Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    Sziasztok!

    Egy új Kia Stonic első tele előtt kérnék tanácsot Tőletek.

    185/65 R15 a gyári abroncsméret, szerencsénk van árak tekintetében ahogy nézem. Előző kocsi 13 collos abroncsai ugyanilyen árakon mentek kb :)

    A nagy kérdés, hogy négyévszakos gumikkal kéne játszani vagy téli-nyári cserével.

    -Általában városban furikázás van (a környékünkön tiszták az utak, illetve jégben amúgy sem autókáznánk semmiképpen sem), időnként vidékre leruccanás, autopályán.
    -Nagyobb utak inkább nyáron jöhetnének szóba.

    Ezért merült fel, hogy nem kéne új felniszettet venni "igazi" téli gumival, mert ilyen használat mellett, hogy nem megyünk sielni meg ilyesmi, nem is kellene talán.

    A "Nexen N Blue 4 Season" abroncsokat néztem. A fórumban írtátok, hogy öregszik. De ha már négyévszakos, akkor beleférne 3 évente ledobatni (akkor is ha nem használtuk túl sokat) és újra cserélni, az új tuti jó lenne. 3 évente lenne csak 10 ezer munkaköltség meg a gumi-ár, azt annyi. Most a kövi héten a gyári nyárikat lehetne is cseréltetni már...

    Vagy ha már négyévszakos, akkor valami drágábbat nézzünk 20k/darab-körül?

    A drágább is veszít a jó tulajdonságaiból azért, szóval, ha már spórolunk, hogy négyévszakos van, akkor gyakrabban beleférnek új gumik, olcsóbbak, de legalább mindig frissek. Az évi jelentősen kevesebb, mint 10k km miatt a "betárolt" téli gumik hamarabb öregednének el jelentősen, mint, hogy elkopjanak gondolom... szóval egy négyévszakos legalább ki lenne használva jobban az elöregedése előtt.

    Köszönöm véleményeteket előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák