Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xEon1337

    őstag

    Sziasztok!

    Adott egy Phanteks Enthoo Evolv mATX (Tempered Glass) ház, amit szeretnék egy kicsit fejleszteni hűtés szempontjából. Jelenleg elöl két darab Noctua NF-S12B ULN szívja befele a levegőt egy porszűrő mögött, hátul pedig egy darab Noctua NF-S12B redux-700 tolja kifele. A procihűtő egy Noctua NH-U12S a gyári ventivel, a tápegység lent van és teljesen passzív.

    Cél a minél halkabb működés a lehető legalacsonyabb hőfokok mellett. Jelenleg játék alatt azért van hangja a gépnek és a hátsó venti is eléggé meleg levegőt tol ki ilyenkor. Persze tudom, hogy teljesen néma így sem lesz, de ha már nyerek 1-2 dB-t az jó lesz.

    Arra gondoltam, hogy veszek elölre két darab Noiseblocker eLoop B14-2-es légkavarót és a Noctua NF-S12B ULN-ek fentre mennek.

    Az alaplapon a CPU hűtőt leszámítva sajnos csak két venti csatlakozó van, de az esztétikát figyelembe véve mondjuk, hogy csak az egyik van olyan helyen, ahova rákötném így a 2-2 darab elülső és fenti ventilátort.

    Milyen elosztót ajánlanátok, amivel az egy darab alaplapi csatlakozóról üzemeltethető a 4 darab NEM pwm-es ventilátor? A fenti eszmefuttatásban van hiba, esetleg javaslat? :)

    [ Szerkesztve ]

    "Less but better" - Dieter Rams

Új hozzászólás Aktív témák