Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    Tanácsokat szeretnék kérni. Jelenleg egy egyszerű DIY NAS megoldásom van: egy RPi3 OMV-al, és a rá kötött USB3 dokkolóval, WD Red HDD-vel. Célnak megfelel, bár a HW korlátait érzem néha, pl. ha megy a torrent, és file műveletet akarok csinálni.
    Nemsoká költözünk családi házba, és a jelenlegi tulajnak láttam, hogy van egy HPE Proliant microservere. ELgondolkodtam valami hasonló megoldáson, mert bár a fő használati cél a média megosztás/elérés otthon, van még pár ötletem:
    - torrent futtatása (igaz, ez nem nagy valami, most is tudom Dockerből használni a Transmissiont)
    - média szerver (pl. Plex)
    - jó lenne hálózati hozzáférés akár távolról is
    - ami tök jó lenne, ha a telefonokról ide szinkronizálnának a képek (mint egy iCloud, vagy GDrive)
    - gyors, tetszetős, hatékony, robusztus felület, lehetőleg ne parancssorosan kelljen vezérelni. Telefonra is valami jó app, pl. távoli videók, képek mutogatása a megszokott Google, Microsoft felhőkéhez hasonlóan, telefonról rokonlátogatáskor egyszerűen a rokon tévéjére castolás. tehát a médiafájlok ma, 2021-ben elvárható módon kezelése, villámgyorsan, de mégis egyszerűen
    - fájlmegosztás idegenekkel
    Most egy 2TB Red HDD van NAS szerepben, de a gépemben van egy ugyanilyen, szóval ezeket tudnám használni akár Raid-ben.
    Nézegettem aprón ezeket a microservereket, mert bár baromira nem értek hozzá, de azt mondták nekem, hogy max. Gen8-ig visszamenőleg érdemes venni, sokrétűbb, mint egy NAS, és olcsóbb is, mint egy 3-4 fiókos NAS. Ilyesmikre gondolok:
    [link] [link]
    Nem tudom, mi a kül. az álló, torony, és a kocka alakú Proliant közt, de utóbbi jobban tetszene.

Új hozzászólás Aktív témák