- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz Borisz76 #57649 üzenetére
OK, nem akartam senkit megsérteni vagy lenézni ezzel. Én 36 vagyok és én is egy hagyományos mikrót használok. Remélem bírja majd, mert nekem sincs kedvem ezekhez a fancy nyomógombos készülékekhez, a funkciók nagy részét nem is igénylem. Először azt néztem, amikor most kerestem, hogy grill-nélküli sem lesz, mert az is felesleges számukra. Melegítésre kell, néha kiolvasztásra, ha nem időben veszik ki a fagyóból. Ennyi. Minden más felesleg.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Gömbike
senior tag
válasz d@minator #57646 üzenetére
Szerintem ezt engedd el.
Nem rossz a Bosch, sőt inkább a megbízhatóbbak közé tartozik.
Ettől függetlenül inkább olyan gépek közül válassz, amelyiknél a szöszgyűjtőt könnyen tudod kivenni és takarítani.Mert pl a plédek szárítása után többszörös, akár négyszeres mennyiségű szösz szokott maradni, mint a zoknit és alsóneműk után.
A gép hogyan számolja-válassza szét a töltet anyagát? Mert nem minden programot fogsz használni, csak párat.
A kondenzegység elejét az AEG/Elux gépeknél porszívóval lehet takarítani. Más gyártók dupla szivacs szűrőt tesznek oda, ami mosható.
Az öntisztítósnál meg ha a gép a kondenzvizet ráengedi a kondenzegységre, honnan látni hogy milyen munkát végzett.
Ezeket a videókat láthattad, mikor az ilyen egység tisztítása zajlott.Ettől függetlenül nem gyárt rossz gépeket a Bosch, de nekem nem kell az az öntisztítós marketing.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
st6969
őstag
válasz tylerddd #57651 üzenetére
Pedig nem hülyeség a digitális mikró...én is azt szeretem, ha tekerve állíthatom az időzítést, de létezik digitális tekerőgomb. Még a közepesen bonyolultakat is megtanulják a szüleid 3 nap alatt, ami azt az 1 vagy 2 programot illeti, amit az átlag ember napi szinten használ (én pl. 1-et...melegítést max. teljesítményen, ezen felül az időt változtatom 'oszt kész). Kb. 2-3 gombot fognak használni, ebből az egyik a start/stop.
Az ilyen 20 éves mechanikus tekerőgombos hulladékokkal én akkor sem foglalkoznék, ha ritkábban romlanak el. Nem lehet velük precízen időzíteni, csak nagyjából ilyen fél-1 perces pontossággal. Számomra nagyon nem mindegy, hogy mondjuk egy bögre teát 1:50-ig, 2:00-ig, vagy 2:10-ig melegítek. Az előbbi nem elég meleg, az utóbbi már túl forró. Nem hiszem, hogy egy mechanikus tekerőssel normálisan be tudod lőni. -
st6969
őstag
válasz Gömbike #57652 üzenetére
"Az öntisztítósnál meg ha a gép a kondenzvizet ráengedi a kondenzegységre, honnan látni hogy milyen munkát végzett."
Nekem Siemens öntisztítós van, és nem hozzáférhető a hőcserélő, nem tudni, milyen állapotban van. Valószínűleg nem véletlenül nem lehet rálátni
Mondjuk az is jogos kérdés, hogy a lamellékról leöblített szösz hová lesz? Ha a vízgyűjtő fiók szűrője fogja fel (márpedig mi más), akkor az annyira minimális, hogy szabad szemmel is alig látható mennyiségű, tehát a nagy része lehet, hogy marad a lamellákon, öntisztítás ide vagy oda Mondjuk 5 éve gond nélkül megy (kopp kopp). -
tylerddd
veterán
válasz st6969 #57654 üzenetére
Csak mutatom, erre majdnem rámondták az áment. De engem zavar, hogy nem lehet belelátni. Én pl. a kévém, ha hagyom elhülni, másfél fordulás után 750W-on tökéletes-re melegszik. Jó, ezt ki lehetne tapasztalni másodpercben is. A tekerős időbeállítást akkor csavarom ide-oda, amikor akarom. Ezeket a digitálisakat videókon néztem és olvastam kommenteket vásárlóktól. Már előre látom, hogy össze-vissza fogják nyomkodni, amikor rájönnek, hogy hamarabb kivenné, még melegíteni akarja vagy bármi. A tekerősnél sok mindennel nem tud mellényúlni, gyakorlatilag semmivel. Édesanyám jövőre lesz 60, én nem látom öregnek ezekhez, de nincs érzéke hozzájuk. Bűvöli a telót, laptopot, okostévét, de általában ha a megszokott, begyakorolt rendszertől eltérő működést produkál a cucc, akkor vége. Annyira meg ismerem, hogy nincs kedvem azt hallgatni utána, hogy miért beszéltem rá erre Ezt a fenti Samsungot is mutattam neki, mondtam, hogy ezt majd így kell, úgy kell és jött a keresztkérdésekkel, amikre én így ismeretlen eszközről nem tudok nyilatkozni. Szerencsére én értek ezekhez, én megoldanám, de ő nem. Tehát ha nem a sémán megy a dolog, akkor nem tudja mit kell csinálni.
-
veterán
válasz tylerddd #57656 üzenetére
Nekünk pont ilyen mikrónk van, szerintem tökéletesen használható.
Mi eddig se néztük a belsejét, szóval nem zavar, hogy alig lehet belelátni.
A kezelése pofonegyszerű, a jobb alsó gomb egy megnyomásra 30 másodpercig megy, de ha hamarabb akarod leállítani, akkor a mellette balra lévő gombot kétszer megnyomod és leáll. A jobb alsó gomb minden megnyomása 30 másodpercet ad hozzá a működési időhöz.
A tekerő nem az idő, hanem a teljesítmény beállítására szolgál, szerintem én még az életben sem tekergettem.
Szóval egy csésze kávé megmelegítése így néz ki:
- kávét a csészébe öntöd,
- mikró ajtaját kinyitod,
- kávét berakod,
- ajtót becsukod,
- jobb alsó gombot egyszer megnyomod,
- a szép kék kijelzőn nézed a másodpercben mért visszaszámlálást,
- 15 másodperc után a bal oldali gombot kétszer megnyomod,
- ajtót kinyitod,
- kávét kiveszed és örülszA hagyományos tekerős használata sem egyszerűbb, ott is ugyanezeket a lépéseket kell megtenni, mert ott sem tudod tökéletes pontossággal beállítani a 15 másodpercet
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Degeczi
nagyúr
válasz st6969 #57654 üzenetére
Mert te olyasmire használod, amire más meg nem, ennyi.
Amikor a cégnél a hűtőből kivett ebédet melegítem föl vmelyik digitális tekerentyűs mikróval, legszívesebben a kukába vágnám azt a vackot, annyit kell tekergetni rajta, míg a régi mechanikuson elég egy nyolcad fordulat, oszt jó'van. Másodperceknek itt semmi jelentősége, csak idegesítő.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz st6969 #57655 üzenetére
Igen, jó a gondolatod. Ezért vélem úgy, hogy javarészt marketing. Bár az egyik barátomnál az ilyen megoldású Bosch szintén 5 éve megy.
Személy szerint a bevált dolgoknak vagyok a híve.
Annak idején a Miele kivehető kondenzegységét takarítva én sem értem, hogy hova lesz a rengeteg szmötyi........A hőszipkás Eluxnál épp ma takarítottam ki bronzkefével a lamellák elejét és engedtem rá a porszívót. Bár nem volt sok dolgom, de legalább van információm az állapotról.
-
őstag
válasz peppe79 #57581 üzenetére
Érdekes vélemény . Nekem a Jimmy az ágyból a kisfejjel olyan dolgokat szed ki hogy el sem hiszem és a szőnyeg padlóról is nagyon szépen felszed mindent . Sharp légtisztítót is ezzel porszívózom ki ahogy látom onnan is letakarít mindent .
Már a második ember vagy aki kritikus az 1C vel kapcsolatba.
A Jimmynek is van pár hibája de azt leszoktak írni .[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
tylerddd
veterán
válasz Donki Hóte #57657 üzenetére
Köszi, hogy leírtad. Érdekes a tekerő, mert videókon én úgy láttam, hogy azzal állította be az időt a user, egy óra is van mellette. A teljesítményt az egyik gomb többszöri megnyomásával állította, amit szintén nem tartok a legpraktikusabbnak. Tehát végigpörgette a fokozatokat.
Ilyet tudsz mondani, hogy mi van akkor, ha már menet közben akar időt rányomni? Akkor is 30 másodperccel emeli az időt? Vagy mi van, ha működés közben kinyitja, hogy megnézze a cuccost? Becsukás után folytatja a melegítést vagy újra kell indítani? Mert ugye a jelenleginél becsukja és megy tovább.A tekerősnél, ha úgy érzi kész a melegítés, visszatekeri nullára az időt és kikapcsol. Azt hiszem fél perc alatt időre nem is lehet tekerni, mert elindul és 1-2mp után hangjelzés nélkül leáll a jelenlegi.
Ez egy újabb típus (szerintem) tekerő nélkül, ez is megfelelne NEKEM egyébként. Nekik nem tudom. Az a gond, hogy ők azt szeretnék, ha a gép működne úgy, ahogy ők gondolják, nem ők akarják úgy kezelni, ahogy a gyártó kitalálta
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Donki Hóte #57657 üzenetére
"ott sem tudod tökéletes pontossággal beállítani a 15 másodpercet "
Ez így, ebben a formában nem igaz.
Az enyém tekerős, egy percig 5 mp-es lépésekben, utána 15 másodpercesekben ugrik 3 percig, majd onnan 6-ig 30 mp-enként, 6-tól 1 percenként.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
válasz tylerddd #57661 üzenetére
Megnéztem, tényleg lehet a tekerővel is állítani az időt, de előtte meg kell nyomni jobb alsó gombot. Eszembe nem jutott volna ez a megoldás, mert ha rajta van az ujjam a jobb alsó gombon, akkor egyszerűbb azt nyomogatni, hogy növeljem a melegítési időt, mint átrakni a kezemet a tekerőre és azt tekergetni.
Ettől függetlenül tény, hogy a tekerővel is lehet állítani a melegítés idejét
#57662 BBéci
Jogos a kiegészítés. Az analóg tekerősökre gondoltam, amikor azt írtam, hogy az időbeállítás pontossága esetleges.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Párátlanítót szükséges vennem. Melyik típus, márka, bolt ajánlott?
-
csubuka
addikt
válasz peppe79 #57589 üzenetére
Szia!
Még annyit néztem ezen ügyben, hogy a régebbi, halogénes Cata Beta 600-as gépek, azok 2015-ös modellek kb., BT2-es motorral (240W max teljesítmény, 780m3/h légszállításnál turbóval). Ámde nem hiszem, hogy a sokkalta nagyobbnak kikiáltott éves kWh/év energiafogyasztásuk amiatt volna. Elég hasonlónak tűnik az a mostani BT3 motorokhoz (850m3/h turbo légszállítás, 280W max teljesítmény). Szimplán tényleg valahogy az EU jogszabályok/szabványok változása, meg ahogy a halogén extra fogyasztását beszámítják az rontja el a képet a régebbi Beta 600-nál.
Amúgy az, hogy ezeknek a minimum fokozata is 300m3/h légszállítású 52 dB-nél az nem túl "erős" minimum fokozat?
4000 óra világítás kell, hogy a halogén ledolgozza a a kezdeti vásárlási árelőnyét a LED-el szemben
-
Piftuka
veterán
válasz Donki Hóte #57628 üzenetére
Ne tessék kinevetni, de ez a textil betét hová illesztendő a készülékben? A mi CATA elszívónkban csak alumínium rács van a kürtő lezárásaként.
"Aquila non captat muscas."
-
-
FattyDove
őstag
válasz Csabroncka #57675 üzenetére
Nagyon okosnak képzeled magad, de a helyzet ez:
https://www.kfki.hu/~cheminfo/hun/teazo/miert/m00/43.html
"Ám vízkezelésnek nevezve a mágneses eljárást, valójában megállapítható, hogy a speciális (igen erõs) mágneses mezõvel kezelt vízbõl kivált vízkõ nem kalcit, hanem aragonit típusú rácsban kristályosodik ki. A kalcit erõsen tapad és jól növekedik a felületeken, eltávolítása nehéz. Az aragonit típusú vízkõ púder finomságú szemcsékbõl áll, a felületrõl öblítéssel is eltávolítható, vagy áramló rendszerekben ki sem rakódik."
Legközelebb akkor próbálj meg kioktatni valakit, ha kicsit is képben vagy a dolgokkal. A kérdésem lényegében arra irányult, hogy 18k gauss elég-e ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz FattyDove #57676 üzenetére
Kedves Barátom! Ha egy fórumba megérkezünk, és kérdezünk, akkor először is köszönünk. Utána ha valaki megtiszteli a kérdésübket és válaszol, legalább egy köszit odaírunk. Nem minősítjük a topicgazda ismereteit, mert a végén kiderül, hogy a vízvizsgálat a szakmája. Az meg roppant kínos lenne Rád nézve.. szerintem..
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
Nem fogom erőltetni, ha te nem erőlteted a kioktató, fizikatanár stílust háttértudás nélkül.
Az interneten nem köszöngetünk be. A köszit annak írjuk, aki értelmes választ ad. De, minősítjük, ha annyira nincs képben, hogy szerinte a vízkő az a víz szerves része. Ha ez a szakmája, akkor az elég gáz, mivel a vízkő nem a vízből van, hanem a víz által hordozott anyag(ok) lerakódásából (helló desztilált víz).
Kire is kínos ez akkor? Rá meg ezek szerint rád.
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
válasz Csabroncka #57680 üzenetére
Én szerintem nem ipari használatra kérdeztem rá.
Ok, de ennek itt vége. Semmi értelme sincs.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Piftuka #57668 üzenetére
Kétféle elszívó van. A külső légtérbe kivezetett elszívóknál általában nincs textil zsír/pára szűrő. Ha a tiédben gyárilag nincs ilyen, akkor nem kell bele textil szűrő.
Amelyeknek nincs külső kivezetése, azokban általában van textil betét, azoknál ha szétszeded, akkor látod, hogy hová kell rakni.
Hogy a te CATA elszívód melyik csoportba tartozik, azt csak te tudhatod
-
veterán
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy időzítővel ellátott fürdőszobai ventilátor. Az időzítő miatt ennek a bekötése a nulla és a kapcsolóval megszakított fázis mellett egy állandó fázist is igényel a késleltetett kikapcsolás miatt. Be is kötöttem, ahogy kell, de az időzítő funkció nem működik (amint a kapcsolóval megszakítom, azonnal leáll, nincs késleltetés). Az időzítő potméterét bárhogyan állítom, ez van. Két ilyen terméket is elhelyeztem a helyiségben, mindkettő így viselkedik, így az egyedi hibát kizártam, de azért gondoltam, letesztelem őket máshol is. Após épp felújít, neki nemrég telepítettem egy hasonló készüléket, így átvittem hozzá az egyiket, annak a helyére kötöttem. Ahogy sejtettem is, nála működött, szépen 2 perccel a lekapcsolás után leállt. A bekötés egyezett, itthon is kimértem, a timer funkció folyamatosan kapta a fázist, nálam mégsem működött. Van valakinek tippje, hogy mi okozhatja a fenti anomáliát? -
robaGB10
tag
Sziasztok! Beépíthető sütő és indukciós főzőlap vásárlása előtt állunk.
Kb 200.000-ből jó volna a kettőt letudni.
Használva lenne mindkettő elég gyakran.A kérdésem, hogy mik azok a tulajdonságok/funkciók amik valóban hasznosak, és mi parasztvakítás?!
Egy indukciós főzőlapnál miből adódnak a jelentős árkülönbségek. Melyikre érdemesebb többet költeni, a sütőre vagy a főzőlapra?
Electrolux ajánlott márka ? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Cata Beta 600-nak meg az Omega 700-nak is 150-es csonkja van a gépen magán nem? Tehát ha a fali kivezetésem vége csak 125mm (annál kisebb nem megengedett gondolom), akkor is csak a legeslegutolsó szakaszon volna célszerű ennyire leszűkíteni a légcsatornát, nemde? Tehát a hossz java részén 150-es kellene gondolom... *Csak azért, hogy milyen kivezetés készlet legyen rendelve hozzá...
-
d@minator
addikt
válasz Gömbike #57652 üzenetére
Hát igen, elég körülményes is a tisztítása.... [link] Mert mi van ha megtelik szárítás kezdetén (közben), akkor kiszedem, kimosom és megvárom amíg megszárad a szűrő?!
Amúgy a nem öntisztítós kondenzátoros Bosch-nál hogyan kell a kondit tisztítani?
Ja és mit jelent a kondenzáció hatékonyság?Na meg az A+++ miért szárít tovább, mint az A++?[ Szerkesztve ]
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Szárítógép vásárlás a következő projekt, megvan a készülék is (Bosch WTR85V00BY)
Persze ha van jobb ajánlat, mindent meghallgatok.Kérdésem ,hogy mennyire rossz gondolat, hogy 1-2 hónapig a hálószobában működne.
Gardrób átalakítása miatt, bizonyos ideig csak ott lenne helye.Mennyire lehet kényes a laminált padló miatt, pára stb...?
Köszönöm
-
Gömbike
senior tag
válasz d@minator #57694 üzenetére
Nos, ami szűrőt kell minden szárítás után, az nem ez. Az a szöszgyűjtő.
Ezt a műveletet, amit belinkeltél, elég havonta egyszer elvégezni.
Mi most a hőszivattyús kondenzációs gépek karbantartásáról beszélünk. Itt fix a hőcserélő, nem kivehetős az egysége. A Bosch ezt lötyköli le a self cleaning megoldással.Az Elux-AEG gépeknél porszívózható az egység eleje. Más gyártó szivacsot tesz az egység elé, azt kell mosni.
Van a normál kondenzációs szárítógép, itt egy mozdulattal ki lehet venni a kondenzegységet és tus alatt lemosni. Elég évente kétszer, karbantartás letudva. Ezek a b osztályos gépek. Sokkal megbízhatóbbak és egyszerűbbnek, mint a hőszipkások.Engem ez a sok a++++ nem izgat, nincs jelentősége, sok minden másra elmegy sokkal több is.
A Miele gépem normál kondis volt, heti 2-3 szárítás mellett havi 1500-1700 Ft áru áramot evett meg. B osztályos volt.
A mostani hőszipkás Eluxot még nem mértem, mert számomra nem fontos, a Miele gépemnél biztos kevesebbet fogyaszt.
-
peppe79
senior tag
válasz DamianB #57660 üzenetére
Arra, amire elsődlegesen használjuk: vagyis, hogy a robotporszívót kiegészítse a hidegburkolatunk tisztán tartásában, tökéletesen megfelel.
Külön tetszik, hogy amikor itthon vagyunk a 2,5 éves kislányunkkal, és nekiállnék porszívózni, ő rögtön szalad, hogy: én isz akajjjom! Ilyenkor leveszem az alu(nak tűnő) hosszabbító csövet, és közvetlenül a porszívóra csatlakoztatom a plüss fejet. A gyerek meg boldogan kavar vele ide-oda a lakásban. Bár egy pici félek, hogy egyszer véletlenül leejti, és elreped a porgyűjtő tartály alja, de szerencsére eddig még nem történt baj. Persze egy 150 ezres Dysont már biztos nem adnék a kezébe.
Ennyit a jó oldaláról. Viszont szerintem úgy korrekt, ha nem hallgatom el azt a tényt sem, hogy egy komolyabb vezetékes porszívót sajnos nem képes kiváltani. És itt nem csak a jóval szerényebb szívóerőre gondolok.
Például az az "atka porszívó fej" megnevezés egy vicc. Nem tudom, hogyan lenne képes atkák eltávolítására, amikor azok a puha sörték épp hogy csak simogatják a felületet. Amikor be van kapcsolva, simán rá merem tenni a kezemre is...nem úgy, mint a Vorwerk kemény gumi lapkás matrac poroló fejét. Na, az tényleg teszi a dolgát, és valóban kiporolja a matracot. De egy ilyen fejhez kell egy olyan porszívó is, amiben van kraft. Terhelés alatt a Xiaomi meg sem bírná forgatni.
Egy dologra jó az a kis Xiaomi motoros fej: a bútorkárpitról, vagy a ruhákról felszedi a szöszöket, kutyaszőrt. Esetleg egy rövidszálú, sima felületű szőnyeggel úgy-ahogy megbírkózik még, de ennyi.A két szűkítőfej eredeti rendeltetése, szintén megfejthetetlen. Vajon a motor megkímélése végett alakítottak ki a keskeny szűkítő oldalán olyan sok kivágást; illetve a széles szűkítő végén egy nagy felületi törést? Az a baj, hogy így túl sok fals levegőt szív, amitől aztán méginkább csökken a porszívó - eleve nem túl nagy - szívóereje. A ritka szálú, és puha sörtés kitolható kefe, szintén egy vicc. Hogy miért 45 fokos szögben állnak a sörték, az pedig újabb rejtély. Ahogy ráteszem a felületre, le is lapul az egész. Nem az a nagy kunszt, amikor egy sima bútorlapot kell portalanítani, hanem például az, amikor egy lazúrozott fenyő ajtó, kazettás részeiben megült port kell eltávolítani. Na, ott ezzel a géppel, és ezekkel a kiegészítőkkel nem sokra megyek.
Nem tudom, hogy neked pontosan melyik Jimmy porszívód van, de őszintén szólva, én elég szkeptikus vagyok a többi Xiaomival is. Amelyikhez van szőnyegtisztító fej, azonokon ugyanolyan puha sörték vannak, mint az 1C mini fején.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik