- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
Szeressük a poénokat, természetesen nem veszem fel, viszont abban egyet értel gondolom te is hogy kb olyan szinten volt a kérdése hogy kel a a 8 pines tápkábel a karikra vagy elég a 6 pines is?
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
pottyantós
aktív tag
válasz Cybertrone #12004 üzenetére
és ha olyan szinten volt?? gondolom te se voltál az elején agytröszt! azért van a fórum, h kérdezzünk ha valamit nem tudunk...
[ Szerkesztve ]
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
Cybertrone
veterán
válasz pottyantós #12005 üzenetére
Vagy visszaolvassunk azert hogy ne hozzuk magunkat alap kerdesekkel zavarba ugyebar!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
zack
nagyúr
válasz pottyantós #12005 üzenetére
Egyetértek.
És bár nem akartam "belevauzni", de...
Nem értem Cyber miért beszél "magas lóról". Régen a Crysis Wars-os időkben 2008 környékén nem volt ilyen, igaz akkor nem volt aranyárban mért masinája.
Vagy ha úgy érzi, hogy ezt megválaszolni nehézség számára normális stíluban, akkor hagyja olyanoknak a válasz lehetőségét akiknek ez megy, mert ki fog halni a topik, és pont azok nem fognak jönni segítségért akiknek szüksége lenne rá.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cybertrone
veterán
Alapokrol beszelunk... Meg mindig! Persze nem kotelezo tudni, viszont a visszaolvasasba nem halt bele seki se ... De persze te mindig mindenkivel tisztelettel beszeltel... No mind1
[ Szerkesztve ]
-
Cobb
tag
válasz Cybertrone #12008 üzenetére
Rengeteg dolgot tudsz ezekről a hardverekről és szinte mindenben top-on vagy!
Néha elég lenne,ha szimplán csak segítenél,és leírnád,hogy mit tegyen a fórumtárs,a többit és azt,hogy mit gondolsz magadban vezesd le!performance, cool and quiet
-
Bulitt
addikt
Használtam a keresőt, mégse kaptam rá találatot. Valaki le írná mi a különbség a két csatlakozó közt? Most már engem is érdekel
-
Cybertrone
veterán
Jogos! Majd legkozelebb igyekszem!
A 2 sli csati kozt annyi a kulombseg hogy 2 kartyanal mind1 lejket hasznalja az ember... 3-4 karinal jon elo a 2. finger csati ami hozzakapcsolja a tobbi karit a rendszerhez[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
hát szerinted...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Scholes9 #12014 üzenetére
ha az lennék akkor nem kéne kifizetnie a monitort..úgyhogy jobb hogy haverok
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Scholes9
nagyúr
Lara és Cyber: ahh, így már világos
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok
Mostanában azt játssza a GTX 570-em windows desktop alatt, hogy pár másodpercre elmegy a kép, majd "A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt." szöveggel visszatér. Nem gondolok túlmelegedésre, mivel csak internetezek. Drivert már cseréltem. Gyakorisága 1-2 naponta egyszer fordul elő.
Kártyában kezd valami megfáradni? -
Razermazer
őstag
válasz Sz.Miki #12020 üzenetére
Talán próbáld meg a 266.58-al eddig az volt a legjobb driver.
Nekem is hasonlókat csinált clean install-al érdekes volt, mert én úgy szeretem a drivereket feltenni általában, hogy az előzőt leszedem teljesen.
De ha úgy raktam fel hogy rátelepítettem ez előzőre utána egy rendszerújraindítást eszközöltem semmi problémám nem volt többet.
Ezt még megpróbálhatod én most speciel a 275.33-at használom.
Nálam diszkófényeket produkált,(csillagok jelentek meg a képernyőn) és ugyanígy eszközillesztő hibával dobálózott.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Sz.Miki
őstag
Rendben, köszönöm még küzdök vele, csak olyan ritkán produkálja, hogy nehéz tesztelni
-
ÁdiBá
veterán
válasz Sz.Miki #12024 üzenetére
Ahogy nézem super overclockos verzió.
Meglehet hogy túl magas a gyári órajele és kevés neki a feszültség ez miatt ír néha hibát.
Ilyeneket szokott csinálni ha instabilak a túlhajtási órajelek.
Ha még driver csere után is csinálja, próbálj neki egy kicsit több feszültséget adni avagy vedd lentebb (gyári érték körülire) az órajeleket.ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Scholes9 #12026 üzenetére
Miért azt hitted, hogy minden eladott terméket egyesével tesztelnek? Ezért óriási lutri a gyári OC, mert ugyanazok a chipek mennek rá, mint az alapra, aztán vagy megy, vagy nem. Ha nem megy, akkor persze gariban cserélik. Ez a gyári OC előnye. Egyszer nyilván kapsz egy olyat, ami stabil lesz.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz deicide #12028 üzenetére
Kötve hiszem, hogy az a teszt termékkvalifikálás lenne, ugyanis az több óráig tart. Pár perces röptesztről van szó, ami csak arra jó, hogy megtud, hogy a termék működik, de azt nem tudod meg róla, hogy stabil-e.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz deicide #12030 üzenetére
Minden chipnek van egy specifikált kódja, ami mindent beterhel. Ennyiről lehet szó. Láthatóan a stabilitás tekintetében semmit sem ér. Többre persze nincs idő. Ez patthelyzet. Az alapórajel mellett aránylag nagy biztonsággal állítható, hogy a termék jó, mert az alkatrészeket külön-külön tesztelték, így ha külön jó volt, akkor mi baj lehetne együtt ugye. Na most a gyári tuning ezt durván bekavarja, hiszen a lapkát nem arra az órajelre tesztelték, amin működteti a VGA-t gyártó cég. Ez lutri lesz innentől.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz deicide #12028 üzenetére
Szerintem már "megbeszéltük", hogy minőség ellenörzés nélkül nincs tömeggyártás.
Mindegy hogy VGA kártya vagy vasaló a termék. Ez a gyártás része, és nem csak mintavételezésel müxik a bonyolultabb elektronikai eszközöknél.
Abu85 szakíró, bármit írhat ez ügyben.....Abban persze igaza lehet a kétkedőknek, hogy az usereknek 1000 féle konfigjuk és mégtöbb féle házikójuk + hűtésük van, ezért aztán ami kijön a meos kezéből, az nem biztos, hogy hibamentesen fog müködni minden usernél.
-
fsb1000
nagyúr
válasz Scholes9 #12033 üzenetére
Ezzel az erővel extra sikosított kotont se vegyél, mert azt sem próbálják ki darabonként.
Annyira jók ezek az urban legendek... de még senki sem mutatot "hivatalos" meghibásodás rátákat tartalmazó kimutatásokat, amelyek igazolnák, hogy az OC verziók szignifikánsan gyakrabban hibásodnának meg a garidő alatt.
De olyan autentikus forrást sem láttunk, amely indokolná azt az elképzelést hogy elektronikai tömeggyárgytást végző cég a végterméket nem vizsgálnná be. ( pl. egy céleszközzel )Ellenkező példát a mai napon is olvashattunk... de ennek ellenére megy a gözhenger előre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #12034 üzenetére
Csak gondol át logikusan és rájössz, hogy tömeggyártás mellett kivitelezhetetlen minden egyes legyártott gyári OC-s VGA-t kitenni a többórás kvalifikációs tesztnek. Az, hogy pár percig megy rajta egy program, ami igazolja a működést, még nem igazolja a több órás terhelés melletti stabilitást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
becsitibi
senior tag
Hamarosan beszállok a klubba ezzel:[link]
-
Scholes9
nagyúr
válasz fsb1000 #12034 üzenetére
Egyszer volt vele rossz tapasztalatom és sajnos ez ilyen "beidegződés", amivel az ember 1x szívott, ahhoz mindig másképp áll hozzá, szerintem nem csak én vagyok így vele. Amúgy meg minek adjak ki + pénzt az OC-re, amikor itthon egy programmal elérem ua-t...
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
fsb1000
nagyúr
Nem írtam sehol, hogy több órás tesztet végeznek a gyártók minden VGA-n.
Meg azt sem hogy a pár percig futó program csak a működést igazolja.----
De mindegy... felőlem higgyétek nyugodtan, hogy a gyártók csak úgy behányják a dobozba a meg sem vizsgált VGA-kat és a minőségellenörzésen megspórolt pénzzel ellensúllyozzák a presztizsveszteségüket, ha túl sok a hibás darab.
Az se legyen szempont, hogy fórumtársunk saját tapasztalatát írta le ez ügyben (konkrétan látta a példányonkénti bevizsgálást), és ha hinnénk, neki akkor ezt a rendszeresen felmerülő vitát végleg el lehetne felejteni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #12042 üzenetére
Egy pár percig futó program mi mást tud igazolni? A 100%-os stabilitást biztos nem, mert azt a kvalifikálás alatt is több óráig mérik.
Másképp aligha működhetne a tömeggyártás. A gyártók megrendelik az alkatrészeket, amiket egyébként a leszállító be szokott vizsgálni. Biztos láttál már szétszedve VGA-t, és azon láthatod, hogy a kondikon például van egy vonal húzva filccel, ami azt jelzi, hogy eladható. Az alkatrészek külön-külön működnek, mi oka lenne a gyártónak feltételezni, hogy együtt nem mennek. A gyártósor üzembe állítása előtt lenyomnak rajta egy kvalifikálást, és ha az jó, akkor mehet a tömeggyártás, majd ahogy deicide is írja van lehetőség egy pár perces próbára, de az csak a működést igazolja. Egyszerűen napi több ezer kártya mellett nincs idő minden egyes terméket alávetni a teljes, hozzávetőleg fél napig tartó kvalifikálásnak, mert az logisztikailag, és a költségek tekintetében is lehetetlen.
Ezért nagyobb a hibaarány a gyári tuning mellett, mert a gyártó a GPU beszállítójától nem vesz tuningra felkészített chipeket. A TSMC-nél a gyári speckókra ellenőrzik a rendszert és kész. Ha azon stabil, akkor mehet a gyártókhoz. Aztán, ha magasabb az órajel, akkor az már nem garantálja a stabilitást.Hiszünk a fórumtársnak, de egy pár perces teszt mégis milyen relevanciát mutat a 100%-os stabilitás tekintetében. Te amikor tuningolsz, akkor csak 3-4 percre engeded rá a kártyádra a tesztet?
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Aha.. akkor arra is van magyarázatod, hogy a különböző gyártóknál (de néha házon belül is) az OC verziók miért más órajeleken mennek.
Ez attól függ ,hogy mekkora a menedzsment kockázatvállaló képessége?
Semmi műszaki tartalom nincs mögötte?
Tényleg azt hiszed így működnek a dolgok? -
ÁdiBá
veterán
válasz fsb1000 #12044 üzenetére
Hát ebben van valami.
Van egy kettő olyan típus ahol a gyártó nem csak az órajelen de a feszültségen is állított.
Mint például a GTX580 DCu2-es videó kártyán, eleve magasabb a gyári feszültsége, kétlem hogy a +10Mhz (gyári) tuning miatt...
Vagy, az asus úgy volt vele hogy ad némi lehetőséget a tuningra.
Ne kelljen a feszültséget babrálnod, pár mhz-el többet fog menni a kártya tuningban mint a referencia változatok. (5/10Mhz maximum)Én nem tudom mennyire tesztelik, de én is hasonló nem informatikai gyárban dolgozom, és foglalkozom ellenőrzésekkel, számítógépes mérésekkel.
Tömeg termelés szempontjából nézve a dolgot, nem fognak egy alkatrészt hozamosabb ideig ellenőrizni.
Egyszer beállították a gyártó sort ami nagyon jó hiba aránnyal gyártja a termékeket, ha minden darabot ellenőriznek akkor 2-3 perc maximum amit a gyártó ráfordít egy termékre és küldi a dobozba.
Ennél több időt nem igazán lehet elképzelni a mai világban, mert úgy mond elég rossz normát futna a gyár.
2-3 perc alatt meg kiderül működik a termék, jól reagál-e a. Ha igen gurul tovább szépen a csomagoláshoz.
Majd az illető haza viszi és teszteli...
Szerintem az első mintákat tesztelnek hozamosabban... többi már úgy folyik mint a konzerv gyártás.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #12044 üzenetére
Persze, hogy van. Minél magasabb az órajel, annál magasabb az instabil működés kockázati tényezője, de ez az üzemfeszültség korrigálásával csökkenthető. Általában a gyári tuningos termékek magasabb feszültséget kapnak, hogy minimális legyen velük a gond.
Egyébként az NV chipek esetében annyira nincs kicentizve az órajelhatár, mivel pár extrém tesztben buknak meg magasabb órajelen. Ebből a szempontból például már az alap asztali GF114-es GTX 560 Ti is megbukik az OEM tesztek egy részében. Ezért is épül az GTX 560 Ti OEM-es verziója a GF110-re, mert az átmegy a kvalifikáláson, és megveszik a gyártók. Ez teljesen világos dolog. Az NVIDIA nem a sokkal drágábban gyártható GF110-re alapozna, ha a kisebb méretű GF114 megfelelő lenne az igényeknek, de nem az, így marad a GF110. Hogy ne legyen ebből félreértés: a GF114 stabil termék, csak nem az OEM igények szintjén.Hogy működnének a dolgok? Fel kellene fogni, hogy 2011-ben 33%-kal kevesebb bevételt mond a VGA-piacra a JPR, és ezt a gyártók megérzik. Igen, vissza kell fogni a költségeket, de nagyon, mert már most veszteséges a szegmens. Ez a piac reformok nélkül olyan sorsra juthat, mint a hangkártyák piaca. Főleg annak fényében, hogy Carmack letette a vokság az integrálás mellett, nem csak ő küzd azokkal a gondokkal, amik erre a lépésre kényszerítették (neki ez persze halmozottan probléma a megatextúrázás miatt). Egy dedikált GPU-val a rendszermemória messze van, és ez olyan probléma, amit nem lehet normális keretek között kivédeni. Hiába mondja az AMD, hogy a PRT technológiájuk majd megoldja a dGPU-s gondokat. A fenéket oldja meg, maximum az IGP-k teljesítménye ugrik meg tőle nagyon, de a dGPU-é nem. A PCI Express csatorna késleltetése komoly akadály. Ráadásul a PRT cseppet sem könnyen implementálható, mert az NVIDIA-nak nincs x86 licence, vagyis a Radeonhoz készített eljárást még át kell alakítani, hogy működjön NV-n is az IOMMU és a VT-d technikákkal. Akinek persze nincs olyan rendszere, ami támogatja az IOMMU-t és a VT-d-t, az meg lesz lőve, ha nem AMD GCN architektúrás GPU-ja van, mivel más megoldása nincs a virtuális memória elérésére, és ezzel a PRT használatára. A PRT meg nem csodaszer, az API-k gondjai ettől szintén nem szűnnek meg, hiába reklámozza az AMD áttörésként. Jó dolog, mert valóban jelentősen gyorsíthat a textúrafrissítési metódusokon, de az alapproblémát nem oldja meg. Maximum annyi történik, hogy egy pixel frissítése a konzolos időigényhez képest nem 10000-szer, hanem csak 100-szor lesz lassabb.
[ Szerkesztve ]
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz fsb1000 #12042 üzenetére
Pedig ez biztos hogy így van mert sokszor lehetett hallani gyári tuningverzióknál ahol alaposan megemelték az órajelet hogy sok embernél nem ment a megemelt órajelen stabilan. Ez máshogy nem lehetséges minthogy valóban csak megnövelik a gpu feszt meg az órajelet és nem tesztelik le mindegyik kártyát stabilitásra. Olyan eset is volt hogy pl egy gyártó lecsökkentette gyári tuningos verzió órajeleit a túl sok reklamáció miatt. Szóval itt a gyártók teljesen csak statisztikára hagyatkoznak hogy ezen a feszen ezzel az órajellel a legtöbb gpu-nak hibátlanul kéne mennie de mint láthatjuk néha nem jön be a kalkuláció.
-
fsb1000
nagyúr
1. Nem ismerjük a meghibásodási statisztikákat.
2. Nem ismerjük mit lehet vizsgálni gyártás során (akár abban a 3-4 percben)
3. Nem ismerjük a gyártók üzleti stratégiáját.Amit biztosan tudunk:
a, Léteznek OC-s verziók, akár 10-15%-val a standard felett
b, Van olyan gyártó amely deklerálja, hogy válogatja a termékeket.Én kiszállok ebből a meddő vitából, a VGA piac úgy is hanyatlik és jövő karácsonykor IGP-t veszünk a Krizis 3-hoz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #12048 üzenetére
Tudom, hogy iróniának szántad, de nincs olyan messze az az idő, amikor egy IGP-s gép gyorsabb lesz a dGPU-snál. Még két generáció kb.
John Carmack: "... lead the way with surfacing and direct access. That will give them the opportunity to sometimes take console developers who are used to this lower level access and maybe have something -shock of shocks- run better on Intel’s Integrated Graphics part than the much more expensive NVIDIA or AMD card that has all the layers of driver overhead."[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
Végre úton a GTX570 kártyám
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest