Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DoItYourself

    addikt

    válasz varsam #81032 üzenetére

    Kb. 140-150k-ért jó belépő modellnek néz ki a Sony STR-DH590. Tudja a Dolby Vision-t is, meg az összes hangot az Atmos kivételével, amihez úgyis inkább min. 7 csatornás erősítő kéne. Pár hsz-el korábban dicsérték a nagytesóját, az STR-DH790-et.

    Ezek szerint a PC nem is jó média forrás erre a célra?
    Mac-et nem ismerem, de furcsa lenne ha HDMI-n nem tolna ki minden hangsávot passthrough módban. Persze a lejátszószoftvernek is tudni kell ezt.

    Mi lehetne jó média lejátszó, erősítő kombó belépő szinten?
    A médialejátszó tág fogalom, ki mit ért alatta, mire akarja használni? Letöltött anyagokhoz Amlogic procis a jó CoreELEC-el, stream előfizetésekhez FireTV Stick 4K Max-ot ajánlják sokan, az AppleTV is jó és a Homatics 4K box és klónjai is jól használhatók.

    Erősítőből a nem HDMI-seket megkapod 15-25k-ért (kb. 2006 előtt gyártottak), hang max. 5.1 DD/DTS lesz ha optikán tudod küldeni rá a hangot, esetleg még analóg hatcsatornás hangot küldhetsz vagy analóg sztereót.
    A HDMI-s erősítők már elboldogulnak a TrueHD / DTS HD stb. hangsávokkal, de csak a ~2018 után gyártottak tudják a most terjedő 4K/HDR szabványokat is. A típusszámok alapján gyorsan meg lehet keresni a neten, melyik mit tud.

    Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Új hozzászólás Aktív témák