Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    Mivel ezelőtt sosem volt indukciós főzőlapunk, most vettünk csak, ezért nem tudom, hogy mindegyik olyan-e, mint a miénk.

    A minknél nagyon nem szeretem azt a tulajdonságát, 7-es teljesítményfokozat alatt (tehát 1-6 fokozatokban) pulzál az indukciós tekercsre kapcsolt teljesítmény :( 7-8-9 fokozatban folyamatosan megy a tekercs, de kisebb fokozatokban ütemesen ki/be kapcsolja az áramot.

    Ez akkor zavaró, ha kisebb talpvastagságú edény van rajta, láthatóan lüktet pl. a forrásban lévő víz benne, mert a vékony talp nem tartja a hőt.

    Van egy olyan kávéfőzőnk, ami elvileg alkalmas lenne indukciós lapon történő felhasználásra, de mivel vékony acélból van az alja, azért kisebb fokozaton "pumpál" benne a gőz, ahelyett hogy lassan, de folyamatosan nyomná a forróvizet a darált kávén keresztül, ütemesen gőzpamacsokat ereget :W

    Ha meg a legkisebb folyamatos teljesítmény adó 7-es fokozatra kapcsolom, az túl erős kávéfőzéshez, a víz felforrása után 2 másodperc alatt átnyomja az összes vizet a kávén :(

    Szóval az a kérdésem, hogy kisebb fokozatokban minden indukciós főzőlap ütemesen ki-be kapcsolgatja az indukciós tekercset, vagy van olyan, amelyik minden fokozatban analóg szabályozza a teljesítményt?

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák