- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Sosem tudom a megfelelő topikot ha nem házimoziról van szó, szimpla stereo zenehallgatásról, de talán elnézitek az egyszerű kérdésem okán.
Tehát van egy Pioneer SX-20 stereo erősítőm. Szereztem egy kis passzív subot, típusa lényegtelen, viszont csak egy pár hangszórókábelnek való terminál van rajta, mint bemenet.
A kérdés, hogy ezt hogyan tudom az erősítőhöz csatlakoztatni, ha az erősítőn az A csatornákon egy 4ohmos HECO Mythos 500 pár van? Elvileg a B csatornák együttes használata az A-val csak 8 Ohmos vagy afeletti hangszórók esetén javasolt.
Ötlet? Vagy dobjam ki?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Fr3eWar
őstag
válasz Flowtation #39893 üzenetére
Nem a Zotac, hanem a PC playback, a szoftverek amik kellenek, MadVR beállítások, HDR-esetén kimenet állítás 10bit-re, de ha nem HDR-t nézel, akkor vissza állít, mert nem áll át auto-n meg ilyen apróságoktól kíméled meg magad, ha cél HW-t veszel. Kisebb fogyasztással egyszerűbben megy.
A h265 (HVEC) meg igencsak fenyeget, szépen áll át a "piac" arra, közel fele tárhelyen fér el ugyanaz a minőség (már csak emiatt is kell a dekódoláshoz a 2x kraft a h264-hez képest.) Szóval ugyanúgy a bdrip-ek is már 265-ben szállingóznak. Akkor meg olyan hardware fog kelleni a Zotac, vagy bármely HTPC-be ami ezzel megbirkózik. HTPC szinten egy 4K lejátszáshoz 100W feletti "erőmű CPU/+VGA" kell, míg egy tenyérnyi erre opimalizált mediaplayer megoldja 10W-ból. Távirányítás, bekapcsolás idő, (beállításokhoz nem kell billentyűzet +egér/toucpad kombó stb.) Pár éve még nem tudtam volna magamnak PC-n kívül más "lejátszót" elképzelni. Most ha vennék tuti ilyen minibox lenne.De én befejeztem itt ezt a témát. Ha kérdésed támadna netán tuti válaszolnak neked az adott topicban, az ott járatos, nálam a témában 20x felkészültebb fórumtársak.
-
-
Daywalker
addikt
válasz Formaster #39899 üzenetére
Nem tudom mi a perec tapkabel, és a jobb tapkabelt meg értem, de azt nem, hogy ti mit csináltok az erősítővel, hogy törik a tápkábel? HK-m volt fix tápkábellel, vagy 5 költöztetést élt túl, plusz ide-oda rakosgatast, és sosem tört el úgy üszkve 10 év alatt.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
attiss66
senior tag
"A kínaiak "kibelezték" az új Pioneer UDP-LX500 lejátszót: [link]
Nem ért nagy meglepetés, filléres alkatrészekből, gyenge belső felépítéssel összerakott "high-end" cucc lett. Méltó követője a korábbi BDP-140/15/450/LX55 szériának... És akarják majd eladni sok százezer Ft-ért?"Akkor itt most véget ért egy álom, vagy mi?!
Új álmot kell inditani?snaci38: Úgy nézem ezen a Sony-n[link] Atmos is van, ami, ha jól láttam a Pio.bdp-150-en nincs. az a 65 ezer még nem vágja az embert a fődhö, ha tényleg megéri a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Daywalker #39891 üzenetére
Milyen Klipschet használsz?
Ez az erősítő is tudja a hangszórónként crossovert, 20-as léptékben?
A Pio csak egy vágást adott, ha a front small volt. Na meg 120 Hz nem is volt választható, csak 100 és 150.De ha jól olvasgatok, akkor sem a Denonnal se ezzel az Onkyo-val nem nyúlok mellé. Esetleg a 686 is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Sony UBP X-700
ezt írják a leírásban:
"DTS-X
Zene, ami körbevesz!
A DTS:X hasonlóan a riválisához szintén"objektum alapú"-ként határozzam meg magát. Ez azt jelenti, hogya hangsávok a hangforrások pozicióját is tartalmazzák, így az alkalmazott hangrendszertől függően, az egyes komponensek pontos pozícióját ismerve egy softver számolja ki, hogy az adott forrás mennyire erősen szólaljon meg az egyes hangsugárzón. Ez pedig a cégtől kapott információk szerint a korábbinál jobb minőségű, nagyobb élményt biztosító hangzást biztosít a filmek esetén."Na ez akkor mit is jelent? Azt, hogy ez a blu ray lejátszó tudja azt, amit eredetileg a házimozierősítők a kalibráló mikrofonnal? a hallgatási pozícióban optimalizálja a hangsugárzókból jövő hangerőt, késleltetési időt stb, vagy ezt nem így kell értelmezni?
De csak nem ez lehet, mert a hallgatási pozícióban kéne egy mérőmikrofonnak ezt belőni, arról pedig nem írnak.
Akkor én ezt most nem érteni.Aztán ebből a Sony-ból biztos, hogy nem ugrik elő egy kis kínai?!
[ Szerkesztve ]
-
densie
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 4mx3m nappali rész az egyik fele nyitott az étkező felé. Ide szeretnék egy kisebb hangrendszert filmezéshez, youtube klippekhez, pop zenéhez. Állóhangfal kilőve helyhiány miatt. Most ott tartok ami tetszik hogy konzolos tartón lenne Dali Zensor1 ehhez ajánljatok légy szíves subot és erősítőt. kb 160ezerig. Köszönöm!
-
-
attiss66
senior tag
Elolvastam az összefoglalót.
" A mérőmikrofon a szobádhoz igazítja a hangsugárzók hangerejét."
a mérőmikrofon hol van? a blu ray lejátszón?
ezzel végülis újat nem mondtak, mert a házimozis kalibráló mikrofonnal optimalizálva lett a hang és bármilyen dvd lett lejátszva, a házimozierősítő oldotta ezt meg. Ha a házimozierősítőn lévő kalibrálás nincs, akkor mindegy, hogy a blu ray lejátszó mit akarna lejátszani, nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
attiss66
senior tag
Hát igen, amire gondoltam, a kalibrálást csak az erősítő tudja.
Azt nem értem még mindig, hogy mit tud a Sony UBP blu ray lejátszó dts:x-e?persze tetszik ez a lejátszó a leírások alapján, csak tisztázni kéne, hogy mit is tud.
a dolby atmos csak akkor működik, ha az erősítő is atmos-os, vagy kifejti jótékony hatását egy Pio. D711-es erősítővel is?
-
mpo
veterán
válasz attiss66 #39916 üzenetére
A lejátszónak (ami sok minden lehet) és az erősítőnek is ismernie kell azt a hangformátumot, amit hallani akarsz.
Ha az egyik nem tudja, akkor nem fogod hallani azt, amit szeretnél.
A gyártó oldalán kell megnézni a specifikációt, nem a webshop ismertetőjében.Ha érted, akkor már elavult.
-
Fr3eWar
őstag
válasz gabber01 #39918 üzenetére
Szerintem kuka. Olyan AVR kellene hozzá amin van passzív sub kimenet (első legalapabb Onkyo-m passzív SUB-os volt, és nekik talán mai napig van belépő AVR-ük amin van erre kimenet,)
Stereo rendszernél olyan hangfalat kell választani, ami elég mélyre tud menni.
Az erősítődön nincs LFE vagy egyéb SUB kimenet (aktív ládához).
Ez talán inkább HiFi téma de ott sem hiszem hogy bárki javasolná, hogy próbáld meg rákötni.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz #53366784 #39909 üzenetére
Elöl Rp6000f van, surround RS3, sub rw10, sajna a center meg nem klipsch de opció van egy rc64-re...arra várok. Az, rp6000f bőven elég mélyet ad zenéhez pure audio módban, nem kell láda, azt csak mozin használom.
Az onkyo tud frekin vágni, 60/80/90 stb Hz, be lehet külön állítani. Emlékeim szerint nincs is small meg large, van full bandwidth, full+sub (ez a double bass opció) es azon kivul vagasi frekiket kell/lehet megadni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #39916 üzenetére
Totálisan félreértelmezed az egészet.
Amit bemásoltál, az a DTS:X marketing leírása, semmi több. Az összes Blu-ray lejátszó ki tudja adni ezt a formátumot és a Dolby Atmost is.(#39921) gabber01
Dedikált szubbasszus kimenet nélkül irtó nehéz, szinte lehetetlen összehangolni a frontsugárzókkal.
Ajándékozd el azt a szubládát![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fr3eWar
őstag
válasz gabber01 #39921 üzenetére
Nem kell LFE ezt írtam konkrétan "LFE vagy egyéb SUB kimenet (aktív ládához)." de az LFE is RCA, gondolom az L/R LINE OUT RCA kimenetre gondoltál az RCA alatt, de neked olyan sincs az erősítődön. És akkor még mindig ott lennénk, hogy az aktív SUB-lenne. Amit szereztél meg passzív.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Első felindulasomban vettem most, hogy majd rákötöm a B csatornákra, de leesett hogy ez nem lesz úgy jó.
Akkor vagy másik erősítő vagy másik sub kellene?
Ha ez az erősítő maradna, akkor milyen subot keressek, ami ehhez illeszthető? Egyáltalán van olyan? Mit kellene figyelni? Én azt hittem ha van vágás egy subon, akkor már nem lehet probléma. :/Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
BBéci
legenda
válasz gabber01 #39925 üzenetére
A HECO Mythos 500 egy nagyon kellemes basszusú hangdoboz. Mi a bánatos francnyavalyának kellene mellé szubláda? Tutira rontanál a hangzáson, hacsak nem 3-400000 forintos házimozi erősítővel és legalább 200000 forintos szubládával alkotna rendszert.
Sok aktív mélyládának van hangsugárzó be- és kimenete, egy olyannal megoldhatnád, amit szeretnél, de teljes erővel lebeszéllek róla. Jó az a HECO úgy, ahogy van. Ismerem, kedveltem a hangját. A gyártója szeret túlozni, ezért a megadott 22 Hz hatalmas kamu, de 31,5 Hz körül már értékelhetően szól, amit sok olcsó szubláda nem tud nyújtani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabber01
addikt
Igen, nem rossz, de nincs meg a kraft benne. Tényleg lemegy 30hz környékére ahogy próbálgattam, de vhogy abszolút nem meggyőző. Esküszöm a kis Harman Go+Playnek néha utosebbek a mélyei.
Ugyanez volt a Jamo E570esekkel is, pedig annak 20as mélyei és elől lévő BR portja volt. Ahhoz képest a Mythosnak persze sokkal szebb a hangképe, de a dögös mélyek nagyon hiányoznak. Sub szintet nem várok el, de erőteljes melyeknek akkor is lenniük kellene. Na ez nincs igazán meg. Erősítőt kellene cserélni? Vagy a szoba akusztika rossz ennyire? De akkor meg a kis harman miért szól olyan jól. Most ez viccesen hangzik persze, de méreteihez képest tényleg nem rossz.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
BBéci
legenda
válasz gabber01 #39928 üzenetére
Az a kis HK nem ad ki szubbasszust, 9 centis hangszórókkal fizikai képtelenség. Valahol 100-150 Hz között erőteljes, az csavarja el egyesek fejét. Hogy a csudába lehetne összehasonlítani 1 méter magas, 31 kilós állódobozokkal?
Ne vedd zokon, de szerintem amit dögös mllyeknek nevezel, az valójában elfuserált, loudnesses hangkép. Ezzel szemben a Mythos 500 egyenletes, tisztességes hangot ad.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiss66
senior tag
Mindenesetre, arról már itt lettem tájékoztatva, hogy azt a csúcskategóriás Pio.-t ne nagyon tervezgessem, mert a kínaiak pakolták össze olcsó, gagyi alkatrészekből/hát ez elég durván hangzik, meg kell hagyni /.
Az ajánlott Sony-t tanulmányozom. Említve lett még a Panasonic név is, érdekelne egy ajánlat abban az árkategóriában, mint az említett Sony, ha tudna valaki egy olyat linkelni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Még valami eszembe jutott.
A Mythos 500 nagyjából 1997-ben került piacra, az ára 2000 DM (Deutsche Mark) volt. Akkor ez nálunk Magyarországon háromhavi átlagfizetéssel volt egyenlő. Tehát a mai hangdobozok között a 600000 forintosokkal összevethető, azokkal tartozik egy kategóriába. Innen nézve az a belépő Pioneer erősítő olyan kevés hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. De ettől még biztosan nem karcsú a basszusa. Ezt magad is ellenőrizheted teszthangokkal.(#39930) attiss66
Félreértetted! Kínaik kapták szét, kínai a linkelt honlap.
Állítólag jó a képe és a hangja, de a belseje cseppet sem bizalomgerjesztő, plána annyiért, amennyiért adják.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabber01
addikt
Persze, én sem állítottam mást, de tone generatorral bizony lemegy igen mélyre. Most nem emlékszem mi volt az alja, de majd megnézem megint. Meglepő az a kis cucc tényleg.
De nem is ez a lényeg, csak példaként említettem, hogy abból mégis dinamikusabbnak hatnak a zenék, mint a nagy 30kg-os frontokbok, ami fizikailag lehetetlen kellene hogy legyen. Nem érzem az alját elég erőteljesnek, és itt nem a sub tartományt hiányolom elsősorban, hanem úgy az 50-100hz közötti tartományt.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
BBéci
legenda
válasz gabber01 #39932 üzenetére
Amit most írtál, az is bizonyítja, hogy a loudnesses hangot szereted, azt keresed a Mythosban.
Teszteltük azt a táskarádiót, igen, a méretéhez képest erőteljes, dögös a hangja, de csak minihifikkel összemérhető minőségű és mélységű a basszusa.
Egy olcsó, 100000 Ft körüli szubládával csakis rontani tudnál a Mythosok hangján.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Értem. Az tény hogy a melegebb hangszínt kedvelem. Az is tény, hogy a Mythosok nagyobb hangerőn mutatják meg igazán mit tudnak, de általában az ember nem hallgat nagy hangerőn zenét, pláne nem panelben. De ezért is csalódás, mert azt gondoltam volna hogy ezeknek a nagy frontoknak magukban is bőséges mélyük van.
Ezért szeretném alul megtámogatni.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
BBéci
legenda
válasz gabber01 #39934 üzenetére
Igen, ezt korábban elfelejtettem említeni, hogy a nagy hangdobozok erőteljes mélybasszusához teljesítményt kell bevinni. A kis HK sem negyed hangerőn kezd el élni.
Visszatértünk a kiindulóponthoz, a jelenlegi felállásban nem tudod megtámogatni. Szubkimenetes erősítőre és aktív szubládára van szükséged. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, az efféle támogatással elrontod a hangminőséget. A szubbasszus is akkor jó, ha részletező, gyors, pontos. A Mythos 500 képes erre, a 100-150000 forintos szubládák viszont nem.
-
Dorian
félisten
válasz gabber01 #39934 üzenetére
Két elég valószínű okot vázolok:
- Kevés az erősítőd arra, hogy azokat a hangfalakat rendesen meghajtsa. (Nem hangosságra vagy Watt-számra gondolok) Ezt erősíti amit írtál, h nagyobb hangerőn jobbnak találod.
- Szobaakusztikád miatt beesés van az 50-100 Hz-es tartományban, 100 Hz felett pedig nincs.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gabber01
addikt
válasz Dorian #39936 üzenetére
De ha a szoba akusztika lenne tényleg a gond, amitől tartok hogy így van, akkor a Harman hangja miért nem veszik el? Illetve jobbat mondok. Sajnos csak ilyen kis béna cuccokkal tudok még példálózni, mert hát ilyenek jártak egyelőre nálunk, de asszonynak voltak még korábban vmi kis SAL kétutas hangszórói, amit egy ősöreg videoton erősítő hajtott. Esküszöm eddig az összes kipróbált hangszóró közül, azoknak volt a legerősebb mélye, és a sweet spot sem játszott nagyon, mert a hangkép nem különösebben változott a hallgatási pozíciótól függően. Persze a teljes hangkép azért nem volt valami jó, de a mélyek kifejezetten jók voltak. Mondandom sem kell, hogy nagyon meglepődtem anno, amikor először hallottam őket.
Nekem volt még egy Microlab Solo 6C-m, ami monitor jellegű hangszóróként persze csak a sweet sportban volt élvezhető igazán, meg a korábban említett Jamo e570 pár, és akkor most vagyunk ott hogy vannak a HECOk.
Most ehhez képest ott vagyok, hogy egy csomó pénzt elvettem, szinte hiába, mert még mindig hiányolom a mélyeket az újabb rendszerekben.
Ja, azt hozzateszem, hogy járt próbára nálam egy nagy aktív sub. Nagyon elveszett a hangja, szinte csak puffogott, semmi élvezhető mélyei nem voltak. Ugyanez Magnat Vector subbal.
Szóval meg vagyok lőve mi lehet a baj, és hogy tudnék előrébb lépni.
Jobb lenne a nagy frontok helyett talán egy kisebb vmi, mondjuk Klipsch rb81 vagy 160m?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Daywalker
addikt
válasz gabber01 #39937 üzenetére
Az ősöreg videoton is loudnesses, ahogy BBéci mondta, ezt a kiemelést hiányolod. Amúgy a Vidi zárt, ez még reflex, más elhelyezést igényel. Btw panelban én sem tudtam az álló jbl hangfalakat jó hangra bírni, ott nekem se volt mély - én is játszottam tone generatorral, ami szerint jónak kellett volna lennie. Ahogy egyre nagyobb helyre koltoztettem (és tégla lakásba, majd házba), úgy jött meg a hangja is, nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Nagy hangfalnak kell a tér, így lehet, hogy jobban jártál volna két jófajta állványos hangsugárzóval.
Ja igen, és nagyobb, komolyabb erősítő sem árt, sokat dob a hangzáson...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos, úgy néz ki, hogy elfogadták a reklamációt a Pio erősítővel kapcsolatban, és visszakapom az árát.
Kérek szépen Tőletek egy javaslatot új házimozi erősítőre 200e-ig bezárólag.
A hangszóróim Klipsch Quintet V polcsugárzók, a 10-es mélynyomóval, nagyobb hangfalakat a kislányunk kora miatt (6 hónapos) egy jó darabig nem fogunk venni.
Javarészt filmhez használnák, zene max csak háttérnek.
Eddig pár típus választottam, amik közül nem tudok választani:Denon X1500
Onkyo 656
esetleg a Denon X2500 (bár ez a minek ehhez a cucchoz kategória)Ha valaki tud szebbet/jobbat/ezt venném/neked ez kell erősítőt, az kérem jelezze (csak új játszik).
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Csaba1988
újonc
Üdv!
Update a HK 161s 5.1 után. Mivel bizonyos, hogy mellényúlás volt otthoni (sztereó) zenehallgatásra, rádiózásra a HK, így az 5.1 ment, helyette jött egy Yamaha R-N303D sztereó erősítő. Minden szempontból meggyőzött, elégedett vagyok vele, már csak egy ideális hangszóró párt keresek mellé a régi Sony-k helyett. 100eFt keretet szánok rá (illetve kell még 2x 2,5 méter jó hangfalkábel).
Én magamtól alábbi típusokat néztem ki:
https://extremeaudio.hu/triangle-comete-902-polcsugarzo-par-fekete-koris
https://extremeaudio.hu/monitor-audio-bronze-2-polcsugarzo-par-fekete
Szakértő javaslata az alábbi:
https://extremeaudio.hu/kef-q350-polcsugarzo-par-fekete?fbclid=IwAR1Ah17_eYeKSjnobZXrroh8FvnuPHsMpjlLd4sMLcqeDi65mLvl5OyZGWw
Nem zárkózom el, ha annyival jobb, mint amennyivel drágább, de 200eFt körül azért szeretnék kijönni egy hifivel.Szeretném kikérni a véleményeteket, illetve alternatív javaslatokat is várnék polcsugárzóra.
A jelölteket természetesen megfogom hallgatni személyesen is, hisz részben szubjektív, de kezdő, belépő szintű "hifis"-ként örömmel hallgatok meg javaslatokat.Köszönöm;
Üdv.:
Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt