- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
Részemről lezárva!
De ettől függetlenül írom és ezzel valóban segélni szeretnék, hogy ami a dobozon van ne dőljetek be annak, hogy marketing. Ha azt írták rá, akkor nyújtsa is azokat a kártya és ha nem, akkor menjetek és gariztassátok - ha nem akarják - akkor hivatkozzatok a gyártói garanciára, ha el akarnak hajtani Benneteket, akkor kérjétek el a listát a boltot felügyelő állami szervekről (nem mintha ne lehetne tudni). Állítom, hogy le fogják garizni a kártyát ha pl. VGA-ról van szó... Nem kell meghunyászkodni, a bolt van értetek és nem fordítva.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
deicide
veterán
válasz kranazoli #9401 üzenetére
Álomvilágban élsz. A gyártó erre azt fogja mondani, hogy bevitte egy hűtőkamrába és ott volt x fokkal hidegebb. Az ugyanis nincs ráírva, hogy az adott érték milyen körülmények között született. Más lenne a helyzet, ha mondjuk azt írná, hogy ugyanolyan feltételek mellett volt ennyivel hűvösebb. De ezeket a matricákat/feliratokat azért előtt jól megnézetik a gyártók jogászokkal is, hogy ne tudja az egységsugarú user visszavinni ilyen indokkal. Az, hogy neked kicserélték, egy gesztus a cég részéről, de a kártyát vissza fogják tenni a polcra, mert a gyártó kiröhögné őket.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
kranazoli
senior tag
válasz deicide #9403 üzenetére
Ok, legyen - biztos ezt fogják mondani. OFF-ot Én lezártam.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Firestormhun
senior tag
Holnap csatlakozok a klubhoz én is egy ref GTX 580-nal. Kíváncsian várom mit fog teljesíteni 5870 után.
Megjelenéskor nem találtam túlzottan impresszívnek a kártyát tesztek alapján 5870-hez képest, de az újabb, gépigényesebb játékokban erőteljesen nyílni látszik az olló....
-
Cybertrone
veterán
válasz Firestormhun #9405 üzenetére
5870-ről váltottam... kb olyan lesz mint mikor megjavították a Millenium Falcon Hyperhajtóművét, és odacsapta a rombolóflottát a picsába
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Laraxior
titán
annyira nyílik barátom hogy össze sem fogod tudni csukni... főleg a szádat nem
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
helkis
veterán
kb 2x-ese..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Cybertrone
veterán
Kilóra elkalapálja az 580 is az 5870-et... Vagy ha gondolod binyonyítsd az ellenkezőjét Sli vs Cf vagy single ahogy gondolod Tudom milyen volt a volt kártyám barátom... rögtön 3 is járt a háztartásban belőle 1 szar volt 1-et szerettem egy meg a haveré volt... vagy neki csak 5850-e volt... mind1 a lényeg a lényeg
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Laraxior
titán
válasz Cybertrone #9410 üzenetére
5870 és 5850em is volt
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
p87
senior tag
válasz Cybertrone #9410 üzenetére
Engem nem érdekel kinek nagyobb a pénisze verseny csak azt mondom, hogy azért nem kell túlozni, közel nincs kétszeres teljesítménye az 5870-hez képest, vegyünk akkor 40%-ot az se sok.
Egyébként én is azon gondolkodtam, hogy 580-asra cserélem le az 5870-em de hülye lettem volna 60eFt adni plusz 40%-ért, így 40e-ért vettem mégegyet és kaptam plusz 80-90%--ot.[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Nem feltétlen volt túlzás... emlékszem ha az 5870-el belőttem bfbc2-ben a HBAO-t akkor 60-ról 35-40fps-re redukálódott a sebeség... szűrések mellet persze... namost az említett game 580-on HBAO-val 32*-es szűréssel 70-80fps... + az 5870-et nagymértékben visszafogja a vram mennyisége, ami szűrőkkel megeszi a karit Arról nem is beszélve hogy dx11-ben ugye mint az első karik egyike hiába volt a prémium szinten volt ami csúnyán megfogta!
p87:
Van linkelve a topikba elég game teszt stb... ha állítasz valamit nyálazzál át előtte pár oldalt... tiszta mérkőzésre gondoltam Cf az SLI ellen 1gpu az 1 gpu ellen... ez nem pénisz ez egy esély számodra hogy bizonyítsad azt amit állítol Minden rosszindulat nélkül, barátilag![ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
5850cf-el van pariban az 580,de csak ha megy a multiGPU
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
p87
senior tag
válasz Cybertrone #9414 üzenetére
Ok, egyenlőre Dirt3 eredményem van, Full HD, minden max/ultra és 8xMSAA
5870- minfps 59,47, avgfps 62,3
2x5870- minfps 93,7, avgfps 112,5Ha jól olvastam a topicban többeknek max. 75-80fps átlag 1db 580-al.
Ez 30% plusz csak 5870-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
peterm711
aktív tag
Hosszú idő után felnéztem a magyar crysis 2 szerverre, és arra lettem figyelmes, hogy 45-60 fps között teljesit a kártya. Ezek szerint a multiplayer is dx11 lett a patch-ek által? Nem úgy volt, hogy az megmarad dx9?
-
p87
senior tag
válasz Cybertrone #9414 üzenetére
További bench, Crysis Warhead , ehez viszonyítva ahol tuningolt 580-assal megy.
Egy 5870.
2x5870Ugyanolyan beállítások mellett alap 5870 kártyától 25%-al jobb egy 850-re tuningolt gtx580. Nincs miről beszélni...
(#9417) TTomax : Mondjad megnézem ha tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Szerintem felesleges érvelned.
Én is tudom hogy mennyire erős még ez a kártya, de akik már váltottak erősebbre, nyilván azt a kártyát fogják dicsérni és fényezni ami most van nekik. Ez így normálisStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz 7600 GS #9392 üzenetére
A SmartDoctorral elvileg nem vész el a gari tuning esetén. Ugye ez a Voltage Tweak szolgáltatás, amire az Asus garanciát vállal. Na most nulla ember van, aki meg tudja mondani, hogy esetlegesen elfüstölés előtt mivel tuningoltad.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nem tudom honnan jött,hogy a GTX580 2x gyorsabb mint a HD5870 VGA
Gyakorlatilag a HD5970 gyorsabb vagy 10/20% al a GTX580 nál ami CF skálázódásban HD5870+40% teljesítmény.
Nagyon ritka eset amikor két Cf kártya,hozza a +70% teljesítményt,jó ha +40% hoz a konyhára,de ha hozza akkor nagyon elkalapálja a GTX580 kártyát.
Ha GTX480 gyorsabb volt +20% al a HD5870 től,és a GTX480 ws GTX580 között +15/20% al gyorsabb akkor is +40% plusz ról beszélünk a GTX580 ws HD5870 között.
A GTX 580 3x gyorsabb DX11 számításban teszt programokban,de ennek sok jelentősége nincsen.
Vram terén jobb a helyzet,mivel sok helyen elkél lassacskán a 1.5gb.
Sajnos tudom milyen egy szűk keresztmetszetű 1Gb Vrammal rendelkező brutális kártya mivel közvetlen a HD5870 után beköszöntött a HD5970 a házamba ami vegyes érzelmeket keltett bennem.
Sok akadás,mikrolag,driveres problémák ami az 1GB Vram,és Catalystnak tudható be.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
zack
nagyúr
"Nagyon ritka eset amikor két Cf kártya,hozza a +70% teljesítményt,jó ha +40% hoz a konyhára"
Zöldségeket ne beszélj már.
A CF ahol megy, 80-95% a skálázódás, már elég régóta.A 2x gyorsabb működést meg pontosan tudom mire értették a srácok, amit nem úgy kell értelmezni, hogy dupla pontszámokat és fps értékeket fog kapni az 580. Ezt csak az tudja, aki mindkét oldalon sok időt töltött. Elindítasz egy játékot, és max. szűrésen (AA és AF) is folyékony marad a kép, a minimum fps nem zuhan be olykor-olykor, tehát stabil és kiegyensúlyozott a működése az nV kártyáknak az ATi-val szemben, és ez játék közben érzetre jóval többet jelent, mint a száraz fps adatok.
ATi-nál eleve nem olyan fénykony a kép, de ha felhúzom az AA-t esetleg az AF-et is, hiába mutatja a Fraps hogy bőven játszhatósági szint felett van a játék, valamiért mikroakadások keletkeznek, ami nem lag, de még annyira se élvezhető mint szűrők nélkül (ami nem tudom hogy hardveres vagy szoftveres gond e). Tehát hiába bírná a szűrést, sok esetben azért nem célszerű rátenni, mert a játékélmyény rovására megy.
Valószínűleg a bonyolult felépítés az oka ennek, az nV-nél meg a szokásos filozófia hogy "oldjunk meg mindent izomból". Az is lehet, hogy a játékok szűrési metódusait (optimalizálását) nem tudják teljesen az ATi-hoz igazítani, és ezért van érzetre nagyobb előnye az nV-nek.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kasa85
őstag
No így már világos a dolog,csak egy kicsit részletesebben kellet volna le írni,hogy mit is takar az a 2x sebesség.
Szép,és részletes le írás.
(A CF ahol megy, 80-95% a skálázódás, már elég régóta.)
Tény hogy vannak olyan játékok amik jobb esetben 2x a gyorsulás CF/SLI fronton,de sajnos manapság közel sem olyan minőségűek a játékok,hogy ezt a szintet tartani tudnák.
Jó ha ezen sebesség növekedéseket 100játékból,csak 10nél látni.
A java része fosport,így hiába a 2vga CF/SLI kombóval,ha alig 70/80% fogyaszt a magokból ami még a jobbik esetet takarja.
Érdekes ez a Cap profil is amiket adnak a Catalyst mellé ami elméletileg javítaná a CF skálázódást,de mintha annyit érne a használata mint halottnak a puszi.
Le írják melyek azok a játékok amikben javítana valamit,de hiába töltöm le legfeljebb a Mikrolagokat csökkenti,de a skálázódást kevésbé befolyásolnáÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
zack
nagyúr
580 előtt 4870 X2-öt használtam ami ugye CF. Pontosan tudom milyen a CF skálázódás. Ezzel már jó ideje nincs baj. Mi több jobban is skálázódik mint az SLI (persze ahol mind a kettő működik), pl. Battlefield BC2.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kasa85
őstag
BFBC 2 az tényleg jól skálázódik ,de sajnos Ati Cf kártyákon bugos mint annak a rendje.
Sok esetben egy hatalmas szürke maszlag lesz az egész pálya addig míg nem mozdulok el pár métert a karakterrel,vagy nem forgolódom egy bizonyos szögben.
Eközben meg folyamatosan megjelennek az objektumok,és szürke maszlaggá válik.
Valamelyest csökkent ezen jelenségek mennyisége,de sajnos szégyen,hogy korán sem oldották meg ezt a problémát.
Nem egy jó dolog ha éppen helikoptert vezetek,vagy egy tankal berepesztek pár kolegával egy elfoglalt körbevett bázison.
Pár egér + bill bánta ezt a dolgot,így ahol ritka esetben jól megy a CF ott korán sem biztos,hogy búg mentes
Sajnos ez a jelenség nem csak nálam van,hanem minden CF tulajnál ami érdekes.
Nagyon remélem,hogy a háromban ezt javítani fogják,mert ritka idegesítő egy jelenség tud lenni,főleg akkor kínos ha emiatt kamikáze módban pár kolegával a falnak megyek,és jönnek utána a trágár szavak
Most jött ki a The Witcher 1.3 patch.
Kíváncsi vagyok mit hoz a konyhára,mivel azt írják javították az SLI/CF skálázódást ami nálam magonként 60/60% volt,és nagyobb processzor tudású ipsénél is ez volt a helyzet.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
TTomax
félisten
Hát igen,van amit nem lehet frapssal mérni. . .
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
zack
nagyúr
4890 CF-el kezdtem a BC2-öt. Nekem nem volt gondom vele, nem emlékszem, hogy bugos lett volna (a mikroakadásokon kívül).
Persze azóta romolhatott a helyzet, mert nem mostanában volt a 4890 CF-es rendszerem, és mint ismeretes, az ATi nem igazán gondol azokra a játékosokra az új driverekben akik nem mindig a legújabb játékokkal játszanak. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik drivertől kezdődően lett bugos a BC2. Az utóbbi időben egyébként már én is féltem új Catalyst-ot felrakni, mert valami mindig volt, ami miatt rosszabb lett mint az előző.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cybertrone
veterán
-
p87
senior tag
válasz Motion_Blur #9424 üzenetére
Hagyom is, tudom veszett fejsze nyele.
Ha bebizonyítom jó ha megvan 30% plusz egy 5870-hez képest akkor jön a szokásos AMD-n szarul megy, laggol, mikorakadás van, Nv-n meg persze minden álom.
Nv-n ugyanúgy meglehetnek azok a hibák mint AMD oldalon, van akinél jelen van van akinél nincs, de bárhol előfordulhatnak hibák.Megjegyzem nekem minden szép és jó az 5870 CF-el, plusz 50-60%-al a 580--hoz képest.
(#9428) TTomax:Egyik sincs meg.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Mafia 2, Stalker CoP, BFBC2 teszted nincsen? ezek fennt vannak nekem is dobok egyet akkor én. Az enyém úgyis húzva van.
egyébként néztem én is teszteket,de sehol nincsen meg még az 50% sem..nemhogy 100% 30% reális."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zack
nagyúr
A CF után közvetlenül tegyél be egy nV-t...Te is meg fogod látni miről beszélek.
Persze nem azt mondom, hogy ez a nem mérhető "élményindex" minden játéknál szembetűnő, de van ahol látványos. A minimum fps bezuhanásokat meg úgy tudom 6950/6970 szériánál sikerült kiküszöbölni tesztek alapján, de előtte...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kasa85
őstag
Catalytsban még hagyján,hogy egyre jobban elku..ták,de amilyen patchek ki jöttek a BFBC 2 höz az szégyen.
Egyre búgosabb lett tőle a játék,és a VGA ki használtság is jó le esett.
Emlékszem a HD5970 kártyán magonként patch nélkül 98% on terhelte,miután jött az első meg a második tartalmasabb patch aminek elméletileg szebbíteni kellett volna a játékot inkább fakósította,és vele együtt a magonkénti terhelés 70% alá le esett ami vicc kategória.
Most akik előveszik,és tesztelik nem egy panaszkodott erről a jelenségről.
Most meg ez az összeakadásos dolog a Pb vel hab a tortánÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Cybertrone #9438 üzenetére
Lehet,hogy tudod mit írsz,de ha jobban megfogalmaztad volna mint (zack) akkor talán érteni is értené azok akik nem lenének olyan hatalmas előnyben mit te.
Bizonygatni sok mindent lehet,de ha azt akarod hogy más is befogadja a le írtakat ,akkor adj egy kis körítést,hogy miként jelentkezik,majd az a 2x többlet amit le írtál.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
zack
nagyúr
Ne is mondd...A Steam is szarakodik napok óta. Homefront-ban nincsenek szerók, napok óta nem lehet játszani. Remélem nincs összefüggésben a Kaos studió bezáratásával.
-
Cybertrone
veterán
Lehet, sőt biztos... csak van hogy telóról írok, és ott nem mindíg van kedvem kisregényekbe, szájbarágósan leírni a dolgokat De majd igyekezni fogok!
[link] Ezt azoknak ajánlom akik megunták a codok bugyutaságát
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Nem kizárt,de elég érdekes jelenség lehet gondolom.
Sok jót halottam a játékról,így biztos sokan köpködhetnek
Steam-es játékokat meg nem véletlen rühelltem,mert több baj volt velük mint hasznom.
Lehet megint valami hekker támadás lehetett a háttérben,így elképzelhető hogy karban tartják a rendszereket bár ez urban legend
Vagy valami jogi dolog lehet a Kaos studió bezárásával kapcsolatban,hogy ki kapja meg a jogot a további üzemeltetésével.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Cybertrone #9447 üzenetére
Ok szeretem a szaftos regényeket
Amúgy gondoltam mit akartál azzal a 2x sebességgel le írni,de sok átlag felhasználó FPS ben 2x skálázódást várna el GTX580 váltással ezért jobb ha részletesebb miként jelentkezik ez a többlet mint,hogy feleslegesen köpködjön,hogy mégsem annyi az annyi
Te játszottál a The Witcher 2-vel,mert kíváncsi vagyok nálad milyen a SLI skálázódás magonként
Szép graf lesz a játékban az biztos remélem a rombolhatóság is jó lesz a háromban,mert ha jól láttam Párizsban is leszünk.
Elképzelem miként fogom rá borítani az ellenségre a Párizsi Eiffel tornyot[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Mindent felrakhatok maximálisra, csak az ubersamplingot nem... ha azt felrakom akkor visszaesik a karik kihasználtsága, és 20 fps fölé nem megy... ez lehet bug (warezos a game) nem tudom... Amúgy szépen megy 100-120fps
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest