors, könnyen takarítható.
A váltást követő használatot meg minden esetben ki kell tapasztalni.
A gáz készülék talán kevesebb meghibásodást produkál.
A választásnál döntő érv lehet a csatlakozás megléte, vagy új az kiépítés költsége. /talán az elektromos olcsóbb mégha 32 amperra bővíteni is ajánlott/[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz vscotina #69103 üzenetére
A gáz szerintem veszélyesebb üzem. Az előző társashazi lakásunk pincéjében régi kócos, rongybatekert csövek mentek. Az egyik lakó a közösképviselő ígérgetéseit megunta olyan 4-5 év után és bejelentette a gázmüveknél a lenti szivárgást tavasz előtt. 2 hónapig nem volt utána gázunk. Szerencsére indukciós főzőlapunk volt, illetve a fűtést klímával ki tudtuk backelni. Az új lakásnál fontos szempont volt hogy ne legyen gáz. Arról nem beszélve hogy nagyon drága egy kéménybélelés, a gázművekkel meg jobb ha nincs kontakban az ember
Az indukciós lapra visszatérve sokkal jobb a hatásfoka(párom édesapja sokszor mondja hogy a putyin megint csak fingot küldött gáz helyett, mert nem forr a víz ) illetve egyenes a felülete nem borul be az edény egy óvatlan mozdulattól a rácsok közé. Szerintem takarítani is jobb az indukciósat. (ez nem férfi-szempont, tudom ). Nem kell figyeljek arra hogy most mivel meg honnan nyúlok az edényhez hogy ne égessem meg a kezem. Persze hogyha mondjuk minden nap rendes WOK-ban főzöl, meg van wok rácsod a gázlaphoz akkor mindenképp a gázt ajánlom. -
simico
tag
Kerti sütögetéshez, főzéshez vettünk egy IKEA-s TILLREDA egyzónás, hordozható indukciós főzőlapot. Kilenc fokozat van rajta, négyes fokozatnál lehet hallani, hogy kapcsolgat, felette levő fokozatoknál nem. Ötös fokozaton a palacsintasütő kb 20-30 másodperc után már 175 fokos volt - ez azért meglepett, bár tudtam, hogy gyorsabban melegít a hagyományos kerámia lapnál. Négyes fokozaton tök jól tudtunk rajta palacsintát sütni. A halsütésnél viszont több edényről is kiderült, hogy az aljukon levő kidudorodó mintás akármi miatt mégsem jók indukciós laphoz, legalábbis ez nem érzékelte őket. Tök jó lesz majd jó időben a teraszon használni. Viszont meg kell majd szokni a benti főzőlaphoz képesti nagyon más fokozat-teljesítmény kiosztást, na meg a jóval gyorsabb reagálást.
-
BBéci
legenda
válasz evitiguF #69102 üzenetére
Mindenben. A nyílt láng nem lakásba való! Pláne a 21. században, amikor van más lehetőség. Gáztűzhelyhez cső kell, ami ronda, elcsúfítja a lakást, konyhát. A láng balesetveszélyes, bármi meggyulladhat, többször előfordult a régebbi konyháimban. Robbanásveszélyes is.
Ahogy előttem írták, a gáztűzhely tisztítása valóságos rémálom, míg az üvegkerámia lapot pár mozdulattal ragyogóan csillogóvá lehet varázsolni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BullZeye
veterán
Samsung RB37J5345SS/EF no frost hűtőgép mélyhűtő részéből az ajtón belülről víz csöpög és az alján meg jég áll pár nap után. (tehát nem hátul a lefolyó tálca, mivel nehéz a hűtő és van a tetején egy szerver még nem húztam ki a helyéről, és nem is szeretném ha nem muszáj.
Mivel már 5 éves lesz a hűtő nyáron kiszedtem 3 csavart ami tartja a műanyag hátlapot és egy fém tálca eldeformálódott és jégben áll. Mivel a mélyhűtő részt nem lehet külön kikapcoslni így a teljes leengedés nem nagyon jöhet szóba, de célzottan hajszárítóval ha leolvasztom a jeget a tálcáról megoldja a problémát, vagy csak kapok +1-2 napot míg újra vízben tocsog a hűtő?
Mi okozhatja ezt, hol keressem a hiba okát?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Sinkapeter
tag
válasz BullZeye #69110 üzenetére
Nem 100%, de szerintem innen is a hátulra kellene kifolynia a kondenzvíznek, viszont nem tud, ezért a leolvasztási ciklus után belefagy a tálcába. Valahol mégis dugulásnak kell lennie a hátsó párologtató tálca felé. Szerintem kezdjed el leolvasztani hajszárítóval vagy gőztisztítóval, valahol kell lennie rajta egy lyuknak.
-
Ja a gáz nem, de a villanytűzhely a tizenhuszon amperével, ami simán leolvasztja a gány csavart alumínium kötéseket, az igen. Ha meg be van vezetve a gáz a fűtés miatt /mert már normális alternatíva nincs a belvárosban/, akkor kihagyott ziccer lenne nem gázzal főzni.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
st6969
őstag
válasz arcsin #69105 üzenetére
Tök jókat szoktam wok-ozni indukcióson. OK, a láng nem csap bele a wok-ba, de ezt a látványelemet gázzal sem tudnám produkálni szerintem.
#69113 weiss
"simán leolvasztja a gány csavart alumínium kötéseket"
Kivitelezési problémákat nem érdemes idesorolni. A gázcső is lehet régi, és szivároghat.
Ha a fűtés miatt be lenne vezetve a gáz, akkor sem szenvednék gáztűzhellyel és nyűglődnék a takarításával, ha használhatok egy sokkal jobb technológiát is. Természetesen a villanyt meg kell csinálni normálisan. Ha nem értenék ehhez a részéhez, akkor villanyszerelővel csináltatnám, és a rossz kötéseket ezzel ki is zárnám[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Ami szerintem nagyon a gáztűzhely ellen szól szemben az elektromossal (indukcióssal), hogy a gáz égésterméke mindenhol lerakódik a konyhában, ha megy ha nem megy az elszívó. Minden csupa ragacs lesz tőle, nem győzi az ember a takarítást. A konyhaszekrénytől a polcokig, a falaktól a lámpákig mindenhol lerakódik. Utálatos dolog.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
bara17
tag
Sziasztok,
beépíthető kombinált hűtő vásárlása előtt állunk és az alábbi két típus között szemezünk (NoFrost-os hűtő a kritérium). A keret nagyjából 180eFt:
[link] Gorenje NRKI4182P1
[link] Beko BCNA-275E31 SN
A Beko-ban van NeoFrost tulajdonság, ez mennyire jó dolog, vagyis, hogy nem keverednek a szagok elvileg benn? vagy csak marketing fogás? Illetve a Bekoban inverter motor van ez nem tudom számít -e hosszútávon....
Ha van valakinek valami más jó tippje azt is fogadom köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Olcsó philips vezeték nélküli porszívók mennyire ajánlottak?[ő] lenne a kinézett típus,55 m2 panellakás, mindenhol laminált parketta. A 21,6V-os akkumulátoros csak üzemidőben tud többet? -
BBéci
legenda
Ne tételezd fel, hogy egy normális ember lakásában gány csavarok és alumínium kötések vannak!
Kihagyott ziccer lenne nem indukciós lapon főzni!
Ha fegyverrel kényszerítenének, akkor sem vezetnék be gázt a konyhámba!#69115farkas-j
Jogos, ez nagyon fontos szempont, nem is értem, hogyan hagyhattam ki a felsorolásból.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz kuntics #69118 üzenetére
Egyesek szerint jók az olyan Philipsek, én nem merném megvenni, csak csalódás ért annak a cégnek a gyártmányaival kapcsolatban.
Laminált parketta nem létezik! Az padlóburkoló! A parketta színtiszta fa, nem holmi préselt hulladék, rajta műanyag fóliával.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz kuntics #69123 üzenetére
Az emberek egy része nem tudja, hogy pontosan miként készül, miből áll a laminált padlóburkoló, abban a hitben vannak, hogy az tényleg parketta. Másik részük csak átvette a téves megnevezést.
Az van a gardróbomban, egyetlen valódi előnye a kopásállósága és talán a könnyű tisztíthatóság is. Más helyiségben nem tudnám elviselni. Roppant szomorú, hogy a mostanában épült és épülő lakásokban szinte csak laminált izé van, tisztességes, valódi (tölgy, bükk, nyír, kőris, dió, juhar, netán mahagóni) fa egy szál se.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Stard72 #69126 üzenetére
Rengeteg fát kivágnak, legrosszabb esetben eltüzelik. A parkettának, tetőszerkezetnek, lambériának, kerítésnek való felhasználás nem pazarlás. A kivágottak helyére ültetnek, hiszen a termelőnek érdeke, hogy a következő években is legyen mit kivágnia. Ugyanez a helyzet a fenyőfákkal, amiket karácsonyfának használunk.
Aki 600000-1000000 forintos négyzetméterárak mellett azon spórol, hogy valódi fa helyett műanyag fóliával burkolt, összeragasztott őrleményt tesz a lakásába, az ...
Kitöröltem, nehogy egy moderátor a fejemre koppintson.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kuntics
aktív tag
Szerinted az idén ültetett fa hány év múlva lesz alkalmas parkettának? Ezzel az ültetés dologgal szerintem jócskán mellélőttél.
Akinek meg nincs pénze rendes parkettára az ne is burkoljon,mert annyira szar a laminált? Örülök,hogy kb ez a legnagyobb gond jelenleg. 40+ éves panelnál szerinted mennyire jön ki a laminált, meg mennyi lenne rendes parkettával? Ami mellesleg nekem nem is tetszik?
Nem ismerem a techológiát,parketta alá lehet tenni hang és hőszigetelőréteget? Az is fontos lehet egy lakóközössegben,mennyire hallatszódnak át a zajok.
Ha annyira használhatatlan lenne a laminált,akkor miért azt használják többet?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz kuntics #69128 üzenetére
Mert olcsó, haladós lerakni, jól néz ki, jó a kopásállósága. Azért az erdőgazdálkodás nem úgy működik, hogy kivágjuk a fát, ültetünk csemetét, aztán 30 évig várjuk a csodát. Persze régen sem engedhette meg magának mindenki a parkettát, meg elég melós a lerakása, kezelése, felújítása is. Ezért nyert teret a laminált.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
G@ben
addikt
Mosógép alá érdemes gumilapot tenni, segít az elmászkálási hajlamán?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Gömbike
senior tag
Ezért tettem tölgyfa hatású greslapot az egész lakásba. Jó, a konyhában és a nappaliban világos színű lap van.van. A laminàlt lapot, màr bocsànat, de nem is engedném emberek által lakott lakásba. Az olcsók vackok, a drága áráért meg kőlapot, vagy fa parkettát kapni.
A greslap időtálló, nem kell karbantartani, gőzzel lehet tisztántartani. Cicák tartása mellett ez fontos szempont volt.
A bútoraim tölgyfából vannak (1996-óta meg vannak), az ágyam is, azokhoz pont passzol.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
athomi
veterán
Sziasztok!
Indukciós főzőlapot szeretnék vásárolni, viszont többektől hallottam olyat, hogy 3-4 főzőlapot egyszerre nem lehet használni, elkezdenek lekapcsolgatni. Ez mennyire igaz? Asszony elég sokat főz, simán előfordulna hogy egyszerre 3 lapot használna.
Ez mitől függ, vagy honnan lehet tudni, hogy fog e menni neki 3 lap egyszerre normálisan? 3 fázis ki van építve.
-
vilga
tag
válasz athomi #69139 üzenetére
Power management funkció amiről hallottál, lényege hogy belehet korlátozni a rendelkezésre álló amper függvényében a főzőlapok összteljesítményét, ha egyenként összadod a főzőzónák max. teljesítményét akkor egy lényegesen nagyobb szám jön ki.
Gyakorlatban ritka az az eset hogy egyszerre hogy mind a négy zónát maxra kell húzni, de ha mégis akkor ez funkció az előző zónák teljesítményét visszaveszi hogy a beállított korláton belül maradjon az áram felvétel.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz athomi #69139 üzenetére
Szia,
a kinézett főzőlap kézikönyvét keresd meg a neten. Abban le szokták írni a bekötést.
De ahogy a többiek is írták, mivel megvan a 3 fázisod, így nem lesz gond.
Nálam egy fázisra van kötve, és a 11 év alatt egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor reteszelt a lap. De ez is annyit jelentett, hogy a 3. lapnál booster fokozatról visszavette max-ra. Így 3 perc helyett 5 perc alatt forrt fel a tészta főzővíz. Tehát ha valaki nem arra használja, hogy 3-4 főzőlapon egyszerre megy a booster, akkor szerintem egy fázison is élhető elhanyagolható kompromisszumokkal. -
Piftuka
veterán
válasz Nagya21 #69028 üzenetére
Köszi Nagya!
Mi is ezt néztük ki; csak itt: [link]
Nekünk fontos, hogy minél nagyobb legyen, No Frost, és max. 200.000 forint.
Alternatívaként ez megfelelő választás? -- > Bauknecht GKN 2173 A3+
Esetleg ez (bár túlmegy a pénzkereten) --> Privileg PFVN 84 A+++ Edition50
Nem ismerem ezt a két a márkát, sem a GRX Outlet-et...
Mindegyik megbízható?
"Aquila non captat muscas."
-
Dr. Mózes
aktív tag
--
[ Szerkesztve ]
Névváltozás, korábban mustang08
-
st6969
őstag
válasz herdsman12 #69148 üzenetére
Egy fázisnál a miénk használatija 4mm2-es vezetéket ír, kismegszakítóra nem emlékszem. 16A-t tettem be, így a 2,5-es réz vezeték biztonságos. Ez 3680W max. Nekünk tökéletesen elegendő.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik