- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
úgy adódott, hogy kelleni fog egy dugókulcs készlet, csak nem tudom eldönteni, hogy egy 1/4"+1/2" kombó, vagy egy szóló 3/8" szett lenne a jobb.
Előbbi mellett szólna, hogy a zűrös helyekre talán jobban odaférnék, viszont a dolgok nagy része jó eséllyel felesleges lenne. A másik sokkal jobb kihasználtságú lenne, össze lehetne szedni hozzá mindent, ami kell, viszont tartok tőle, hogy hely problémák adódhatnak.
C verzió, hogy veszek egy 1/4" készletet, meg egy nagyobb hajtókart és azt a pár nagyobb méretű dugókulcsot, ami kellene. Így viszont a cuccok felé csak ömlesztve lenne, amit nem szeretek.
Fixen kellene most 8-22-ig dugókulcs, könyök, bit befogó, és egy rövidebb hosszabbító.
Szerintetek mi lenne a jobb?Just a simple Lineman...
-
PROTRON
addikt
Szerintem azt a szettet válaszd, amiben a legtöbb olyan dolog van amire szükséged van általános jelleggel. A pár fejecske meg az aktuális munkakörnyezethez passzoló extra ami kívül esik a mérettartományán, ahhoz pedig adapter, gyakorlatilag mindent mindennel összelehet kapcsolni manapság. Arra azért érdemes figyelni, hogy az erőkar és annak merevsége mindig elegendő legyen, nehogy ne tudd rendesen meghúzni amit meg kell (és itt most nem az asszonykára gondolok).
A maradék szerszámokhoz még mindig lehet eszkábálni valami kis műanyag dobozt. Vagy ami az eredeti szettből felesleges azt kivenni, hátha befér a helyére.
Persze ár-érték arányt is nézni kell.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Mauzes
addikt
válasz macilaci78 #69247 üzenetére
A lánc mennyi volt kb?
A szaküzlet az mit jelent pontosan szemes csavar kapcsán?
-
macilaci78
nagyúr
-
-
M0ng00se
őstag
Hello!
Nemrég írtam ide hogy a gépház oldalán a plexit le akarom váltani valami olyanra ami szellőzik. Most a legújabb ötlet az a fém szúnyogháló, ezzel volt már dolgotok?V6
-
inf3rno
nagyúr
Diszperziós festékhez ti milyen hengert szoktatok használni? Valahogy mindig az ecsetnél kötöttem ki eddig, szerintem túl hosszú szálú, amit használtam, és az inkább meszes festékhez lenne jó, ahol nem gond, hogy sokat felvesz. :S
Buliban hasznos! =]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Szereztem egy nagyon patent spoilert a kocsira. Igazából nem is spoiler, inkább kacsapicsára hasonlít, ami a csomagtartó fedél élére fekszik rá, és ívesebbé teszi azt. Szóval ezt a csodát akarom felragasztani majd valamikor a helyére. A kérdésem az lenne, hogy ezt az üvegszálas cuccot mivel érdemes ragasztani és kigittelni? Úgy akarom megcsinálni, hogy a spoilert ne lehessen látni, vagyis olyan hatása legyen, mintha a csomagtartó gyárilag lenne olyan, és le is akarom kocsiszínre fújni az egészet.
Ja igen, és még egy lényeges dolog: kb hat darab csavart is adnék neki, hogy csomagtartó nyitogatáskor ne repedjen majd meg a ragasztás mentén. A kérdés itt is, hogy milyen csavart ajánlotok, aminek a fejét nem lehet majd látni? Maga a spoiler kb 1mm vastagságú, és ezt kellene rácsavarozni a helyére úgy hogy azt ne lehessen majd látni.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Samus
addikt
válasz Satyricon #69270 üzenetére
1mm vastagságú? Nem írtad el véletlenül? Egy képet rakhatnál fel, hogy mi ez, hová és hogyan rögzítenéd.
Alapvetően autóra ragasztani szélvédőragasztóval szoktak ilyesmiket (kartusban kapható, bér nem épp olcsó).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Velux tetőtéri ablak belső árnyékoló roló zsinórzata tönkre ment az évek során, jól látom hogy csak magát a zsinórt nem lehet külön rendelni? [link]Give them hell Ukraine!
-
lemmy71
őstag
Igen azok a rövid mikroszálas schuller hengerek nagyon jók az átlagos diszperziós festékekhez. Én is azt használom, egy festés vagy max egy ház és kuka, ennyit bír mert utána nagyon összeseik rajta a mikroszál. Amúgy ezt annak idején a "sváb" egyszerhasználatosnak találta ki.
-
lemmy71
őstag
Nekem 6 db roto -m van szintén belső árnyékolóval, most tíz évesek és szépen szakadnak el nekem is a zsinórok. Az obi -ban vettem méretben megfelelő reluxa zsinórt hozzá egy 50 méteres tekercsel, 15 - 20 perc alatt vidáman kilehet cserélni házilag, nekem nem kell hozzá csak egy philips csavarhúzó egy kés és egy öngyújtó
-
inf3rno
nagyúr
Van valami praktikátok tűzrakó helyhez? A mostanit már szétégettük, még haver apja csinálta azt hiszem. Vasbeton valami köves alappal. Ezt szeretnénk visszabontani, és rátákolni az újat, aminél jó lenne, ha tartósabb lenne. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy tudtok valami adalékot, amitől tűzállóbb lesz az egész, mert most szétrepedt teljesen és hullik szét. A tüzet állat módjára rakjuk, de bulizni szoktunk oda járni, úgyhogy ezen sajnos nem lehet változtatni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
NeoPampalini
senior tag
Csak egy nyomorult lyukat akartam vágni a falba, a leendő páraelszívónak. Először a kis obi-s fúrómmal álltam neki, de alig vitte a betont, így kölcsön kértem egy rendes vésőgépet.
Na, itt hamar előjött a probléma, jelesül az, hogy a képen látható vasgerenda:
úgy látszik, hogy máshol is jelen van a házban, hogy száradna le az orra széle annak, aki odarakta.
Kénytelen voltam lejjebb vésni, talán még elfér.
-
félisten
válasz NeoPampalini #69281 üzenetére
Most meg az a baj, hogy NEM spóroltak az anyaggal?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Inhouse
őstag
válasz NeoPampalini #69281 üzenetére
Az nem lesz gond, hogy a vasgerenda alól kilőttél minden alátámasztást?
Az egyik bolti gép fagyogatott. Hiren és memtest, hibát jelez. Memória panel ki, másik slotba átrak, egyszer hiba nélkül ment, aztán nincs hiba, de megfagy... Másik memóriával ugyanez. Hmm..más lesz. A procihűtő lefogató egyik sarka kitört, ezzel már gyűlt meg a bajom máskor is. Akkor egy rézvezeték darabot olvasztottam a műanyagba, azóta is megy. Most lustább voltam, átfűztem egy kötegelőt rajta. Sajnos nem volt ződsárga, csak fekete.
[kép] [kép] [kép]Üdv Inhouse
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Inhouse #69285 üzenetére
Nem valószínű, a sarokig még van vagy 60 centi, ott meg egy 20x20-as betonoszlop, a másik irányba meg legalább két méter, de esélyes, hogy a ház teljes hosszában van rakva ez is.
Meg ez az egész vasgerenda be van betonozva a teljes hosszában, nagyon brutál, felfelé még vagy 30 centi beton van legalább, alatta is vagy 8-10.Egyébként ez a fal régen nem is volt "fal", nyitott, de fedett bejárati rész volt, és csak utólagosan építették be.
-
Reggie0
félisten
válasz batyuska100 #69289 üzenetére
Hat, nem volt tul jo, de arra eleg volt, hogy le tudjam tesztelni mukodik-e.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Stylewars_kp #69290 üzenetére
Hát lehet bevasaljuk a belsejét. Nem az enyém amúgy, hanem havernak próbálok segíteni. Később mondjuk én is építek az egyik telken valami tűzrakót.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Reggie0
félisten
válasz batyuska100 #69295 üzenetére
Nekem a rackben a gepeim es halozati eszkozeim, szunetmentes van, nyomato a kamraban.
Szerintem rackben a rezgessel lenne egy kis feladat, az aljat, ahol ugyis a tartoelemek vannak es nem sik teljesen elsonek kiontenem betonnal. De leginkabb epitenek bele gepet, mert a vaz szerepet tokeletesen be tudja tolteni.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok! Ha egy torx csavarral van rögzítve valami a falhoz, majd a csavar fejbe bele van ütve egy pont méretes golyóscsapágy, akkor utólag hogyan tudom ezt leszerelni? Kerékpár rögzítők vannak így megoldva. Kérdeztem az Abus értékesítőjét, de szerinte a WBA 100 "egyszer használatos", azaz teljes megrongálás nélkül nem mozdítható, tehát költözéskor bukta. És ez egy 30 ezr Ft-os termék. Csak kíváncsiságból kérdezem, nem biztos, hogy ilyet veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest