Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gratzner

    tag

    Sziasztok Urak!

    Olvasgattam a topikot és az ajánlott dolgokat, de nem világos minden, úgyhogy inkább kérdezek...

    Adott egy Zalman Z9 Neo ház, benne egy Asrock Z170 Extreme 4 lap. A jelenlegi olykor-olykor 4,4-en tekerő i3-6100-at egy Ben Nevis hűti. Plusz nemrég bekerült egy MSI GTX 770 TF OC vga, ami még melegít. Illetve néhány héten belül új lakó lesz egy 6700k, esetleges cpu hűtő cserével, majd meglátjuk, mit bír a kis Nevis...

    A házban volt eredetileg 5 db gyári hűtő, amiket részben cseréltem, de megint cserélni szeretnék, ehhez kellene tanács. Hőfokok rendben, csak a hang és a színek nem...

    Tehát a gépház hátuljában benne hagytam a gyári Zalman ventit, ami 3 PIN-en csatlakozik a lapra. Ez kicsit hangos. Cseréjére várok ajánlást.

    A ház tetejében van jelenleg 2 db Lepa Bol.Quiet 12 cm-es 4 PIN-es ami kifelé szívja a meleget. Ez kék ledes, nekem olyasmi kellene, ami fekete, vagy fehér és nem világít, de ugyanilyen vagy jobb hatásfokú. Illetve annak ellenére, hogy hang ügyileg ajánlott, azt veszem észre, hogy mivel "fejtetőn" fejszik (inkább lóg), mintha ettől kicsit hangosabb lenne, mint amikor rögzítés nélkül megfordítva ("talpon") tartottam a próba kedvéért hallgatózva... Azzal sem vagyok tisztában, hogy ház tetejébe kiszívó ventinek milyen csatlakozás a nyerő (3 pin, pwm, vagy csak kapja meg a tápot azt kész?) Tehát ide is várok javaslatot 2 db 12 cm-es kiszívó ventire.

    Elől a ház elejében jelenleg van 1 db 12 cm-es Alpenfoehn Wing-Boost 2, ami rendben teszi a dolgát, halk, viszont piros-fekete :) Szintén csere lesz, kellene ide 2 db fekete vagy fehér, nem világító, megfelelő, levegő beszívó venti. Szintén várom a javaslatot ezeknek a csatlakoztatásaiknak a megfelelő kiválasztására.

    Alaplap leírásban:
    2 x CPU Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)
    3 x Chassis Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Con-
    trol)

    Összefoglalva ki kellene alakítani egy jól szellőző, nagyon halk vasat, ami nem csiricsáré színű és az 5 ház plusz 1 cpu cooler közül mindegyik a célnak megfelelő módon van csatlakoztatva, ahogy az illik.

    Köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák