- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
őstag
válasz Somatom #6749 üzenetére
Igazából nem azért küzdök, h megússzak egy előfizetést, hanem mert ahol vagyok / vagyunk , ott nincs semmi kábeles elérhetősége a szolgáltatónak (egyiknek sem) , így nem tudom áthozni a másik címen még élő, és hűségidős előfizetésem, viszont szeretném használni, (illetve a család többi része igazából) ha már egyszer fizetek érte.
A legviccesebb része pedig az, h az LG alkalmazás boltjában ott van a horvát és a cseh Telekom appja, szóval oly nagyon amúgy nem kellene megerőltetni magukat, h pl tv-n nativban nézhetőek legyenek.
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
törölt tag
válasz tylerddd #6753 üzenetére
Postosan!
Két darab fix hardverre kell jelenleg fejleszteni. A droid box és abból az AV verzió. (kb. olyan 95%-ban egyformák)
Ezt is képtelenek megoldani.Egy random nevenincs fejlesztő 100x jobb appot ír ,mint amit ezek kókányolnak.
@KubatinoS
Csak vedd figyelembe ,hogy a hbo csatornák elérhetőek a trénél, így valszeg a szerződés köti őket hogy a max nem tiltható le kedvük szerint.
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Hali, ma ki kellet húznom a tvt meg mindent és azóta mintha a youtube videók szélei nem lennének benne a képben. Mit kéne állítani?
-
vacs
Topikgazda
válasz kislaci #6757 üzenetére
Érdekes, mert én minden nap távirányítható aljzattal kapcsolom le a tv+cc-t, de soha nem volt ilyen probléma!
(^)(>.<)(^)
-
Ngeri11
csendes tag
Hi guys, kérdésem hogy ezek az utángyártott chromecastok mennyivel szarabbak, mint az original?
Most láttam ezt a pseudo-chromecast3-at csupán 7k-ért: [link]
A leírás szép és jó, bár cseppet gyanús hogy azt mondja, hogy még az airplay-t is támogatja, lévén proprietary Apple technológia... De ha mégis, annál jobb, mert iPhone-os vagyok.
Szerintetek beyolozzam?
ETA: hmm, vagy pl ez a MiraScreen G4 ami most jött szembe velem ugyanannyiért?
[ Szerkesztve ]
"Aki mindig a múltat nézi, az farral előre megy a jövőnek."
-
Ngeri11
csendes tag
nem mondtam de 99%-ban netflix/társai sztorira kellene.
"Aki mindig a múltat nézi, az farral előre megy a jövőnek."
-
vacs
Topikgazda
-
Crvsh3R
senior tag
Chromecast with Google TV-re kijött az Android 12-es frissítés. Nálam Plex-nél azóta nem indul el semmi, úgy néz ki a framerate switch miatt.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
tylerddd
veterán
Üdv! Olyat be lehet-e állítani a CCwGTV esetén, hogy ha pl. Youtube videót küldök ki rá, akkor a tévé automatikusan arra a hdmi-re kapcsoljon? Esetleg ez tévé függő? CEC tud ilyet? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Janaboy
veterán
válasz Crvsh3R #6766 üzenetére
Felraktam én is, ami nagy plusz hogy most már a Mavens Kodi is vált frekit és a Dolby Visiont is kiadja szépen.
Viszont vmi nem stimmel sima 1080p mkvnal is csúszik a kép hang ha beletekerek meg ilyesmi.
De lehet ez csak cache kérdése de mintha gyenge lenne a hardver.Janaboy
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Janaboy #6768 üzenetére
Nálam sajnos ha a Plex-nél is be van kapcsolva, hogy kérvényezze a váltást, akkor a TV szépen vált, de a lejátszó csak karikázik és nem indul el semmi. Ha a Plex-nél kikapcsolom a váltást, akkor ismét szépen indul minden. Pedig már kezdtem örülni, hogy eljutottak az S905 + CoreElec boxok szintjére, de ezek szerint mégsem...
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Janaboy #6770 üzenetére
Plex-en és a Chromecast-on is bekapcsolva, Chromecast-nál mindegy mire állítom a helyzet ugyanaz. Egy 50fps és egy 24 fps-es videót próbáltam, sikertelenül.
"Amúgy nem vmi reszponziv a rendszer, eléggé szaggat az alap menü is."
Pedig épp az ellenkezőjét ígérték a frissítés utánra.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Akkor megpróbálom megválaszolni a saját kérdéseim, hátha valakinek hasznos lesz.
1. Nem lehet. (HDMI->DisplayPort nem megoldható passzív eszközzel.)
2. Nem lehet. (A CCwGWT apple "periféria" lehet csak.)
De tévedhetek, továbbra sem értek hozzá.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
ktommy91
addikt
Én is beszámolnék a Chromecast with google TV android 12 tapasztalataimról. Már egy ideje Fire TV stick Max-ot használok, de megtartottam a chromecast-ot, mert majd a frissítés után hátha... Hát nem. Nagyon jó, hogy az OS tudja a framerate controlt, de az általam használt egyik streaming szolgáltató(netflix, hbo, disney) appja sem tudja és tartok tőle, hogy nem is fogja.(2-3x árú box-ok tudják alapból, vegyél olyat) Ezen túl a tidal master quality zenék lejátszása továbbra is akadály ennek a nagyszerű szerkezetnek.
Szóval részemről a CC megy az apróra, mert a Fire TV stick-en legalább megy a tidal és szebb a kép is.(hogy a sebességről ne is szóljak)[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Janaboy
veterán
válasz ktommy91 #6775 üzenetére
Azt mondjuk érdemes hozzá tenni hogy CCn még új a Google tv android 12 és nem biztos hogy a steaming fejlesztőket eddig érdekelte hogy a frame rate switchet megcsinaljak.
Szóval azért még várható.
Az sokkal nagyobb baj hogy az unknown source lehetőség eltűnt a menüből.Janaboy
-
Yuden.Yari
csendes tag
Vettem 2 hete egy 4K-s verziót, gondoltam tuti jó lesz. Nem az igazi.. Az első meglepetés akkor ért, amikor rájöttem, hogy még nem Android 12-es. A héten szerencsére megjött a frissítés, de a kívánt hatás elmaradt: KODI alatt továbbra sincs frissítési freki váltás. Az a bajom, hogy 2 féle felvételeim vannak:
- TV-ből rögzített adások (25 fps), illetve saját kamerával rögzített családi események (50fps)
- filmek (23.976 fps)Ha az Android rendszert 4K 50Hz-re teszem, akkor a 25fps-es cuccaim lesznek akadás mentesek, ha 4K 60Hz-re, akkor a filmek.. (3:2 pulldown + double refresh rates bekapcsolva) Nem életszerű minden felvétel előtt elcsattogni a beállításokba, és frekit váltani..
A másik kínom, hogy a valódi 4K filmek szaggatnak. (Az ilyen Netflix-es 15-20 Mbites anyagokkal nincs baj.) 250/100-as net sebességet mérek böngészőben, Unifi nanoHD AP-m van, a controller szerint 90%-os a chromecast kapcsolati sebessége (természetesen 5Ghz-en csatlakozik), a ~40-50 Mbit bitrátájú 4K-s videók állandóan beszaggatnak (bufferel), figyelmeztet is a KODI, hogy nem lesz elég a sávszél a folyamatos lejátszásra.
Elvileg max 433Mbites a wifije, még ha csak a felét is tudná bőven elégnek kellene lennie, és mégsem megy.. (Rendeltem egy PD USB-C hub-ot, bár ahogy néztem a teszteket, ott is valahol 330Mbit/s körül lesz a LAN max sebessége, ma kipróbálom vezetékről is hátha. Telefonról wifin keresztül 500-600 Mbps-eket mérek belső hálón..)A KODI 19.3, Google Play-ből letöltött verzió. Már feldobtam az Open Wizard Kodi Addon-t, és állítgattam a cachelésén, de csak rosszabb lett. Ja igen, korábban CoreElec alapú KODI-t használtam, és minden gond nélkül tallózta az NFS megosztásaim, Chromecast alatt, akármit próbáltam, nem sikerült, lett helyette Samba..(szerintem az is ront a sebességen)
Milyen KODI-t használtok Chromecast alatt, és ezekre milyen megoldást javasoltok?
-
Janaboy
veterán
válasz Yuden.Yari #6782 üzenetére
Pedig megy a frekiváltás Kodi alatt.
A Chromecast beállításokban is kapcsold be, illetve Kodiban is kapcsold be a frekiváltást.Viszont a lejátszási probléma sajnos nekem is meg van, még az alap Kodival is, 1080p-es lejátszása sem tökéletes, főleg ha még bele is tekerek.
Mondjuk végig még nem néztem filmet.Janaboy
-
zsolt501
nagyúr
válasz Yuden.Yari #6782 üzenetére
A Chromecast with Google TV 866-os linksebességet tud letöltésben illetve 433-at feltöltésben wifin, de a valós sebesség ettől azért lényegesen jobban elmarad, speedtest és ehhez hasonlókkal tesztelve.
Ami mostani frissítés után volt Kodi plexeben tökéletesen megy az (refres rate) fps váltás, ami gondot észrevettem, hogy néha valami oknál fogva kilép a lejátszásból, ilyet az előző szoftvernél nem tapasztaltam, a gyári plex esetén viszont mint előttem is tárgyalva volt ha be van kapcsol a refres rate váltás akkor nem indul el a lejátszás.Ki milyen lejátszó programot használ még a lejátszón?
Azt vettem észre, hogy VLC esetén sem megy refres rate váltás, viszont Novában megy, de ott valami nagyon nem kerek, meg meg döccen néha a lejátszás.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
törölt tag
Távoli nasról cc2 +vel ti milyen szoftverrel oldjátok meg az mkv lejátszást? Természetesen úgy ,hogy egy 3. aktív átjátszó eszköz ne legyen a képletben.
-
zsolt501
nagyúr
Új hiba az új szoftverrel a Chromecast with Google TV-n a magas bitrátás filmek szaggatnak lejátszás közben, ez a régi szoftverrel tökéletesen rezzenéstelenű ment, most meg akad.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz totopad #6791 üzenetére
Hogy a francba tudták ezt így elcseszni nem is értem, olyan mintha tesztelés nélkül tolták volna ki ezt a szoftvert, és most élesben tolnák a béta tesztet az összes felhasználón.
-
zsolt501
nagyúr
A második plex frissítés jön ki a Chromecast with Google TV-re, de még mindig nem jó a refres rate hiba.
-
gyugyo79
addikt
válasz zsolt501 #6794 üzenetére
Elvileg még nem került be az új API használata sem a PLEX-be és a KODI -ba sem (tehát ez utóbbiban sem ezért működik).
"Kodi and Plex use API "Display.Mode"(Android 6.0) not androiid tv 12 "Frame Rate Matching" ,they have internal developer for Match Frame Rate"
"On Kodi, it still switches frame rate, but blanks out for a bit as normal. This makes me think that Kodi/Plex aren’t actually using the new API, but rather that Android 12 has exposed all possible refresh rate/resolutions to external apps for their access by default, if they want to handle it, similar to how it’s worked for years on the Shield TV. Still an improvement though."
forrás reditA Netfilx -nek lehet amúgy szurkolni mert ők ugye a FireTV-re már megoldották hátha így már foglalkoznak az Android TV-vel is.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Pár napja van egy Chromecast with Google TV-m (GA01919-GB), de Android 10-nél nem talál újabb frissítést. Nem egységesen küldik ki rájuk az Android 12-t?
-
zsolt501
nagyúr
Nem egységesen küldi ki rá a frissítést a google, de azon sem csodálkoznék ha visszavonták volna a frissítést, mert több bajt okozott mint hasznot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest