- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
egyetértek, a gond az lesz szvsz, hogy a vramigény folyamatosan kúszik felfele a játékok alatt így cache-eli be a pályát, ez ott jelentkezhet látványosan, ahol eleve nagyobb maga a pálya, nagyobb a szabadság (több mindent kell változóként tárolni), és egy adott részküldetés alatt nagy távokat kell megtenni, pl egy nfs-ben sosem volt még vram gondja senkinek, de ugye ott még a jóöreg pitstop2-es motor dolgozik felturbózva..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Cyberpunk
félisten
válasz boogie84 #5451 üzenetére
Elég. Annál a másiknál az az 5ms az úgy is csak g2g érték.
Más le kellett szednem újból a textúra pakkot a Warhead-hez szépen megnyomja a grafikát, de én azt gyanítom hogy itt már elfogy az 1280MB-nyi vRAM habár Afterburner végig 1250-60MB-ot ír ki. Szépen laggol az fps szám
Viszont annyi biztos hogy 4GB fizikai memória kevés lenne ide 4,47/48 GB-ot felzabál a 6GB-ból. Jól rémlett hogy anno 4GB-al kilépet a kicsike kevés memória címénHope was the right choice, and it always will be.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5457 üzenetére
De hogyne,csak lesz benne egy-két röcc... Erröl beszélünk két napja Most bebizonyitottad,hogy a 2Gb-os 460-on nincs! Szép munka!
Majd nézd meg két 1G-s 460-on vagy egy 570SLI-vel.... Stalkerböl tudok mutatni fps- droppot,lehet még van valahol.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #5457 üzenetére
AVP 1GB-os GTX460-al (1-es pálya)
FPS: 70-80
GPU% = 100
VMem: 1016 MB
CPU%: 15-25Gyakorlatilag ugyanaz az fps, bőven 60 felett .
A 2GB-os kártyával másfélszer több Vmem-t fogyasttott mégsincs különbség.
Sokat nem nyomtam vele, max 10 percet.Jöhetnek a magyarázatok, hol rontottam el az 1GB vs 2GB tesztet, amely szerint AVP-nél nincs értékelhető fps különbség.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Telepítem a metrót és abban is megnézem játék közben (in-game)
Physixet kikapcsoljam?----
Egyébként AVP-nél jól látszik, hogy a max Vmem, nem a környezet változásától, "Tágássagától" függ, hanem hogy szoftveresen mennyit engedélyeznek.
Mindkét esetben szinte azonnal felfutott a Vmem használat a korlátig.
Ha nem szoftveres lenne a korlát, akkor kéne egy magyarázat, hogy 2GB-nál, miért 1495-ön állt meg és miért nem csökken/növekszik. -
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5461 üzenetére
Én ott látom a droppot...
Egyébként ez így,hogy levágod az after elejét,és felülről a számok sem látszanak nem mond semmit... ez kb volt vagy 2perc játék...játssz egy fél órát a görbe nem is érdekel csak a min-max felülről... ezt játszd el mindkét karival...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
fsb1000
nagyúr
hol?
Ahol leeseik a CPU usage egy pillanatra, ott léptem ki ESC-el a manűbe, aztán jött a PrintScreen. Utána beállt 50-56-ra az fps, de az végig a menűben van.Nem volt drop és nem volt akadás 10 perc alatt.
A grafikonon kb 1,5-2 perc van... csak aztán tovább játszottom---
Szerk: Az After elejét azért vágtam le, mert ott indul a grafikon. Az a bekapcsolás ideje, de meg van az egész, hogy ne legyen kötekedés trágya:
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Jó... akkor csinálok a Metróval egy 30 perces tesztet.
Megfelel?
Bár van egy olyan sejtésem bármilyen eredményt mutatok, amely ellentmond az elméletednek, azzal lesz valami gond.
------Arra sem kaptam választ ha nálam 1495 MB a VRAM használat, akkor most a GTX570 nem alkalmas FullHD-ra?
Mert ugye a 460SLi-ről ez ki lett jelentve, de már többen is mondtak olyan infot, hogy a Vram használat meghaladja az 1280MB-ot. -
Cyberpunk
félisten
válasz boogie84 #5460 üzenetére
Hát ja ez egy örök érvényű igazság, de persze számomra van közel tökéletes is HP DREAMCOLOR LP2480zx személyében kár hogy egy vagyon
De a megfizethető kategóriában is van Dell U2410 lényegesen jobb monitor a 2311-nél persze vagy 2x többe is kerül.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Dj Dekko!
őstag
Alaplap Flash-t próbáltad?!
Több P67 es alaplap tulajdonos van már Prohardveren is, ez a típusú kártya is normálisan üzemel ilyen deszkákban.
Táp avagy Bios Flashre tippelnék ha nem kelt még életre a kártya.
Ha másik alaplapban is ezt csinálja a kártya, akkor te leszel az első gyárilag hibás asus gtx 580 direct cu 2 -es tulajdonos, remélem nem lesz igazam.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Dj Dekko! #5473 üzenetére
Úgy néz ki, hogy csak az Asus Sabertooth deszka esetén vannak gebaszok, legalább is ceaser csak erről tett említést
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Scholes9 #5468 üzenetére
Most mutattam egy példát ahol a GTX570 "kifutna" a RAM-ból-
Ahogy elindul a játék azonnakl 1,5 Gigára ugrik a Vmem felhasználásNem ezt nevezzük Vram-ból kifutásnak????
---
Metroval is elkészültem 1GB-val. Gyötrelmes volt 15-20 fps-l menni.
Vmem fixen 944, semmilyen droppolás az FPS-ben vagy gpu kihasználtságban
(jön a 2GB verzió... vajon 1GB felett lesz a vmem használat?) -
TomiLi
addikt
Pedig a mai napon rendelkezésemre álló hardverek (amit köszönök!)
alapján a vga lesz a ludas!Ma volt egy GTX 480-as vga a Sabertooth lapban, és minden tökéletesen működött!
Viszont az én DCII-öm egy harmadik konfigban ismét hozta a formáját - hibásan!
Igaz ez is p67-es konfig volt.
Hétfőn a szervízben megkérem a srácokat, hogy próbálják már ki egy P55, vagy X58-as konfigban is...(#5446) shteer Köszönöm Uram a nagylelkű felajánlást!
Hétfőn a szervízben megnézik nekem[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
TTomax
félisten
Pedig már nem az elsö GTX580 ami csak P67-ben nem megy...nem tudjuk miért... A szervizben menni fog!Mindenhol megy,csak egyes P67-es lapokban nem..
-
fsb1000
nagyúr
4XAA?
Mi a kérdés?----
Szóljatok ha valamit nem jól csinálok, vagy nem maxoltam ki elégé.
Nekem a metro2033 2BG-os VGA-val ugyanazt produkálja mint 1GB-ossal.
FPS megegyezik és aVram használat sem ment feljebb.
MIlyen játékkal nézzem meg a különbséget?
Benchek nem voltak jó, metró nem megy feljebb 1GB-nál, AVP-nél az FPS megegyezetEz meg a 2GB-os verzió
Ott szomorkodna az emberek mert valami nincs rendben: -
TomiLi
addikt
Jelenleg egy asus sabertooth-ban nem megy, de volt próbálva egy gigabyte ud4-ben is, és egy asrock fatal1ty-ben is...
Én is azért szeretném megnézni más konfigban, mert ki akarom zárni a p67-et.
A p67-es lapokban csak a 16x slotban nem megy, a 8x igen....Nem igazán értem mi lehet a gond
A vicc az egészben, hogy ma egyszer elindult a vga a sabertooth P67-ben a 16x slotban, aztán megint soha többet
Viszont gondolom, hogy akkor már bombázzák a gyártókat a userek a problémával....
Kíváncsi vagyok mi fog ebből kisűlni.... Viszont kezdetnek (második), nem vet valami jó fényt az intel-re, ha bebizonyosodik, hogy megint elbasztak valamit.. (vagy az alaplapgyártók)Bogyorisz
-
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #5481 üzenetére
Aha... most kipróbáltam, belehet állítani 4x-re is most csinálhatom újra mert ugy felmegy 1624-re.
Elsőre nem sikerült, akkor hiába katintottam rá.Futok még egy kört.
+ 660 Megát számít az élsímítás nagyobbra állítása. Igy legalább látjuk majd FPS-ben mennyi lesz a különbség[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5483 üzenetére
A fiziksz,meg az ambient nem kell... feleslegesen lassít,és alig látszik... főleg a fiziksz...az AA mindig nagyon eszik...és jellemzően több GPU-nál úgy gondolja az ember,hogy belefér...
(#5482) ceaser
Bombázzák bizony,föleg az asus-t... nem tudom kinek a sara,de kritikán aluli egy új lapnál az ilyen hiba![ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Ennek picit ellentmond,hogy több gyártó alaplapja is sarasnak látszik... ha bios gond lenne megértem,hogy az asus-asrock nem megy,csak ugy látszik a giga is saras,és ilyenkor pedig már inkább az intelre gyanakodnék...várjuk a további fejleményeket...
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Csak legyen rá megoldás!
Van akinek az előző alaplapi bios-szal simán megy ugyanezen felállás (hardver szempontjából) .
A végén még tényleg vagy a lap, vagy a vga bios-a lesz a sz@r???
Ez mekkora szarvas hiba???Tudom nem mondok újat, és ez manapság egyáltalán nem meglepő, de engem valahogy zavar, hogy az összes asus terméken ott szinyel: made in china.... fuck!
beci43 Bár csak egy bios lenne a hibás! Én nagyon örülnék neki!
Attól félek, hogy TTomax-nak lesz igaza, és az Intel kapkodott.....Ami érdekesség még!!!
Gigabyte UD4-nél az F2 (first relase) bios-szal előszőr normálisan ment a vga. (pontosabban egy-egy bios beállítás után néha nem egyszer, hanem kétszer, háromszor indult újra a lap. Ezt annak tudtam be, hogy sokan köpködnek a giga bios-okra, ez még úgy is az első, biztos nem sikerült jól.... Majd jön a frissítés.. Jött. F3 formájában, amit fel is raktam... Na innentől kezdve soha többet nem indult a vga-m a 16x slotban! Ugyanaz volt, ami a saberrel, és a fatal1ty-vel...
Azt is el tudom képzelni, hogy az intel vette észre megint, hogy valamit elbaszott.... Most, hogy időt nyerjenek, az új bios-ok direkt letíltják a 16x slot-ot. Ez már nagyon extrém feltételezés, de nem csodálkoznék, ha igaz lenne. Gondolom ez esetben az intel nem akarja mégegyszer beégetni magát, és most ezerrel dolgoznak a problémán... majd az egy-két hónap múlva érkező alaplap bios-ok ismét engedélyezik a 16x slotot..
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Tirexi
addikt
Hi all.
Valaki vett már 590-et?
-
TTomax
félisten
-
fsb1000
nagyúr
Megcsináltam másodszor is.... mostmár az ambienttet nem kapcsolom ki. 3. teszt nem lesz.
Aúgy is kínszenvedés tizenX fpsekkel végigmenni a pályán.Metroban már volt különbség fps-ben is
A játék alatt végig fix volt a Vmem használat. A 2GB-os kártyával 1255 a másikkal 1007Az fps... hát ilyen kis értékeknél nehéz mit mondani de az átlag is eltért.
Tehát a kisebb RAM-al szerelt kártya lassabb volt. kb 10%-val. -
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #5496 üzenetére
Összefoglalom:
1. Szerintem érdemes nagyobb feldélzeti memóriával szerelt VGA-t venni.
2. Normál beállításoknál nem kesz lassabb
3. Extrém beállításoknál gyorsabb lesz ha a normál memómérettel Vram limitbe fut a játék.4. A teszteket olyan CPU+VGA párossal kéne végezni, ahol nem csak mérni lehet de a játékos szubjektív érzetével is el lehet döntemi melyik ad jobb játékélményt
Az hogy 12 vagy 11 fps tök mindegy.5. Ha metrot 460SLI-vel futtatom, és 100% az SLI skálázódás akkor is csak 22 fps-ről beszélhetünk, tehát a játék nem a Vram elfogyás miatt lesz használhatatlan, hanem a gyenge GPU(k) illetve az extrém beállítás miat.
---
Továbbra is ugy gondolom, hogy fullHD-ban lehet használni GTX460, 560 szintű VGA kártyákat sőt az ebből épített SLI rendszereket is csak megfelelő beállítássa, nem pedig kimaxolva.
Az álláspontom változatlan, nem a hardverral van a gond , hanem az user elvárásaival.
Ez ilyen tipusú hozzáálás szüli a tévhiteket:
"hőőő.. ha már SLI akkor kimaxolom... nem megy rendesen... hőőő akkor a 460SLI nem való fullHD-ra" -
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5496 üzenetére
Igazából SLI-be megy 30fps körül... éppen játszató lenne,de csak a 2G változattal, csúnyán lagol az alap 460SLI,az 580-al sincs több fps itt,de nem lagol.
(#5499) fsb1000
Érdekes konzekvenciát vontál le...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest