Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz detroitrw #12301 üzenetére

    Ilyen egyszerü (lekerekitett sarkos téglalap) kivágásnál, szimpla revolve cut-tal megoldhatod, aztán minden sarokba egy sima radius és kész.

    Viszont pontosan az a kérdés, hogy mi lesz a kivágási folyamat, mert a szerszám pályáját kell figyelembe venned. Nem kell CAM mélységben gondolkozni, csak abban, hogy hogyan fog mozogni a szerszám, és mi lesz a kiadódó geometria. Ha ennek megfelel a végredmény a revolve cut + radius, akkor az a legegyszerübb. Ha a szerszám csak sikban mozog, a munkadarab viszont nem fog forogni, akkor viszont sima extrude cut. Remélem követhetö amit irok.

    Bonyolultabb kivágásnál persze hasonlo a szitu, csak arra kell figyelni, mint fentebb: milyen geometriát fog kiadni a szerszám beavatkozása.

    A 3D modellt eképpen valóban a gyártás végeredményéhez kell igazitani, és akkor nem lesznek félreértések a 2D rajzon megmutatott geometria és a produktum között. Ergo pontosan, ahogy irod - bár sokat lehet erröl filozofálni, mi az optimális modellépités / rajzkészités - a lényeg az alakhüség (amennyire lehet és érdemes), méretpontosság (a modellben is) - és akkor nagyot nem lehet tévedni.

    A gyártásban dolgozó kollegákat pedig meg kell ismertetni a rajzolvasás alapjaival, mert rajzot olvasni nem csak jó, de hasznos tudás is. Add át nekik ezt a tudást, ezzel mindenki nyer a végén.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák