- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #27350 üzenetére
Ez elég hajmeresztően hangzik! Főként mert mi sokat szellőztetünk, ilyen időben kb. mindig nyitva vannak az ablakok (napszaktól függően azon az oldalon ahová éppen nem süt a nap) és eddig azt hittem, hogy a szúnyoháló az azért valamennyre szűr (de ezek szerint a nyárfák pöszméjén kívül :-) nem sokat). Az atkák "ellen" gőzzel átnyomatjuk a textíliákat (szőnyegek, matracok, párnák), a függönyöket csak mosógéppel, majd szárítógép. A szárítógép irdatlan sok maradványt szed össze! De ezek szerint a külső környezeti levegőt is igen ajánlott lenne szűrni ha városban (vagy annak a közelében) lakik az ember.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sinisi #27351 üzenetére
vesszőparipám hogy falun rosszabb a helyzet, bárhol ahol vegyessel vagy fával fűtenek... télen a kocsit is zárom belső levegő keringetésre.
ami éghető megy a masinába, legyen az tejfölös pohár, autógumi, bútorlap. nem véletlen hogy ez az egyik fő halálok a rákos megbetegedésekben.
[ Szerkesztve ]
-
Boxer
újonc
Sziasztok, Greta gáztűzhelyet vennék, de sehol sem találok hozzá kritikát, véleményt. Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Köszi!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Sinisi #27351 üzenetére
Most például amikor ennyire erős volt az UV sugárzás a kis köcsög Ózon koncentráció úgy meg indult felfelé, hogy "öröm" volt nézni!
Sajnos a közlekedés a városokban nagyon sok szennyezőt termel, köztük a NOx-et amiből aztán a magas UV-sugárzás ózont csinál 12-15 óra körül.Ha nagyvárosban laksz, akkor érdemes beszerezned valamilyen HEPA-s légtisztítót is + sok gaz. Ne aggódj nálunk is nyitva az ablak főleg este, heti 2 porszívózás...stb
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #27354 üzenetére
A gazokkal folyamat próbálkozunk (most éppen az asszony az avokádómagjait rakosgatja ide-oda ami szerintem ha így halad még hosszú hónapokig nem fog levelet hozni) de valahogy nem szeretnek nálunk (lehet, hogy köze van ennek ahhoz, hogy bár az ablak ott ahol nem süt be a nap nyitva van, de ahonnan süt ott redőny le, vagy minimum sötétítő... :-) ). Valami olyan növény lenne jó ami szereti a ha homályos sötétben van :-) nem is értem, hogy hogy nem mohásodunk :-).
Légtisztítóból olyanra gondolsz ami a bejövő levegőt szűri? Mert gondolom légtisztítózás közben nem nagyon éri meg tárva nyitva hagyni az ablakokat. Vagy ilyesmre?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Sinisi #27355 üzenetére
Utóbbi, én írtam a Zepterről is (előny - hátrány) jók és nagyon kevés áramot fogyasztanak.
Beömlő levegő szűrésére vannak már szűrőfeltétek...
"in medias res"
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #27356 üzenetére
Elolvastam, köszönöm! Az ablak nyitvatartása akkor gondolom nem ajánlott ha megy a készülék mert az folyamatos porbeáramlási faktor.
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #27358 üzenetére
Ezek szerint nyitott ablak mellett is "érezhető" a hatása?! Már egy jóideje visszatérően agyalok egy ilyesmi légtisztító beszerzésén!
-
Sinisi
senior tag
Úúú erre a növényre emlékszek nagyanyáink idejébeől :-) rengeteg helyen volt fellelhető :-))) Vissza is párásít rendesen? Lehet, hogy megfogadom a tanácsod és beszerzek egy jópár ilyen túlélőt! :-)
Nem telhetetlenségből :-) de "strapabíró" növényekre (tapasztalatból) még szívesen vennék ötleteket, amiket háztartási gépekként hasznosíthatok :-) a levegőtisztításban (persze csak addig amíg az asszony avokádómagjai lombkoronát nem hoznak )
-
Sinisi
senior tag
Engem az nagyon zavar amikor beszűrődő fénybe látom a millió lebegő részecskét, ha már ezt letisztázza abban a szobában ahol van a légtisztító (persze nem a huzatos, érezhető légmozgásos időre gondolok, hanem amikor pangás van nyitott ablak mellett is) akkor részemről már boldog lennék.
-
ribarszki
őstag
válasz Sinisi #27361 üzenetére
Zamiopálma, dracéna, ficus, hibiscus, vitorlavirág. Nálam ezek maradtak meg a sok próbálkozás közül. De az alapokat be kell tartani, különben nem lesz siker. 1, A növénynek való föld! Ezt nem lehet elspórolni. 2, neki megfelelő hely a lakásban 3, helyes öntözés és tápozás 4, párásítás (illetve ne érje huzat, stb de ez már fajta függő) itt egy cikk is a sok közül.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
-
BB9000
senior tag
Mosógépbe sose használtam vízlágyítót. Évente egy-vagy két- tisztító program lefuttatása elég. Még a legdurvább helyen is. Ha már eleve lágyított a víz, mint nálad, akkor is hasznos a tisztító program a mosószer/öblítő lerakódások eltávolítására.
A mosogatógép egy fura jószág. Mindegyikben van beépített vízlágyító. A mostaniakban gyantás. Azon akkor is keresztül megy a víz, ha már lágyított. Én mindig töltök bele regeneráló sót. Mindig el is fogy belőle! Viszont ha a víz már lágyított, akkor sokkal, de sokkal ritkábban fogy ki. Müller-ben szoktam venni a sót. 2 kilós akcióban 250-300 Ft. Abból 1 kg-t töltök bele egyszerre. Sose töltöm csurig. Utána 3 hónapig nem töltök. Minden nap mosogatunk. Így a só költsége mosogatásonként 2 ft alatt van.Összehasonlításként egy mosogatás költségei:
tabletta 18-60 ft, (mikor melyik)
áram 40-50 ft, (gép és program függő)
víz 3-6 ft, (10-20 liter víz + csatorna díj)
öblítő 6-10 ft, (kell a szép száradás és a jó illat miatt).
gép amortizáció 45-60 ft, (gép és program függő ez is) 100 ezres gép 6 év hibátlan működés : 2190 ciklus . Drágább gép bírhat többet is, de ha te is kiszámolod a gyakorlatban neked is ezek a számok fognak kijönni.Tehát nem tétel a só. Tegyél bele te is. Kell.
-
Sinisi
senior tag
válasz BB9000 #27365 üzenetére
Ezeket mi is számolgattuk kb. 10 éve és már akkor is megérte, ha másmiatt nem is akkor a kényelem miatt, és a tisztaság foka vs. és a munkaidő, fáradság, ( esetleges pepecselés a törölgetéssel). Amennyiben jól emlékszem ekkortájt olyan 100 ft-re jött ki egy gépi mosogatás 70°C körülre számolva.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Azért az reménnyel tölt el, hogy ez a téma nem egy elszigetelt elméleti kutatásos, hanem a gyakorlatban is működni látszó dolog.
Mint a légtisztító berendezés :-) (bár azokkal meg azért vok. egy kissé szkeptikus mert faterék a kéró különböző pontjain használnak olyan csodákat mint pl. a airwolf (nem a sorozatra ;-) )... szóval inkább nem mindősítem ezt a kategóriát... mert a végén még megköveznek)
-
törölt tag
Nem zavaró az a 0-24-ben állandóan pörgő venti? Vagy muszáj állandóan mennie a tisztítónak, ha egyszer már megtisztította a szoba levegőjét, tehát akkor minek megy mondjuk a kövi ablaknyitásig?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz #94529552 #27371 üzenetére
Egy elég nehezen szellőztethető félszobáról beszélünk. A fogyasztása nem észrevehetően emelte a villanyszámlát. Éjszaka átáll halkabb üzemmódra, de gyakorlatilag a 2-es fokozatig nincsen hangja (gyerek mint látod még nem panaszkodott, nagyon minimális holt kussban éppen hallod a szélzajt), turbón pedig huzat van a szobában.
Hetente 1-2 alkalommal van porszívózva a "makro" porszűrő műanyag szövetbetét.
Egyébként a lényegi válasz az, hogy igen a folyamatos áramlással képesek igazán hatékonyan működni.
Amire emeli a fordulatot valóban: por (ha nem látod akkor is emeli az infravörös érzékelő), WC frissítő.....stb nem is gondolná az ember, a sok parasztvakításon és baromságon kívül ez a része tényleg jó, no meg a HEPA.
Sinisi: Dracénák és a páfrányok elég jól bírják a kiképzést, de a jó benapozás elengedhetetlen egy virágos lakáshoz!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
Topikgazda
Porszívós és levegőszűrős témához olvasnivaló itt>>
Fontos részek:
19. oldal
23. oldal (légköri aeroszol)"in medias res"
-
Sinisi
senior tag
válasz Csabroncka #27374 üzenetére
Kár, hogy a kis ábráknak az írása nem olvasható rendesen, de a lényeg átjön! Köszönet !
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha mindenképpen beépíthető készülékeket szeretnék venni,milyen beépített hűtőt,sütőt,indukciós főzőlapot,mosogatógépet,mikrohullámú sütőt érdemes venni,ha jó minőségűt és tartós készülékeket szeretnék? -
pjen
félisten
válasz Kezdő vagyok #27376 üzenetére
Elsősorban meg kéne határoznod mit értesz jó minőség,és főleg a tartósságon.5év8-esetleg10?Ezt csak egy jós tudná neked megmondani.Persze statisztikákat lehet bújni.És akkor még nem is beszéltünk a minőséghez tartozó árrol.
-
Zeki
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #27378 üzenetére
Az azért necces, mert a középkategória is a fogyasztói társadalomnak készült. De talán Bosch, Siemens.
Vannak aztán gyártók, ahol vannak drágább prémium sorozatok, de az én tapasztalatom ezekkel a tartósság terén: lószart mama! -
pjen
félisten
válasz Kezdő vagyok #27378 üzenetére
Azért írtam:egy jóssal tárgyalj.Fagor mosógépem 9 évig ment,pedig mindenki azt mondta a Fagor sz@r.A Wh mosogató 1 évvel kevesebbet ment mint a Bosch.Gorenje 1 hónapos folyik belőle a víz.
-
Elemental
addikt
Megjött a c2 parquet.
Jóféle, bár nincs összehasonlítási alapom.
Két dolgot emelnék ki. Nagyon jó a parketta fej, könnyen siklik, jól forog.
Végre egy olyan porszívó, ahol nem kell görnyedni. Kihúzva a nyél a melkasomig ér, egyenes derékkel tudok porszívózni a 192 centimmel. -
Sinisi
senior tag
+1 Ismerősi körben a Bosch termékekkel csak a baj van, mintha arra a területre ahol laknak csak a "selejtesebb" része jutna a tortából... Nálunk az eddigi siemensekkel zéró problematika (de korábban kettő bosch termékünkel mi is megjártuk). Szóval még egyszer +1 az esetfüggőségnek :-)
-
Sinisi
senior tag
válasz ribarszki #27383 üzenetére
Nálunk egy roomba-ra lett beújítva (700-as széria), nem mondom, kényelmes, szépnek tisztának tűnik utána minden de nekem vannak kétségeim, hogy mennyire porolja ki a padlószőnyegeket. (A hajat, szőröket, bitzos, hogy teljeskörűen összeszedi). Lehet, hogy "mélytisztításos" szempontból jobban jártunk volna egy elektronikus turbókefével megáldott mielével?! Ugyanis egyre több jót hallok erről a márkáról :-)
-
ribarszki
őstag
válasz Sinisi #27384 üzenetére
A robotporszívó remek dolog, nálam is üzemel egy Neato. De a hagyományos porszívót nem váltja ki. Pláne szőnyegen! Csak felületi tisztítást végez. De elég egy sima, normális porzsákos gép a roomba mellé, nem kell elektromos kefe. (Max ha az egész lakást szőnyeg fedi 😉)
Kemény padlón viszont elég a robot, nagyon szépen takarít.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Sinisi #27384 üzenetére
Igazából a szőnyegeket (és most elsősorban a városról beszélek) nem lehet normálisan porszívóval kitakarítani. Mármint: direkt azért választottam rövid műszálas szőnyeget, hogy el tudjam őket kb 2 évente vinni szőnyegmosásra (mélymosásra). Na az a gép kiviszi a retket!
Például rá nem jövök, hogy emberek hogy tartják tisztán a hosszú szálú shaggy-t és társait. És itt nem feltétlen a gyerekről beszélek. Haj és a por olyan szinten beleült nekünk, hogy 3 év után kukázás a rendszeres takarítás, kefélés ellenére.
"in medias res"
-
Sinisi
senior tag
válasz ribarszki #27385 üzenetére
Kb. 2/3-ad kemény padló (ezért esett a robotra a jelenlegi választás), 1/3-ad szőnyeg.
Csabroncka: Nálunk is rövidszálú műszálas van, de sajnos az padlószőnyeg és le van ragasztva :/ Gőzzel nyomom meg időnként (atkairtás címszó alatt, remélem működik!, nem tudom, hogy hogy lehetne ellenőrizni). De amit írsz az gondolom valami ilyesmi, és igen, ez lenne az igazi!!!
-
sandró60
addikt
Csak érdekesség képen Electrolux porszívó
[ Szerkesztve ]
-
Gaborz1
senior tag
Alap vasaló kéne minél olcsóbban valami megbízható darab szinte azonnali beszerzéssel. Tippek típusra, márkára?
A régi ami elfüstölt 30 éves volt kb szóval semmi támpontunk nincs ami masinákkal.iPhone 13 Pro Max + Apple Watch Series 6 + iPad Air 2020
-
blattida
nagyúr
válasz Csabroncka #27390 üzenetére
Szerintem 10000 alatt is tartósak a vasalók (mitől ne lennének azok), csak szimplán vackok, mint vasalók, mert szar, bevonat nélküli nemesacél a talpuk, ami ugyan tartós, ellenben tapadós, nehezek, rossz fogásúak és rossz súlyeloszlásúak, az egyszerű gőzösek könnyen tömődnek, kicsi a tartályuk és nehezen tölthetőek.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Csabroncka #27393 üzenetére
Milyet vesz kétévente és mennyiért?
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
attiati
veterán
válasz Csabroncka #18260 üzenetére
most jutottam el oda, hogy kipucolnám a klímát
10 éves darab.
Előző tulaj szerintem csak kiporszívózta időnként.
A beltéri egységtől 1m-re van egy penészes sarok.
LG S12AW Neo Plasma - Inverteres klíma1. Elegendő lesz az általad említett szerrel átfújni? Vagy a penészes sarok és az előző tulaj karbantartási módszere miatt ózonos fertőtlenítés kéne neki?
Úgy nézem egy árban van. Egy flakon 5-6e ft, az ózonos tisztítás is.2. A kültéri egységet is takarítani kell? Azt mivel?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz blattida #27394 üzenetére
Rá nem tudom beszélni, hogy vegyen valami normálisat: Philips vackokat.... egyébként
attiati: a kültérit nagynyomású levegővel, jól át kell fújni, + áttörlöd és kész.
A beltéri már összetettebb. Érdemes domestoszos ronggyal amennyire csak lehet áttörölni kívül-belül. A mókuskereket nézd meg mennyire tiszta. A lamellákat kifújod levegővel és mehet rá a tisztítószer 2x ismételve....
Ha van még gőztisztítód az is jó a beltérire.[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Zeki
nagyúr
válasz attiati #27395 üzenetére
Kihívod őket, és fullos takarítást kérsz, ózonos fertőtlenítéssel.
-
attiati
veterán
válasz Csabroncka #27396 üzenetére
tök láma vagyok
Mivel fújod levegővel? Nincs hozzá semmi eszközöm. (pláne nagynyomású)
A kifújó nyílás ajtaján keresztül lehet hozzáférni a mókuskerékhez. De hogyan lehet kinyitni a légkondi bekapcsolása nélkül?
-
pjen
félisten
válasz attiati #27399 üzenetére
ki lehet nyitni,szép óvatosan,de ha még sosem láttad először hívjál szakembert.A kültéri nem annyira fontos,ha működik,sok klímát alpin módszerrel szerelnek mndjuk egy vagyonért a 12.emeletre,sose tisztítják.Ahogy én láttam egy levegő pisztollyal bele fújkálnak az erkélyen kihajolva.Annyit a saját ventije is tisztít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs