- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Srácok!
OBI, Bauhaus melyik a sajátmárkás beltéri (fehér) falfestékjük?
Egyáltalán ajánlott termékek ezek? -
do3om
addikt
válasz macilaci78 #69701 üzenetére
A tűzoltó elég nagy, mármint tudom van kicsi is de még azis. A paintball... Az lehet elmegy.
De honnal legyen a fúvóka, kell hogy bírja a nyomást vagy 8 bárt, menetesnek kell lenni a beépítés miatt, belül legyen cső csatlakozó mert a palack alján kell szívjon, meg aztán szépen szorjon.
Vannak a pumpás kis permetezők de szerintem kis nyomára vannak.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
macilaci78
nagyúr
A paintball-ra lehet építeni, teljesen szabványos szerelvényeket használ. Ha merülőcsöves kell, olyan fejet teszel rá, vagy nemes egyszerűséggel fejjel lefelé állítod és kész. Szórófejet is kapni rá, a kettő közt meg ott a már jól bevált cső. Ugyanígy megvan az apparátus a palack gázzal való feltöltésére is.
Tavaly vettem a Lidl-ben 1 kg ABC porraloltót a garázsba/kocsiba, az se sokkal nagyobb, mint egy hagyományos paintball gáztartály. Ha leszedem mindkettőről a fejet, szerelvényeket, akkor kb egy magasak, de a paintballtartály tömzsibb.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Van egy kb 10 éves hp hp compaq 6710b laptopom, mostanában olyat csinál, hogy bekapcsolás után, a logó után, mikor betöltődne a windows 10, fogja magát és kikapcsol az egész gép, ezt minden első áramba helyezés és indítás után megcsinálja, aztán már semmi gond, csináltam windows újra telepítést, de nem javult, csináltam bios rezetet, de nem javult, cseréltem memóriát, de nem javult, az idő ette meg valameily alaplapi alkatrészét? Vagy Nem képes kezelni az ssd meghajtót? CSAk is a win 10 elindulásakor kapcsol ki, bios alatt nem.. Nem találtam topicot ahol ezt megkérdezhetném, szerintetek mi lehet a gond?
-
batyuska100
senior tag
válasz Marcsello31 #69705 üzenetére
Szia, ez se a legmegfelelőbb topic ahova írtál, szerintem a kérdésednek inkább itt a helye.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz batyuska100 #69706 üzenetére
Köszi! Már meg is kérdeztem ott. Csak nem értem, áram ellátás lehet? Zárlat? rossz adapter? gondolkodtam a bios frissítésén de nem merek bele vágni mert félek hogy ha elbaszom akkor végleg sötét az egész gép. na mindegy, meg írtam ott, köszi mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
válasz Marcsello31 #69707 üzenetére
Szerintem akku nélkül is próbáld meg, nekem Asus laptopnál az kapcsolgatta ki a gépet.
-
Marcsello31
őstag
válasz batyuska100 #69708 üzenetére
Nekem ez akku nélkül csinálja, az adapter az új, szerintem elviszem szervizbe, de megnèzem win7 ès Linux alatt hogy produkálja e.
-
macilaci78
nagyúr
Bios reset mellett az alaplapi gombelemet is cserélted? Lehet, a tápáramkörben van egy fáradt kondi és az marháskodik.
-
cinemazealot
addikt
válasz Marcsello31 #69709 üzenetére
Ha már adapter: 10 éves a gép, így gondolom, nem a legkisebb teljesítmény igényű konfiguráció van benne. Az adapter noname (utángyártott) vagy eredeti HP? Biztosan tudja azt a teljesítményt, amit a gép igényel bootoláskor?
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok köszönöm a gyors segítséget! AZ eredeti adaptere tönkre ment, után gyártott van,
megnéztem forró mint állat, az sem lehet hogy egésséges, az elemet nem cseréltem ki benne, de ezeket majd szervízben fogják megcsinálni mert nem merem szét szedni, mert ezt a gépet mindenki használja, fontos dolgok vannak rajta, és h [link] itt a kép az adapterről,. megnézve elég forró, lehet hogy nem ez a pont neki való, Nem merem szét szedni a gépet, elfogjuk vinni szervízbe, majd ott elmondom hogy mi a gond, a tanácsokat meg köszönöm! Vagy keresek egy hozzá értő ismerőst, "csak hogy ne engem basszanak le a szülők ha elbasztam" . Azt mondjuk megnézem a neten majd hogy mennyi áram kellene neki ténylegesen. Hozzá Való csavarhúzóm sincs.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Marcsello31 #69712 üzenetére
A fényképen az adapter mögött a szóban forgó laptop látható? Ha igen, akkor érdemes a szervizben kérni egy alapos takarítást is. Simán lehet, hogy csak nem kap levegőt, felfűti magát (és a tápot), attól döglik meg...
-
Inhouse
őstag
válasz Marcsello31 #69712 üzenetére
A 4,74A-es táp elég jó, annál nagyobb nem igazán kell.
Az SSD-t most raktad bele, azóta csinálja ezt?Üdv Inhouse
-
válasz cinemazealot #69713 üzenetére
Első inditáskor felfűt kikapcsol, azután másodikra gond nélkül megy? Hmm érdekes meglátás, addigra visszahül?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
macilaci78
nagyúr
Az utángyártott táp 90 W-os, a gyárire az Aliexpress 65 W-os tápokat dob fel (18,5 V, 3,5 A), tehát az nem lehet gond.
-
do3om
addikt
válasz macilaci78 #69704 üzenetére
De te milyen szórófejre gondoltál? Nem igen találok olyat ami jó lenne, 8 bár menne bele.
A csatlakozó valóban mindegy csak legyen valami menet, onnan már bármilyen közdarabot gyártunk.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
macilaci78
nagyúr
Mit akarsz kifújni belőle? 8 bar a szórófejen elég sok. Egy 8-10 bar-os kompresszorral hajtanak fújóműhelyeket, de a szórófejen nincs 8 bar. A homokszórás ugyanez.
Egyébként pont kompresszorhoz kapható készletből kimaradt, megunt fejre gondoltam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
do3om
addikt
válasz macilaci78 #69718 üzenetére
Végül is egy ilyen pisztolyt is le lehetne fojtani hogy ne egy nyomásra tolja ki az egész cuccot.
Pl olajat, zsíroldót. A gyári ilyen rendszerek 8 bárral tölthetők.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
macilaci78
nagyúr
De a fúvókának nem kell a nyomást kibírnia, az nyitott.
Saját példa, még koleszos koromban lefogtam tenyérrel a zuhanyrózsa fejét és az illesztésnél kinyomta a gumitömítést. Tehát a hálózati 4-4,5 bar nyomást nem bírja ki a zuhanyrózsa, de a funkciót ellátja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
emre
veterán
Köszi mindenkinek!
Asszem első körben ezzel próbálkozok. Amúgy rozsdamaró, fúró-vágó, valamiféle kenőanyag meg talán zsíroldó lesz benne.
A 8 bar erős túlzás, de ha lesz fém flakont például ilyen azt bicikli pumpával is feltolok ennyire.[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
do3om
addikt
Már régóta foglalkoztat ez a téma, próbáltam sprayt újratölteni is, melóban összeraktam egy előkészítőt, a poharat feltöltöttem a cuccal, majd fejre állítva hogy ugye nyomja a levegő maga előtt rácsatlakoztam a flakonra, ment belé de nagyon kevés. Most rendelek inkább egy Würth utánatölthető flakont.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
macilaci78
nagyúr
Hasonló formájú, de ilyen fejű cuccot vettem a kaktuszok, pozsgások locsolásához, vízzel való permetezéséhez régen. A fején a vége csavarható, azzal állítja a szórását. Szűk sugárban is megy, soha ilyen jó vizipisztolyom nem volt még! Egy ásványvizes üveg kupakját kb 4 lövéssel megtölti, szóval fúró mellé is jól használható lesz.
De a finom permettel is nagy tepsit 50 centiről saroktól sarokig beterít, még mellé is megy.Annyira olcsó, hogy vehetsz többet is, anyagonként külön-külön. Csak szét ne marja a flakont az anyag. De a kupak az enyémen rámegy az ásványvizes flakonra is, tehát a hígítóéra is...
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #69723 üzenetére
Nekem is van ilyen,de a flakonja másmilyen formájú! De csak dícsérni tudom,kifejezetten jó! A szórófej ugyan ilyen.
-
emre
veterán
Köszi a megerősítést.
Amúgy semmi bajom a pumpás megoldással, és a szivárgás esélye is kisebb. Eredetileg üres jégoldós flakonban gondolkodtam, de annak kritikán aluli a szórófeje, meg majd mindegyik ereszt egy kicsit.(#69722) do3om
Hajrá, Würth-ös utántöltős flakont használtam, jó cucc, de erősen túlárazott épp mint a Berner meg még pár hasonló gyártó terméke. Akkor már inkább amit előzőleg linkeltem.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
do3om
addikt
Am jégoldós flakont használok én is ilyen célra, olyan anyag van benne ami eddig kinyírt mindent: ablakmosós-több féle, well done, KS-tools pompás vegyipalack. Mind kinyúlt. Persze a használ anyag is elég erős: Ti-Zsi.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
inf3rno
nagyúr
Gondolkodtam ezen a falra szerelhető polcon, talán működne és jobb lenne, mint a salgó, ha ilyen keretes megoldás, és nem kell külön szintezni a polcokat.
Buliban hasznos! =]
-
őstag
válasz macilaci78 #69718 üzenetére
Elég sok vizes projekten dolgoztam a közelmúltban így van rálátásom a dolgokra akkor is ha az levegős cucc.
A fúvókánál soha nincs akkora nyomás mint a kompresszornál, vagy szivattyúnál. A csősúrlódás, főleg ilyen fél col meg attól is kisebb csöveken ha hosszú, még levegővel is óriási. Szóval lehet a kompresszor tartályba 8-10bar, az pl. a lefúvatópisztolynál kapásból esik 2bart, amire még jön a csőben a veszteség. Festékszóró nem tudom mennyi levegőt eszik, de az tény hogy minél többet akarunk szállítani annál kevesebb nyomással jön ki belőle, de ha kevesebb levegőt használ úgy nagyobb nyomást is el tud érni - jobban porlaszt.
Egyébként nyomáscsökkentővel le lehet vinni akármilyen alacsonyra a nyomást.
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
Van még pumpás permetező, az ha fel van nyomva irányítottabban lehet permetezni egy gombnyomással ahová kell, de fúrásra semmiképp se víz. Egy csepp menetvágó olaj sokkal ideálisabb.
Hegesztéskor amíg rajta a salak csak egy kicsit hűteni és párásítani a legjobb, de azt se túlzásba
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
do3om
addikt
válasz SchumiBácsi #69728 üzenetére
Nem maga a fej amire mondom hogy kéne ami bírja a 8 bárt, hanem a csatlakozás be a palackba, meg a szelep rész. Tehát amik így vannak szórófejek ilyen pumpás rögtön szétpukkanna.
-
mephi666
nagyúr
Keress egy réten legelő magányos traktort, lopózz mellé és vágd ki belőle bicskával de azért köss a hátadra egy párnát, mert lehet ijedtében f*ngik akkorát, hogy hanyatt esel
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
macilaci78
nagyúr
válasz inf3rno #69727 üzenetére
A kamrába belöknék egy lézeres szintezőt egy percre, vonalzó mentén ceruzával minden falon bejelölném a szintet és visszaadnám a készüléket. Majd amikor fúrom fel a síneket, ehhez mérném az egyik tipli helyét. A többiét már a sínen perforált helyek adják, függőbe állításhoz meg vízmérték is elég.
De kicsi az a kamra, egy tetszőleges vízmérték egy falon elég. Ha rövid, mellé teszel egy fém seprűnyelet, vagy polcot. Én egy összecsukható rekeszre fektettem rá egy polcot, amit rátoltam a falra, ez volt a sín alja. A konzol efelett kb 5-6 centivel tartja az alsó polcot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #69738 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az informácíót.
-
do3om
addikt
Mint írtam a gyári megoldás 6-8bárra megy, nincs semmi így szemre közzé rakva. A kompresszor általában ennyien megy gyárilag, gyárakban is 8 bár szokott az üzemi lenni. Tehát rácsatlakozol és nem kell órázni hanem maxra fújod. Szerintem ezért van így hogy ennyit kibírjon.
-
NeoPampalini
senior tag
Van egy régi Makita 6207D típusú akkus fúró/csavarozó gépem, viszont a két akkuja kuka.
A gép egyébként hibátlan, viszont az akku hozzá brutál áron van, így felmerült bennem, hogy vezetékesre alakítanám át (mobilitás annyira nem szempont, arra van egy csodás B&D akkus cuccom).
Kérdés viszont, hogy ezt mi módon tudom megoldani nem túl sok pénzért, mert ez 9.6V-os, és nem találtam semmilyen DIY infót erről, csak ilyen 12 meg 18V-osról. Esetleg gányolt már ilyet valaki?
-
batyuska100
senior tag
válasz NeoPampalini #69743 üzenetére
Nekem van valami atomkínai akkus fúróm, ami úgy kukáztam, egy 3 Amperes trafóval használom 12v-on. Nem tudom, hogy gyárilag mennyivel mehetett, mert nem volt meg az akkuja, de ha egy kicsit többet használom a megszokottnál, akkor eléggé égett szaga szokott lenni..
-
macilaci78
nagyúr
Ilyen akkucellából 8 db sorba kötve kiadja a 9,6 V 3,3 Ah-t Ni-Mh esetén, saját töltőjével menni fog. Aisoft replikában ilyenből van akkum, régen ez volt a király.
De 3 db Li-Po akku is mehet, 18650, de szerintem a 28650 cella is belefér, 11,1 V (nagyobb fordulatszám), 3-5 Ah valós kapacitás. Ehhez persze másik töltő kell: vagy töltőelektronika megy az akkupakkba és sima dugasztápról töltöd, vagy egy 3S töltőcsati és külső balanszeres töltő (pl Imax B6).Viszont a linkelt Ni-Mh akku is lead 33 A-t, szóval olyan vezetékes tápegység kell, ami ezt legalább megközelíti. A sima 3,3 A-es töltőáram mellett a csavarozóban nem lesz nyomaték.
-
lemmy71
őstag
-
Az én csavarbehajtóm is 9,6 V-os, de simán megy egy 12 Voltos akkuról.
Bocsi nem tudom miért forgatta el a fotózás közben a képeket.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #69745 üzenetére
Hozzám került egy Lidl-s Parkside 20V 2Ah-s akku (5 cella, egy balancer panellel - gondolom), az egyik szélső cella 0V-os, a többi 3,6-4V között. A töltője egy idő után piros villogóra vált (a leírás egyébként egy szót sem szól erről). Meg lehet próbálni ezt a cellát bikázni, hogy észhez térjen, vagy ez kuka? Használjam fel máshova a maradék cellákat (lenne egy akkus csavarhúzóm, amibe kellene)?
Üdv Inhouse
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest