- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hackeeeee #5499 üzenetére
Sajna a legtöbb egyként kezeli.. tehát ugyanaz a frekimenet, jelszint,etc... Arcam, Anthem Denon 7200 kezeli külön...
És elég egyiket, az elsőt használni.
Mondjuk nem értem mit sazórakoztatod magad mikor 90-ért ott a 3310-es, 4 éves makulátlan, kis alkuval olyan élményt fog adni hogy egy életre elfelejted a belépőt, új világ fog előtted kinyilni... régi haver vagy a topikról nem akarok rosszat..[ Szerkesztve ]
-
Maxtreme
addikt
válasz Nemir Ombe #5507 üzenetére
az átalakítós témának nem éppen, és itt az volt a fő kérdés.
-
Joshi
titán
Már nem merek a haladó topikba menni mert mérges szemmel néznek rám a hülye kérdéseimmel. Szóval inkább itt tenném fel azokat. Az alábbi JBL szériák között mi az érdemi különbség? Most elsősorban frontok érdekelnek a többi annyira nem. Sztereóra is használnám a hangfalakat azért nézelődöm.
Studio 2 széria mint pl a 290
Studio L széria mint pl az L890(#5506) Maxtreme te tudod, de az a cucc soha nem lesz házimozi.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #09634560 #5512 üzenetére
És mondjuk ha szert tennék egy L890 párra, akkor az az 5.1-es rendszeremben mennyire lógna ki a sorból? A többi cucc ha esetleg nem emlékeznél rá: 235c-220-260p, a 220-at cserélném ha szükséges.
ui.: tényleg, a 220 alkalmas lehet PC hangszórónak?
(#5514) Nemir Ombe na hát ez az, mert pl én láttam 5-ös szériát ami olcsóbb volt mint mondjuk a 2-es, de pl az ES se éppen olcsó ahhoz képest, hogy a 2-es alatt van. Nekem ez nagyon furcsa.
".... szerintem nagyon kilógna,de ha van kedved kísérletezni, akkor hajrá ..... "
Néztem az L8400P subot, hát az biztosan odavág. Dupla teljesítménye van mint a 260p-nek.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
.... aulról: volt az E, ES ( kb. ezeket váltotta jelenleg az Arena),Studio 1xx,2xx,5xx,utána az L, LS .... és volt még 1-2 “magasabb kategóriás” egyedi darab is ..... ha jól emlékszem .....
.... szerintem nagyon kilógna,de ha van kedved kísérletezni, akkor hajrá ......... soha ne az “akciós árakat” nézd,a listaár a viszonyítási alap mindenhol ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #5514 üzenetére
".... soha ne az “akciós árakat” nézd,a listaár a viszonyítási alap mindenhol ...."
A csóri emberfiának azt kell nézni, különben soha nem lesz normális cucca. -
BBéci
legenda
válasz #09634560 #5501 üzenetére
Sanci!
Arcamból még az AVR750 is csak egy szubkimenetes. Talán a két legújabbon van kettő, azokat még nem vizsgáltam meg. Viszont már a középkategória tetején is akad olyan erősítő, ami külön kezeli a szubládákat.(#5515) Joshi
Direkt nem akarod érteni?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
Nemir Ombe, BBéci
Nem arra értettem hogy keverjem a szériákat, hanem hogy vannak lehetőségek amiket ki kell használni. Ha nem így gondolnám akkor meg se kérdeztem volna hogy a Studio 2-be illene egy L szériás cucc.Találtam egy JBL szériainfós oldalt, igaz hogy ebben nincs benne a sima L.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #09634560 #5501 üzenetére
Nem is feltételeznék ilyet, hogy rosszat szeretnél.
Beszéltük már az itthoniakkal többször, hogy valami kellene, mert nem egy mai csirke már a 1306.. Többször felmerült már ez.
Ilyen összegben jobban örülnék az újnak, vagy olyannak ami garis. Tudom, lehetne jobb is az árból, de a hangfalak sem olyanok, hogy szükség legyen a combosabb erősítőre,. plusz a szoba sem túl nagy. Egyszer el fog még jönni ennek az ideje is, de ez még nem most lesz
Néztem az aprós 3310-et, de mivel jegelve van, nem feszegettem a témát. Megrendeltem az X520-at, szerintem a 1306 után bőven elég lesz. Így is meg kell majd szokni ezt a sok újdonságot, ami ebben a bő 10 évben jött..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Joshi
titán
válasz hackeeeee #5519 üzenetére
Én 100k-ért vettem használtan de még 1év garival az AVX-en egy Onkyo TX-NR636 erősítőt, nagyon köszönöm az itteni fórumtársnak aki linkelte a hirdetést. Vannak jó vételek de szerencse is kell hozzá. Mondjuk én nap mint nap feltettem a kérdést, hogy HDMI 2.0-ás erősítőt de milyet? Gondolom már többen kerestek nekem egyet csak hogy húzzak a francba.
-
Joshi
titán
válasz Zsmester89 #5523 üzenetére
Meggyőző érv.
-
Zsmester89
őstag
"Összegezve a hallottakat, zenén is - főleg könnyebb műfajokban - elégedettek voltunk az AVR-X520BT teljesítményével, de filmeken azért jóval meggyőzőbb alakítást nyújtott. Felépítése, kivitelezése a Denontól megszokott színvonalú. Ismét csak megbizonyosodhattunk róla, hogy az olcsóbb készülékek között keresgélve is célszerűbb egy nagy múltú cég belépő kategóriás modelljét számításba venni, mert kidolgozását, minőségét örökli a drágább testvéreitől........Mindent egybevetve, az AVR-X520BT tuningja jól sikerült, a korábbi belépő modellhez képest nem is egy, hanem legalább másfél lépcsőfokkal magasabb szintre került, és bár az ára is emelkedett, de még mindig a lélektani százezres határ alatt maradt, megőrizve ezzel a jó ár/érték arányát."
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
turoczi.pete
csendes tag
Hétvégén összehoztuk a házimozimat jelenlegi állapotában.
A szett alkotóelemei: Denon X1100W, Wharfedale Quartz Q7, Wharfedale PowerCube 10+ mély (2Db), Lg 42Lm3400.Akinek van ötlete mit hogyan kellene az ne tartsa magában
-
Rbert
aktív tag
válasz turoczi.pete #5529 üzenetére
-
taknyí
senior tag
Én kihúznám a frontokat (tüskék vannak alatta? ha nincs raknék alá) a szőnyegig (beforgatni a hallgatói pozíció felé), a centert teljesen a szekrény széléig (esetleg tüskéket alá), a sub-ot (szintén tüskék) is távolabb a faltól. Háttereket (állványra, vagy konzollal a falra) nem látni, azt a hallgatói pozícióval egy vonalba fülmagasság fölé 60-90 cm. A tv-nek a falon a helye. Ja, az erősítőt kivenném (helyére beraknám azokat a valamiket amik jobb oldalon a szekrényen vannak) és a szekrényre raknám (nagyon be van az szorítva oda). Kábeleket elrejteném a szekrény mögé.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
BBéci
legenda
Mindenkinek és mindenre.
Nálam 16 éve dobogós helyen vannak a Denon házimozi erősítők. Azért nem a csúcson, mert az Arcamok hangja (és sok esetben az ára is) felülmúlja őket. Ha most kellene vennem, e kettő közül választanék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
darthdenes
tag
Rubicon rp 26 dobozok sony sm 40 sub mellé melyik lenne a jobb választás 16nm szobába? Jelenleg betegeskedő H/K 132 van.
Yamaha rx v379 (70e)
Harman/Kardon avr 155 (50e) -
Joshi
titán
Grat a cuccokhoz jól néz ki, nekem is valami hasonló megoldással kellene összeraknom a sajátomat. Azt írtad hogy 2db subod van, a másik hol van?
hackeeeee, Zsmester89, BBéci
Úgy írtok a Denonról mintha több kategóriával jobb lenne mint a konkurencia, ha tényleg így van akkor csak a Denon lenne ajánlott márka. Meg aztán mindig az van hangoztatva hogy hallgassa meg az ember, mert fontos az egyéni ízlés is. Tehát most megint ott vagyunk, hogy ti elmondtátok a saját véleményeteket valamiről. Az meg hogy meghallgassak egy erősítőt nem mérvadó, mert ugyan olyan körülményeket kellene teremteni az üzletben amilyen otthon van. Én pl a H/K 156-al is hallgattam zenét sztereóban a jbl 270-en és teljesen jó volt, és most az Onkyóval is jó hiszen ugyan az a hangfal. Én nem tapasztaltam különösebben nagy változást, talán az Onkyo jobban meg tudja hajtani mivel erősebb de kb ennyi.Más téma.
A hivatalos ajánlásban a hangfalak elrendezésénél a center a kijelző fölött kellene lennie, de mindenki a TV alá teszi. Miért? A másik pedig a surroundoknak fejmagasság fölött ~50cm-en kell lennie, az nagyon magasan van én még nem is láttam még így elhelyezett hangfalakat. -
hackeeeee
Jómunkásember
What? Szerintem egyáltalán nem így írok a márkáról.
Én úgy írok a Denon-ról, hogy teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, jó szolgálatot tett Nálam az előző is, így maradnék ennél a márkánál. Tetszik a hangja, csak eljárt felette az idő. Ha lenne HDMI a 1306-on, még mindig maradna, nem válnék meg tőle.
Másnál is hallottam már felsőbb kategóriás cuccal is szólni, filmek alatt nagyon tetszett a hangja.
Haver egy belépő Onkyo-t vett, amit nem szokott sernki sem ajánlani annyira (333-as), az is teljesen rendben van, szépen teszi a dolgát, és a hangja is rendben van.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Dorian
félisten
"Úgy írtok a Denonról mintha több kategóriával jobb lenne mint a konkurencia"
Én semmi ilyent nem olvastam. Minden értékelést a kategóriáján belül kell értelmezni.
Ha nekik az tetszik, miért ne irthatnák le? Majd ha másoknak más tetszik, ők is leírják a véleményüket."A hivatalos ajánlásban a hangfalak elrendezésénél a center a kijelző fölött kellene lennie, de mindenki a TV alá teszi. Miért?"
Nem ismerek ilyen hivatalos ajánlást. Amúgy azért tesszük alá, mert úgy egységesebb a hangkép, közelebb van a center a frontok magas sugárzójának és a fülünknek a magasságához.
"A másik pedig a surroundoknak fejmagasság fölött ~50cm-en kell lennie, az nagyon magasan van"
Nincs nagyon magasan. A surround hangtér így tud megfelelően kialakulni, nem akkor, ha a "direktben a füledbe szólnak" a surroundok.
Persze kell távolság is az ülő pozíciótól, ha a kanapé a falra van tolva és felakasztod őket "a fejed fölé" abból sokat nem hallasz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem falon van az ágy, vagyis a falhoz van tolva összecsukva, és ehhez mérten Nekem úgy lett jó, hogy kicsivel fentebb van a magas a fülemhez képest, most hasracsapva nagyjából 5-10 cm-rel talán.. Így mondhatni a sorround mély-közép hangszórója van egy síkban a fülemmel.. Tudom, ez nem az "ideális", de Nekem így lett jó.
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy nem is nagyon tudnám fentebb tenni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
turoczi.pete
csendes tag
A frontok alatt van tüske és gumibigyó is alatta. A sub-ot távolabb tudom tenni, ott van helyem még. A hátterek magasan vannak, de magasabbra kell majd tennem, de annak még nincs kész a fali állványa, folyamatban van. A tv-t azért nem tenném a falra mert igy is messze van, ezért csináltam neki egy ilyen speciális állványt, hogy minél közelebb legyen a centerhez vertikális irányban. Az erősítőnek a szekrény hátulján ki van vágva és bele van rakva egy 12 centis venti, előre felé nyomja a levegőt, ha csutkán hajtom sem melegszik fel. A kábeleknek is lesz kábelcsatorna, csak még odáig nem jutottam
A másik Sub az keresztirányban van a másik sarokban, mert így van a legnagyobb ereje szerintem.
De ha már itt tartunk akkor mondja meg valaki, hogy miért van az, hogy mindenhol gyönyörű mély van, csak a szoba közepén nincs, bárhová teszem a mélyeket.... ott kb olyan a hangzás, mintha mélyláda sem lenne. hallom, hogy remeg a fal is, meg zörög az ablakban az üveg.... 5X4m a szoba.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ellentmondasz magadnak, mert a linkelt brossurában a háttérdobozok magassugárzójára a padlótól 1,5-1,8 métert ajánlanak. Centerre azt írják, hogy a frontok magassugárzójához képest 0 és 60 centi lehet az eltérés, értelemszerűen a nulla az optimális. Ez a gyakorlatban a TV alá helyezve valósulhat meg, nem fölötte. Az alátámasztás sem mindegy. Sokkal stabilabb egy állvány, szekrény, mint valami fali konzol.
Az, hogy te nem láttál optimálisan elhelyezett hangdobozokat, inkább maradhatott volna a Te titkod. Most mindenki tudja, hogy mennyire kevés a tapasztalatod és még nem hallottál valóban jó házimozi hangot.(#5540) Dorian
Ezt kicsit félreértetted. Szerintem nem minősítésre gondolt, hanem az elhelyezési ajánlásra, amit általában meg szoktunk fogadni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
”Én pl a H/K 156-al is hallgattam zenét sztereóban a jbl 270-en és teljesen jó volt, és most az Onkyóval is jó hiszen ugyan az a hangfal. Én nem tapasztaltam különösebben nagy változást, talán az Onkyo jobban meg tudja hajtani mivel erősebb de kb ennyi.”
....látod ezért “jók” azok a JBL-ek,bármivel hajtod őket,mindennel ugyanúgy szólnak ..... .... mindenesetre,ha valóban nem hallottál különbséget,akkor nálad valami “nagyon nem kerek” ....
Hmm ....
-
Joshi
titán
Lehet hogy én értelmezem rosszul a képet, de a 0-61cm-es tolerancia az felfele értendő nem pedig lefele. Az más kérdés hogy egy 235 centert elég nehéz lenne felfogatni a TV fölé olyan nagy.
Az átlag ember nem lát olyan cuccokat mint ti, de ha lát is akkor az a szoba miatt eléggé kompromisszumos, mert a szobát nem az optimális házimozihoz készítik.(#5543) Nemir Ombe Nyilván sokan közületek napi szinten hallgattok rendszereket, de az átlag ember csak úgy hallgat meg különböző szetteket, hogy közben eltelik több nap vagy akár hét is. Így elég nehéz visszaemlékezni hogy milyen is volt a korábbi hangzás, ahhoz nagyon eltérőnek kell lennie hogy emlékezzünk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk felakasztani fellehet.. Az máskérdés, hogy "szuszogni" onnantól nem nagyon fog tudni, mert elég kicsi lesz mögötte a hely. De pl. így fel lehet telnni a falra.
A másik meg, mondjuk alá tenni valami tartó alternatívát, ha van az embernek késztetése fúrni.
De, ezek csak ötletek.
Az tény, hogy másképp vélekednek azok, akik ezzel foglalkoznak napi szinten, és másképp azok, akik csak pl. hobbiként tekintenek a saját technikájukra.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
KovyBoy
tag
Eddig keves olyan - foleg profibb - rendszert lattam, ahol tv fole raktak a centert.
Az idealis persze a hangatereszto vaszon mogott van/lenne, annak hianyaban, inkabb a kepmegjelenito ala szokas tenni (a szakirodalomban is). Stabilabb, mint falon logva/alatamasztva es valoban jobban egyben marad osszessegeben a hangkep is.
Kenyszerbol - melynek egyik kivaltoja szelszoseges esetben lehet az egyeni izles is - nyilvan mehet fel a falra.
Az, hogy mit ajanl a bekopizott papiros en nem vennem szentirasnak.Reagalva utolag a folottem levo megjegyzesre, remelem ezzel nem bantottalak meg es a ker(d)esnek is sikerult a magam modjan eleget tenni, meg ha az nem is a legszakmaibb - ezt majd megteszi az, akinek kenyere, ha van kedve, akarja, stb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5