- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz Flowtation #39496 üzenetére
Nem tudom rá a választ. Úgy értem nem tudom kihallani - e az asszimmetrikus kábelt...nalam 15 méteren lenne 2 méter eltérés, de sosem próbáltam. Ha kihallani, akkor szerintem mindegy, hogy belépő vagy sem, az attól független. Nekem be van csovezve a nappali, a plafonban megy hátra, de nem a szoba közepén, ezért asszimmetrikus....(nem én csináltam így). Mindenesetre nálam úgy lesz megoldva, hogy rakok fel valami sínt a falra a hifiszekreny mögé, oda rogzitem az osszetekert kábeleket.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
zsoika
addikt
válasz Flowtation #39499 üzenetére
Én így oldottam meg. [link]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Denon X1400-as erősítőt.
A kérdésem, hogy nektek búg egy minimálisan, amikor bekapcsolt állapotban van?
A trafóra tudok gondolni, csak nem tudom, hogy ez normális-e. -
Beni2360
félisten
válasz Flowtation #39499 üzenetére
Én a parketta szegélyléc felett fa utánzatú kábelcsatornában vittem hátra a vezetékeket. 1 cm széles szinte nem is látszik.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zsoika
addikt
válasz #53366784 #39504 üzenetére
Nekem halkan búg a Sony trafója ,de csak készenléti állapotban hallani(egészen közelről) mert ha szól akkor ugye az hangosabb. Sony-nál normális, mivel külföldi fórumokon írták hogy több tulajnak is zúg .
Denonnál még nem figyeltem fel ilyesmire. A házban lévő lámpák nem villognak ?
Nálam a vill.óránál a "0" vezető volt lelazulva ....akkor erősen búgott az erősítő és villogtak a lámpák a lakásban. -
Daywalker
addikt
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #39508 üzenetére
Az utóbbi 20 év során volt nálam "néhány" erősítő, nem emlékszem olyanra, hogy bármelyik búgott volna. Igaz, nem füleltem 30 centiről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
A kollégám hasonló készüléke is búg, szóval it's normal.
Nem hangos zajra kell gondolni, tényleg az erősítő fölé közel hajolva hallható.
Ahogy beszűrődik valami zaj a szobába, már nem is hallható.Az a baj, hogy túl jó a fülem és néma csendben is meghallom a fehér zajt
Alváskor ez nem olyan jó, inkább átok, mint szerencse...[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Pedig tudnak búgni, főleg a toroidosok. Más kérdés, hogy mennyire tudják megoldani a csillapítást, mivel a rögzítés és a ház vezeti tovább a rezgést. Nem véletlen, hogy a Yamaha 5. lábat tesz az AVR-re a táp alá...
Amúgy én is minden szart meghallok, asszony mondja is, hogy ez már beteges. Pont ezért én is hallom távolabbról, ha tudom mire kell fülelni és néma csönd van (nálunk pedig ha csend van, akkor nem a klasszik pesti csend van, hanem amikor már a lényfing is hallatszik)Btw ha zavarja, nézesse meg szervizben...max tápot cserélnek, aztán azzal is olyan lesz.
Mozsdicz: a szaggal pár napig várj, lehet, hogy ki fog menni pár felmelegedés-lehűlés ciklus után. Ha klasszikus égett szaga van, akkor viszont irány vissza vele.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
törölt tag
válasz Daywalker #39516 üzenetére
Nem tudom, milyen a klasszikus égett szag, az biztos, hogy ez olyan fémes szag, semmihez sem tudom hasonlítani. A dobozból kivéve már ilyen volt, furcsállottam is. Bekapcsolva nem lett erősebb, csak már a szoba levegője is ilyen szagú.
14 napos elállási joggal élve cserélni fogom.[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Vélemény felmérés ki melyik darabot venné?
Pioneer VSX 933 125 ezer ft vs Denon avr X1500 122 ezer ft.
Két tanácsot kaptam már de szeretnék többet kapni
Válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Daywalker #39516 üzenetére
Úgy emlékszem, az ötödik láb középen van a trafó pedig a szélen.
Ezentúl mindegyik erősítőt közelről fogom fülelni, még a hangnyomásmérő mikrofonját is bevetem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz espi38 #39519 üzenetére
Edigital 129900.
Igen, nekem is X-1300h volt ez előtt, annál nem tapasztaltam zúgást, sem szagot.
Ezért kérdeztem.Majdnem rendeltem az osztrákoktól egy 1500-ast, 103e lett volna, de pont az ilyen random bibis készülékek miatt nem mertem. Mert most vihetném, vagy vitethetném vissza...
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Álmennyezetbe építhető hangszóróval van valakinek tapasztalata? A fürdőszobába szeretnék kettőt, hogy az erősítőn a 2. zónát is ki tudjam használni... Nincs túl sok termék, de Yamaha, Jamo kínálatában van több is. Kb. 50.000 Ft-ot szánnék rá, bár nem tudom mekkora különbség van itt minőségre a különböző hangszórók között...
-
hunaqua
addikt
válasz #53366784 #39523 üzenetére
Igen,beleszaladtál most egy sz@rba,de esély azért nem sok.
X1500: 103K vagy 150K
Durván gusztustalan a különbség.
...és a burgerlandi parasztja sem Teréz anya,hogy haszon nélkül adná.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
törölt tag
válasz Daywalker #39526 üzenetére
Elvileg a PayPal állja a visszaszállítás költségét, ha regisztrálod.
Csak az idő megy vele, ami viszont manapság a legdrágább...Simán mehetnék kicsit hibás készülékek hivatalos vásárlójának, ha lenne ilyen állás valahol, mert ez már a sokadik pár hét alatt... (Iphonetól kezdve, tv-n át a tükörreflexes fényképezőgépig...)
Vagy ennyi sz@r van a magyar kereskedelmi piacon? Az utóbbi miatt gondoltam, hogy hátha a külföldi jobb merítésből kap.Ha nem a Denon X1400-as, akkor mit javasolnátok helyette (mivel a kollégámé is búg, lehet, hogy mást néznék)?
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
En most jartam utana vaterafutar dpd 5700 ft nemetorszag merthogy nemet amazonrol szarmazot persze nem garizzak itthon
Eladó: GTS450
-
hunaqua
addikt
válasz #53366784 #39527 üzenetére
Alapvetően én is az itthoni vásárlás híve lennék,de azt az X1500-at bevállaltam volna 103K-ért.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
espi38
őstag
válasz #53366784 #39523 üzenetére
Azt nagyon olcsón tudtad volna venni az osztrákoktól, napok óta bujom a netet 330 euronal olcsóbban nem találtam.
Most itthon is lehet venni x1500 135 ezer ftert kint meg 120 ezer lett volna.
Nem érte volna meg, én is tartok ettől a gari dologtól de ma ranyomtam a fizetés gombra es vettem egy vsx 933. Itthon nagyon nem olcsó a típus, és ha ugy van van Németországba ismerősöm ha szükség lenne a garanciára, ráadásul azt az infót kaptam hogyha gond lenne az erősítővel akkor itthon is érvényes a garancia. -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Adott egy PC, egy topping d10-es usb dac és egy erősítő. A közötte lévő távolság 2,8 méter.
Kérdésem az lenne hogy a dacot a PC-vel egy hosszabb usb kábellel kössem össze és onnan egy rövid rca-val az erősítőbe, vagy hosszabb rca-val és a DAC gyári 60cm-es usb kábellel kössem majd össze a PC-DAC-erősítő kombót?
Melyiknél marad jobb a hangminőség?
Köszi előre is a választ! -
hunaqua
addikt
válasz #53366784 #39530 üzenetére
Akkor is durva a 1.5X ár szerintem.
espi38
Kizártnak tartom,hogy a Basys foglalkozzon vele.
A cucc viszont jó![ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
Az eladótól kaptam az infót, de a basys is kértem infót, ha magyar is szerepel a garancia papíron akkor javítják itthon is.
De mivel 50 ezer ft al olcsobban vettem az itthoni áraknál igy úgy gondoltam ha szükség lenne a javításra akkor kiküldöm, 6 ezer ft még belefer ebbe az árba.
Sok ismerősömnek volt van pioneer erősítője soha nem volt gond vele, ha gond lenne akkor is garancia időn kívül lesz,az tuti[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
válasz #53366784 #39540 üzenetére
Ja igy már értem a kérdésed 😁
Ebben az esetben egyértelmű a győzelem a denon javára, de én nem tudok kiadni ennyitvegy erősítőre.
Gondolkodtam még a vsx 832 re hiszen az is mindent tud ami kellhet otthon egy átlagfelhasznalónak, de 25 euró volt a kettő közt a különbség, igy egyértelműen a drágábbikat választottam. -
espi38
őstag
Egyébként 170 ezer most több helyen a pioneer.😁
Szerintem megért ennyit ez az erősítő, annak ellenére ha szükség esetén kint kell gariztattni -
espi38
őstag
válasz #53366784 #39542 üzenetére
Szerintem nem egy kategória a kettő.
De mint már mondottam most kerültem bele ebbe a házimozi őrületbe, igy nem vágom a dolgokat én is kerdezgetek a nagy tudoroktól és természetesen el is fogadom, ezért rendeltem meg a pioneert.
Ha valakit még érdekelne privin megadom a linket ahol jelenleg a legolcsobb a típus -
hunaqua
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt