- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Elnéztük a mai dátumot
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg jobban fogyaszt a Peugeot, az Opel és a Citroen?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Hirdetés
-
Már elstartolt az AMD nyári játékpromóciója
ph Ezúttal a Navi 32 XL és XT GPU-val szerelt videokártyákhoz kaphatunk két, tavaly megjelent programot, amiket egy négyes listából válogathatunk ki.
-
Az üzleti szférának szól a SmartThings Pro
ma A kütyüket összefogó megoldásból irodák, üzletek és hotelek is profitálhatnak.
-
Fejlesztői videón a The Casting of Frank Stone
gp A PC-re és konzolokra érkező alkotás a tervek szerint még idén elérhető lesz PC-re és konzolokra.
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Saját testsúlyos guggoláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Ismertek jó videót vagy írást arra, hogy:
- térd milyen irányba mozogjon
- lábfej előre vagy kifelé álljon
- mekkora terpeszben
- milyen mélyen érdemes guggolni
stb...Egyelőre nem kitörés, csak sima guggolás.
(Van egy meniszkusz szakadásom, de ez egyelőre most nem szempont. A tankönyvi alap eset érdekel.)
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Köszi, rénézek. A rehab részén túl vagyok.
Durvulás nem lesz, csak saját testsúly.
A lényeg, hogy nagyon rosszul ne csináljam.
Szobabiciklizés mellé hozom be.Nagyon kicsi hangsúlyt kapnak az ízületek. Különösen a térd.
Pedig az még a fognál is jobban "örök".[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Tárogatásnál sérülésveszélyes, ha a csípő/fenék nincs alátámasztva?
-
attiati
veterán
A bélrendszerben ha felborul a jó és rossz baktériumok aránya, akkor kb 200 kalóriával több szénhidrát szívódik fel a bélben.
-
attiati
veterán
válasz Woodslave #186279 üzenetére
A széklet formájából, állagából. Szélsőséges esetben alhasi panaszokból (meg hatmillió krónikus betegség alapja).
Másrészt vizsgálatokkal. Nem tartok itt a megértésben még.
Az oldalon átfogó infó van a teljes témáról. 30 éve kutatják a mikrobiom-ot, valószínűleg elsők között kezdték.A termékkínálaton itt át lehet ugrani.
Azt biztosítja, hogy teljeskörű és szakmai információt kapsz ingyen a témában.Egyébként ha nem veszel semmit az oldalukon, akkor is meg tudod és kell is oldanod.
Ahogy fehérjeport sem kell venned.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz tchriss #186380 üzenetére
Akkor mégiscsak van értelme a 30e ft-os multivitaminomnak.
Mondjuk magnézium pont nincs benne, de cserébe fermentált módon van benne minden hatóanyag. 10 éve még béres activalt és centrumot szedtem és ugyanúgy beteg voltam évente 2x.Amúgy a gyártók sokszor tényleg a fogyasztók igényeit elégítik ki.
Itt van ez a Scitech izületvédő cucc.
[Arthroxon Plus]Tettek bele feldolgozatlan kollagén és feldolgozottat is. Biztos, ami biztos, mert a többféle az jobb. Kivéve a kollagén esetén. Sőt, ott inkább ártalmas.
Ugyanis a feldolgozatlan kollagén leginkább az autoimmun eredetű ízületgyulladásra jó (mivel a gyomorban nem bomlik le). Ellenben árt neki a gyomorban lebomló feldolgozott kollagén (peptid), mivel a lebomlás után idegen anyagként érzékeli a szervezet.
Na most a Scitech-nél beletették mindkettőt.....
-
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #186402 üzenetére
[link] supplement facts rész
-
attiati
veterán
Yiya készítményeket szed még valaki?
Hitelesnek tűnnek.
Részletesek a termékleírásaik. Csomó hatóanyag elérhető külön.
Jók az árak.Persze a laboratóriumi bevizsgálás eredménye lenne a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz tchriss #186408 üzenetére
Nem tudom hogyan lehet ezt objektíven mérni?
6-7 éve szedem, de ennyi idő alatt az ember átalakul és rengeteg szokását megváltoztatja, nem lehet önmagában egy tényezőt mérni.
Egy jó termék, erősen árazva, erős marketinggel, fermentálás miatt más, mint a többi piacon levő cucc. Egy biomérnök, vegyészmérnök tudná igazán megmondani, hogy szakmai szemmel milyen.Én inkább pont azon gondolkodom, hogy érdemes e lecserélni az allin1 kapszulát különálló Yiya termékekre. Viszont elég macerás lenne 10 kapszulát bevenni különböző napszakokban.
Naturtanyának van még fermentált multija.
Miket szedtél eddig?
Igazából nem márkára kellene rámenni, hanem bevizsgált minőséget venni.Tényleg kár, hogy a cikkedben nem említi meg azt az 5 terméket.
nézd csak mit találtam:
[a cikkedben nyilatkozó Bíró Szabolcs hatóanyag elemző oldala]
Legyen ez bármi is
KIKNEK/MIRE AJÁNLOM?
Termék vásárlás előtt állóknakMeglévő termék vizsgálatáhozKonkrét hatóanyagról tájékozódóknak[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
válasz attiati #186411 üzenetére
Hogy teljes legyen a kép. Nem tudom mennyire hiteles arc a Bíró Szabolcs.
[GAL vitamin - A vitaminipar C. Könyv kritikája] -
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #186418 üzenetére
Naja, elég jól zárójelbe tették abban a GAL-os FB postban.
De így akkor tényleg az van, hogy nem tudjuk meg, hogy miben mondott nagyot és mi a féligazság. -
attiati
veterán
Igen, vannak természetes módon laktózmentes tejtermékek.
Az a legviccesebb, amikor ezekből a termékekből is készítenek laktózmentes csomagolásút Mint az általad említett gouda sajt.De a tejsavófehérje szerintem nem ilyen termék és abból külön gyártani kell vagy az eleve laktózmentes változatot, vagy laktáz enzimet kell hozzáadni.
WPC80 laktózmentes cucchoz:
"ezt nem tudom hogy úgy kell-e értelmezni hogy a laktózt már előre lebontják enzimmel azaz ténylegesen mentes, vagy az enzim egy adalékanyag a végtermékben"Azért gondolom, hogy előre lebontják, mivel az összetevők között nem szerepel a laktáz enzim.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Xenoösztrogén mennyire valós probléma?
[Mely gyümölcsök és zöldségek károsíthatják a hormonrendszered?]
-
attiati
veterán
válasz Dorian #186395 üzenetére
Úgy nézem, hogy omega-3 esetén a halolaj az árérték bajnok.
[link]10ml-ben:
1800mg epa
1100 mg dha
Persze ennyit nem is kellene belőle fogyasztani, elég a 2-3 ml. De még abban is többszörös omega-3 mennyiség van, mint mondjuk a puregoldos cuccban.Olyan 35-40%-os az O3 / halolaj arány, de a kapszulák többsége is 30% körüli.
Tegnap olvasgattam picit és a Yiya-nak van 80%-os tisztaságú, illetve a Minami-nak 65%-os. Persze az árfekvés is magasabb.
-
attiati
veterán
válasz Dorian #186645 üzenetére
Igen.
Feleslegesek tűnik bekapszulázni ugyanazt a halolajat, háromszoros pénzért.
A kapszula akkor jobb, ha magasabb O3/olaj arányt érnek el, valamilyen kivonat segítségével (yiya, minami, stb..), de a gyártók többsége nem ezt csinálja.
Vagy lusta embereknek jó még.
Én is rendeltem belőle tegnap. -
attiati
veterán
válasz thomasvold #186668 üzenetére
Just Whey fogyasztható laktóz érzékenyek számára is?
(van benne valami DigeZyme komponens, ami az emésztést könnyíti)
-
attiati
veterán
"én egyszerre kb 2g laktózt tudok megemészteni panaszmentesen"
Nem teljesen értek hozzá, de szerintem a laktóz nem csak akkor okoz gondot, ha már rohannod kell budira vagy ha felpuffadsz. Gyulladásban tud tartani egy-egy nyálkahártya szakaszt. Ami rontja a felszívódást, áteresztő bélszakasz jön létre. Kihat a hangulatállapotodra, stb...
De ezt erősítse meg valaki.
Holnap megyek gasztroenterológushoz, majd rákérdezek erre.#186672m3ss
Államiban nem tudom hogyan megy.
Maga a vizsgálat menete:
1. Pár nap zéró laktóz diéta (tényleg zéró).
2. Kilégzéses teszt (laktóz fogyasztás előtt és után)
3. Gasztroenterológus kiértékeli.Lehet, hogy 0. lépésként is kell egy gasztroenterológus beszélgetés.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Múltkor beszéltünk a [Wheyprotein WPC80-ról], hogy ebben valószínűleg nem hozzáadott laktáz enzim van, hanem lebontják a laktózt a gyártás során.
Elgondolkodtatott, hogy a 2g/adag cukortartalmat nézed egy fehérje terméknél.
Igazából eddig nem is nagyon találtam olyan fehérjét, ami efelett lenne.Nade!
A fenti Wheyproteinben nincs tejcukor, nincs benne hozzáadott édesítőszer és cukor, teljesen natúr. Akkor mi a fenétől van benne 5,7g cukor?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Olvasok egy gasztroenterológus könyvet és kb ő is erre hívja fel a figyelmet:
[Útmutató - így komplettáld a növényi fehérjéket!]
(Növényi fehérjék többsége nem teljes értékű önmagában)[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
válasz Dorian #187061 üzenetére
Érdekes, hogy sokan az ízre fókuszálnak, pedig az aminosav profil a lényeg.
Majd feldobok egy összefoglaló táblát.Bioteches fehérjéknél nem szokás közölni az aminosav profilt?
Marhafehérje teljesen más profilú, mint a tejsavó.
A BCAA arány relatív alacsony.
Glicin nagyon magas.
Az egyik aminosav 1% alatt van (cisztein).
De például a Wheyprotein marha fehérjében 0,1%. Szinte már nem is teljes értékű.Itt nagyon promózzák a csíráztatott barnarizs fehérjét, ami önmagában is komplettált. De sajnos erre sem közölnek teljes aminosav profilt.
Mi a baj a tejsavóval? -
attiati
veterán
Az aminosav profilt össze-vissza adják meg a gyártók?
Csomószor nem jön ki a matek.Van aki azt mutatja, hogy 100g termékben hány g van az egyes aminosavakból. Például ez a tojásfehérje, aminek fehérje tartalma 92g/100g.
Összeadom az aminosavak mennyiségét, de nem lehetne magasabb, mint a termék teljes fehérje tartalma, vagyis 92g.
Mégis 99,5g az összeg.Ha %-osan akarták mutatni az aminosavak arányát, akkor 100%-nak kellene lenni az összegnek. Bár elég egyértelműen grammot írnak többször is és nem %-ot.
Ugyanígy a gymbeam just whey-nél sem jön ki a matek.
100g termékre 93,8g az aminosavak összege, miközben 74,8g a fehérjetartalma 100g-ra.Wheyprotein %-ban adja meg.
aminósav% / fehérje
Ezt úgy értelmezem, hogy a fehérjén belül mennyi az aminosav arány.
Az összegük mégsem 100%-ot ad ki, hanem 98,4%.A Biotech ISO Whey az egyetlen, ahol csontra stimmel.
Aminosavak összege 84g, ami pont annyi, mint a termék fehérje tartalma 100g-ra vetítve.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #164771 üzenetére
Milyen fehérjét fogyasztasz most helyette?
Abba az irányba megyek én is, hogy:
Növényi fehérje lesz, komplettált. (Vagy néha kiegészítve tojásfehérje porral)
Édesítőszer mentes.Ha nem találok egyben, akkor össze is tudom keverni a borsó, barna rizs, kendermag fehérjét.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
na itt is csak munkaidőben írogat mindenki
-
attiati
veterán
Megjött a válasz gymbeamtől:
Aminosavak összessége ≠ összes fehérje
Mondjuk van olyan gyártó, ahol pontosan kijön. Az mindegy is, hogy %-os formában vagy grammra közlik (mert 100g-ra vetítve adják meg)"A fehérje porok aminosavprofilja sokféleképpen feltüntethető, például 100 g fehérjeporra vagy 100 g fehérjére. A profilt 100 g fehérjére vonatkozóan közöljük. Bár furcsán hangzik, de nem tudjuk feltüntetni úgy, hogy a 100 g fehérje = 100 g aminosav legyen, mivel különbségek vannak az aminosavak molekulatömegében a fehérje egészéhez képest."
Azt se hiszem, hogy minden terméküknél 100g fehérjére adják meg.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
Tudtok itthon kapható görög joghurtot?
Aminek magas a fehérje tartalma.
Nem görög stílusú és egyéb fantázianevekre gondolok.Hab a tortán, ha laktózmentes.
-
attiati
veterán
válasz roti86 #187180 üzenetére
Köszi a tippet.
Szóval az a titok, hogy nem görög joghurt néven fut.
Úgy nézem ez a Skyr valójában egy izlandi krémsajt.Itt van a Sparos változat.
Itt az Aldis.
Ugyanennyi pénzért árulják a 4g fehérjetartalmú görög joghurt utánzatokat.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz HussarF #187182 üzenetére
Hiányoztam bioszórán én is és csak a wikipédiát kellett volna felcsapni
Szóval 22 fehérjeépítő aminosav van.
A termékeken pedig csak 18-at szoktak felsorolni.
Szóval ez valóban indokolja, hogy a 4 hiányzó aminosav miatt a fehérjetartalom > mint a 18 db aminosav összege.De ez nem világos:
"Ha nem fehérjeként kerül bele amino, akkor akár több is lehet az amino, mint az összfehérje"Fehérje típusú aminosavakat sorolják fel. Az összege nem lehet több, mint a fehérje. Maximum kisebb vagy egyenlő.
Pl itt ez a tojásfehérje.
Össz fehérjeépítő aminosav 100 g termékben (!): 99,5g
Viszont 100g termékben 81g vagy 90-92g fehérje van csak (nem egyértelmű).Szóval nem lehet benne 99,5g fehérjeépítő aminosav.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz HussarF #187182 üzenetére
Wheyprotein is egyértelműen fogalmaz
(és ők legalább mindig egységes megfogalmazást használnak)Leírják egyesével, hogy az adott fehérjeépítő aminosav hány %-a a teljes fehérjének.
Az összegük max 100% lehet.Na most itt is 110,5%.
A listából hiányzó 4 fehérjeépítő aminosav miatt előfordulhat, hogy <100%.
De több nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz mastodon #187192 üzenetére
Válaszod fényében akkor az az igazi kérdés, hogy:
Az aminosavak összege miért lehet sokkal kisebb, mint a fehérje?
Hisz' a fehérje szintéziskor az aminosavból eleve távozik a vízmolekula tömege.
Illetve nem gondolom, hogy a termékeken felsorolt 18 fehérjealkotó aminosavon kívül pont a hiányzó 2-4 másik fehérjealkotó aminosav okozza az eltérést.Kétféle aminosav mérési módszertan is lehet?
1. A már létrejött fehérjében utólag mérik meg az aminosavak összetételét.
Így kvázi kivesszük a képletből a távozó vízmolekula tömegének kérdését.
Így megközelítőleg teljesülni kellene, hogy
aminosavak összege = fehérje
(feltéve, hogy nincs aminosav spiking)2. Fehérjeszintézis előtti, elméleti aminosav profilt tüntetnek fel.
Így a távozó vízmolekula miatt igaz, hogy aminosavak összege > fehérje.De nem kisebb!
Vannak pozitív példák is.
Netamin borsófehérje.
Fehérjetartalom: 80%
Aminosavak összege: 80%
(feltételezem, hogy a termék aminosav tartalmát tüntetik fel és nem a fehérjében az aminosavak megoszlási arányát)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz HussarF #187197 üzenetére
Aminospiking - csalnak egyes gyártók?
1. Ha jól értem, a hozzáadott aminosavakat kötelező lenne feltüntetni.
2. Általában nem esszenciális aminosavakat adnak hozzá, azzal trükköznek. Az az olcsó.
De ez még önmagában nem jelenti azt, hogy haszontalan.
3. Maltodextrinnek nem sok keresnivalója van egy készítményben.
4. Azt írja, hogy az aminosavak összegének ki kellene adni a fehérjetartalmat.5. Ez az állítás igaz?
"ha látod, hogy a fehérjepor tartalmaz kreatint, glutamint, taurint stb., akkor tudod, hogy "amino spike-al" van dolgod."
Hisz' alapból is van glutamin/glutamát a fehérjékben, nem? Akár állati, akár növényi.
1690. oldal aminosav táblázat
(igaz, hogy glutaminsav néven szerepel, ami =! glutamin, glutamát)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz mastodon #187204 üzenetére
Hogyha emailben tisztázzák a terméken lévő tájékoztatót, akkor utána már egyértelműbb.
Most már kb tudom is, hogy mit kell kérdezni, hogy szakszerű választ kapjak. Ha kitérő választ adnak, akkor susmuss van.A válasz birtokában pedig kideríthető a spiking.
Igazából nem is az aminosav pótlás a gond, hanem hogy nem esszenciális aminosavakkal tömik tele, hogy ezzel elfedjék az alacsony esszenciális mennyiséget.
Amíg BCAA-t spikingolnak, addig nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz persil #187218 üzenetére
Gondolom azért van különbség köztetek korban is és HussarF sem ezt tolja mindig.
Kaján azért nagyon sok múlik. Csak étrend átalakítással lefogytam 90-ről 83-ra 2-3 hónap alatt. Sport nélkül! Ha nincs pajzsmirigy vagy inzulin problémád, akkor étrend.
(leginkább rostbevitel) -
attiati
veterán
válasz Dorian #187220 üzenetére
"brutál zsíros, cukros kajákon nőttem fel"
Ki amilyen kajákat eszik, olyan baktériumtörzsek szaporodnak el, hogy képes legyen lebontani az adott kaját elemi szintre. De az ember csodálatosan tud alkalmazkodni. Ha elhagyja őket, akkor más baktériumok aránya javul fel.
"Hogy a három közül melyik béltípushoz tartozik az ember, azt az dönti el, hogy melyik baktériumcsalád alkotja a bélben lakók nagyobbik részét. A következő három szép nevű család közül lehet választani: Bacteroides, Prevotella vagy Ruminococcus.
A Bacteroides a bélflórát alkotó legismertebb bélcsalád, gyakran ők képezik a legnagyobb frakciót. A szénhidrátlebontás mesterei, hatalmas gyűjteménnyel rendelkeznek olyan genetikai tervekből, amelyek segítségével igény szerint rengeteg lebontóenzimet elő tudnak állítani. Akár steaket eszünk, akár óriási adag salátát, vagy részegen beleharapunk egy lábtörlőbe – a bakteroidák azonnal kikalkulálják, milyen enzimekre van szükségünk. Mindegy, mi jön, ők arra vannak trenírozva, hogy bármiből energiát csináljanak.Képességük, hogy mindenből kihozzák a maximumot és továbbadják nekünk, abba a gyanúba keverte őket, hogy könnyebben hízunk a segítségükkel. Valóban úgy tűnik, hogy a bakteroidák jobban szeretik a húst és a telített zsírsavakat. Azoknak az embereknek a beleiben, akik szeretnek sokat enni a szalámiból és társaiból, gyakrabban fordulnak elő. Hogy ők állítják-e elő a zsírt, vagy a zsírral együtt jönnek? Erre a kérdésre még nem tudjuk a választ. A Bacteroidest szállásolók feltehetően a kollégáikhoz, a Parabacteroides családba tartozókhoz is vonzódnak.Ezek szintén nagyon ügyesek abban, hogy minél több kalóriához juttassanak bennünket."
- Bélügyek c. könyv
Szinte alapolvasmánynak kellene lenni (!)
Gasztroenterológus csaj tabumentesen és viccesen ír a témáról.
Csomó dolgot rosszul tudunk. Másokat csak hallunk felmenőktől, de nem tudjuk miért (és ők sem tudták, csak megfigyelték).
Értékelések alapján a 6. legjobb életmód könyv. Az már talán jelent valamit. -
attiati
veterán
válasz aelod #187225 üzenetére
miért is ne?
Mondjuk érzésre lehet nem megy, de tudományosan mérhető.
3 nap után mérhető volt az eredmény:
"A BCAA kiegészítése nagyobb fokú ellenállást váltott ki a placebóhoz képest (+ 17,2%). Ezenkívül a BCAA-val kiegészített alanyok csökkentett RER-értéket és magasabb plazmaglükózszintet mutattak a kimerítő testgyakorlás során." -
attiati
veterán
válasz Woodslave #187255 üzenetére
Itthon a valódi görög joghurt tényleg csak sci-fi.
Ezért írják rá, hogy görög stílusúSpar-ban is van Skyr.
11g fehérje
800 ft 500gVagy Dorian számításával 73% fehérjetartalmú
-
attiati
veterán
ennek a tzs % képletnek van értelme?
(1.20 x BMI) + (0.23 x életkor) - 16.2 = testzsír.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Jött egy újabb válasz az aminosav profil értelmezésre az egyik gyártótól.
Finoman szólva nem adták meg a lehetőséget, hogy jobban belelássak / megértsem.
"
Fontos figyelmbe venni azt, hogy ez egy aminosav spektrum. Ez azt jelenti, hogy az aminosavak összegének nem kell 100 g-nak vagy 100%-nak lennie.
Különböző fehérjék aminospektrumát láthatjuk, ahol az aminosavak összege 100 g alatt van, vagy akár meg is haladta.
Sőt, ahogy korábban említettem, furcsának tűnhet a vásárló számára, de 100 g fehérje nem egyenlő 100 g aminosavval a biokémiai elemzésben.
És végül, kedvesen elmagyarázom a vásárlónak, hogy az aminosav spektrum alapos vizsgálata nem olyan fontos, mert figyelembe kell venni, hogy minden tejsavófehérje tejsavóból készül. A tehéntejből származó tejsavó még mindig ugyanaz a különféle fehérjék keveréke, mint a laktalbumin, bétalaktoglobulin, immunglobulin, laktoferrin stb., ugyanolyan arányban. Ez azt jelenti, hogy minden tejsavófehérje gyakorlatilag azonos aminospektrummal rendelkezik, amely természetesen gazdag EAA-tartalomban, különösen BCAA-ban. Az egyetlen fő különbség a 100 g por százalékos fehérjetartalma, amely a szűrési folyamat pontos típusához kapcsolódik - WPC, WPI (Whey Protein Concentrate, Isolate)" -
attiati
veterán
Stillmass-t konkrétan nem tudom, de az ízérzékelésed úgyis egyedi.
Épp most próbáltam ki a Gymbeam Vegan Blend ízesítetlent.
Sokan panaszkodnak rá, hogy egyáltalán nem oldódik és szörnyű az íze.Szerintem pillanatok alatt oldódik.
Ízre valóban nagyon natúr, de vállalható.
Be is lehet ízesíteni.
Reggeli zabkásába tökéletes lesz kakaóval / mézzel / banánnal / datolyával (vagy sziruppal).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!