Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.Prise

    csendes tag

    Hello!

    Logitech Z5500 helyett szeretnék házimozi erősítőt és hangfalakat, főleg filmnézéshez.
    Egyik boltban azt mondták, mindenképpen külön mélynyomót vegyek, mert filmekhez az kell.
    Taga TAV 806S ( 2 pár) és 806C alkotta 5.0 szett + Taga TSW 200-ot ajánlották és Onkyo 545-öt.

    Először 5.0-ban gondolkodtam, mert azt gondoltam, hogy ha az új hangfal átvitele jobb (papíron) mint a Z5500-nál akkor az biztos szebben fog szólni, külön mélynyomó nélkül is. A fenti boltban viszont ajánlották ezt a 4 háttér és mélyláda kombót.

    Nem az a cél, hogy az egész ház dübörögjön, viszont a lehetőségekhez képest szeretném ha szépen szólna és tisztán és persze mély is legyen elég. Egyszerűbben: legyen jobb a Z5500-tól. Tudom, mert olvastam fórumon, hogy a házimozis berkekben a Z5500 játékszernek számít, ez lefordítva, gondolom azt jelenti, hogy még a legolcsóbb erősítő + hangfal is jobb lesz. Na, de melyik legyen ez? ;-) Max 200-250ezer körül gondolkodok. A fenti kombó az Onkyo 545-tel 250ezer lenne, de szerintem az a mélyláda túl nagy. Persze én nem értek hozzá ;-) Még :-)

    Denon, Harman-Kardon erősítőket néztem, de a fenti bolt szerint azok kicsik ahhoz, hogy az ilyen padló hangfalakból kihozzák a mélyhangokat rendesen. Ami még lényeges, hogy legyen 5.1-es analóg bemenet rajta, hogy a mozis gépben lévő Asus Xonar-t rá tudjam kötni.

    Arra gondoltam, hogy veszek egy padló hangfal szettet pl a Taga TAV 606 SE-t vagy a 806-osat, mélynyomó nélkül és egy olyan erősítőt ami ezeket megbírja jól hajtani. Ha jól sejtem, ezek is tudnak annyi mélyt adni mint most a Z5500, de talán még többet is. Aztán később ha lesz megint erre keret, akkor még mindig tudok venni egy mélyládát és azzal továbbfejleszteni a rendszert.

    Szóval a kérdésem az lenne hozzátok, hogy milyen erősítő + 5.0-s hangfalszett kombó az ami már biztosan túl tudja szárnyalni a Z5500 képességeit? Itt a lényeg a működő kombináción lenne, mert én a sok watt, meg teljesítmény között nem bírok eligazodni.

    Hiába látom egyes oldalakon csomagban őket, néhány helyen úgy tűnik csak összerakják őket, de nem is biztos, hogy egymáshoz valók.

    Jó lenne valahol meg is hallgatni ezeket, de amennyire látom leginkább Budapesten van erre lehetőség.

    Ui. Vannak hasonló szettek is a Z5500-hoz, legalábbis ránézésre, mint pl a HARMAN KARDON HKTS 5 5.1
    Érdemes ilyenben is gondolkodni vagy mindenképpen nagyobb hangfalakban?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák