- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5287 üzenetére
Ha elég lenne az 1G akkor a GTX 570-en is annyi lenne,meg a HD6950-en is....és én még mindig SLI-röl beszélek ahol papiron a GTX460SLI olyan erös,mint a GTX580... az 580-ra mégis másfél giga került.. szerinted miért?Az megint semmit nem jelent ha összehasonlitod az 1 és a 2 gigás GTX460-at... Csak akkor van értelme ha SLI-ben van.. de nem megyek messzire,nézd meg ati oldalon a 2 és a 4gigás 5970-et... 1920 4XAA felett kezd elhúzni,és ami a grafikonokból nem jön le az a min. fps... ezek nem hihetetlen dolgok,persze össze lehet válogatni egy csokor olyan játékot tesztre ahol elég egy giga,csakhogy aki több kártyás rendszert épit ebben a szegmensben,az nem azért teszi,mert nem adja rá a pl 8xAA-t,akkor minek vette?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Nem jobb...nehogy azt hidd...amig volt VRAM addig szépen elkentem a 480-at...söt néhol szénné tuningolva hozott egy 5970-et is... csakhogy tesztekben,bencekben... amikor már játszani kellett nem volt olyan erős mint kellett volna...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #5304 üzenetére
Hát igen.. azért vicces hogy nem is olyan rég még mindenki azt próbálta bizonygatni hogy 512VRAM elég még egy jó darabig... meg 2 magos CPU... meg nem kell 4-6G memória sem...
(#5306) cyberkind
Egy szó a válasz... konzolportok...[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
512, már akkor nem volt elég mikor kijött a Crysis 1, pedig az sem ma volt !
Meg 2 magos cpu, valakinek biztosan, mondjuk aki 640x480-ban játszik annak nem is kell több, ugyanígy a memória , én csak azt nem értem hogy tudott ennyire megugrani a vram mennyiség ill. kihasználtság az utóbbi időben ?Azért egy x1950pro karin max 512 van, nekem volt olyanom és rohadt jó kari, csak eljárt felette az idő !
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Elvileg elfogadom amit mondasz.
De ugye nem GPU függő a Vram használat szerinted sem.
Ha a példádban 1400MB kellet ahhoz a beállításhoz, akkor ugyanannyi kell a ha a GPU frekit felére csökkentjük?Érted mire célzok?
Az a gond olyan dolgokról beszélünk amihez egyikük se ért eléggé, és egy fekete dobozról megtapasztalt marginálius infók alapján próbálunk elméletet csiholni.
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5307 üzenetére
Nem,te nem érted amit írok (ne is keverjük ide a gpu frekit)...van egy kártyád 1G VRAMmal... van egy SLI-d ugyanebből... 1G VRAMmal (merthogy az ugyanannyi marad)... a gpu erőd nő, ergo olyan beállításokat is használhatsz amit egy kártya esetén addig nem,ráadsz mindent amit csak lehet,monitorokat veszel,vagy csak nagyobbra cserélsz,hiszen azt látod van bika még bőven...és a gond itt kezdődik,hogy ehhez több videomemóriára van szükség...de az nem lesz több mert az nem adódik össze...addig nincs baj amíg jól megválasztod miből építesz több gpu-s rendszert...pl radeon HD5770.Csakhogy van egy határ ahol a single GPU beállítás is nyaldossa a VRAM határait... erre amint berakod a másodikat ugyanebből,és te még ráadsz egy kis felbontást meg szűrőt, jön a dadogás,jobbra nézek házfal 120fps... balra nézek hegyoldal 12fps...
És akkor ez még csak az az eset volt,hogy "működik a CF meg az SLI,és még a profil is stimmel,az még egy külön fejezet amikor minden megvan elvileg,csak éppen vagy a játék motorja vagy esetleg más okokból (lásd BFBC2 adódnak hibák) nincs meg a folyamatos kép...Volt hogy órákat nézegettem fórumokat,mert látszatra megvolt minden,mégis olyan kép fogadott néhány játékban hogy nem tudtam játszani... villogó textúrák.. lag,mikróakadások... sorolhatnám...és én nem egy fekete dobozról beszélek marginális infók alapján,nem is tesztekből néztem ki... hanem kicseréltem a 460SLI-t egy GTX580-ra.. megváltás volt...de volt nekem 4850X2 4850X3 GTX260SLI... stb stb stb,,,
Van nekem egy unokatesóm... ö az mondta erre,"videokártyát egyet kell venni,de azt normálisat"... sosem volt Cf-e vagy SLI-je... de igaza volt...
(#5308) kpal
Már eljött... HD6990[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz fsb1000 #5307 üzenetére
S.T.A.L.K.E.R CoP DX11 1920X1080 4xAA,HBAO a csuszkák még nincsenek is mind fenn,csak amit a játék maga belő maximumra,tehát még nem is a full....ez a játék eleje,éppen csak kimentem a tisztás szélére,látszik is a GPU hőfokon kb egy perc, később még több VRAMot zabál...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Felmentem már a darura...itt így kb ezen a pályán be is áll....klikk a képekre.. úgy álltam,hogy a riva osd jól olvasható legyen... itt már egy 5970 is letérdelne,de egy 5870CF is...ha nem 2G-ból van összerakva...580Powa....vsync miatt 60.... amúgy 90-110fps...gpu usage vsync nélkül 99%
Nem véletlen akadozott ez mindenkinek,ez az orosz Crysis... én imádom....[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Én nem szoktam magas felbontásban játszani. Annyira magas felbontásban. Mai világban már átlagosnak számít a FullHD.
De rengeteg játékban, bőven meghaladja az 1Giga videó memória kihasználtságot.
GTA 4 = 1350 Mega.
Metro 2033 = 1300 Mega
és még tudnám folytatni a sort, pedig nem full szűrökkel játszok metró-t se. (kicsit megfektetné a rendszert)
Ennyi előnnyel rendelkeznek az AMD kártyái, hogy azokon már 2Giga vRam található, és azért CF rendszereknél nem hiszem hogy egy átlagos player full Hd ban akar játszani csak.
Az fölött meg már elkelhet a 2Giga.
Szerintem idén az nvidiai az új videó kártyák esetében már 2giga avagy több memóriával fog gondolkozni. De ez csak egyéni feltételezés...[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Erre többször akartam reagálni, az, hogy mennyi vramot használ egy dolog, viszont maga a játék a vram kiosztását is vezérli, tehát hiába van 2gb-os karid, valójában kevesebbet tesz bele és többet tart a natur memóriában. Ugyan kijelzi, hogy 1,2GB Vram, nálam is van, hogy többet jelez, de ugye az képtelenség, hogy elférjen pl. 1gb-ban...
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
benéztem ide, hogy feltegyek egy kérdést, de az utolsó oldalt végigolvasva kicsit elbizonytalanodtam.
Kérdésem az lenne, hogy 570-esnek mennyi kraft kell, az adatlapomon van a gépem, Corsair VX450-es elvinne-e egy ilyen rendszert?
illetve ami miatt elbizonytalanodtam, lehet, hogy ha kicsit hosszabb távra tervezek, akkor jobban tenném, ha 560Ti 2Gb-ot újítanék be? Igen, FullHD-ben játszom. (Bár adott 2db FullHD-s megjelenítő is, így ha néha lehetne, kihasználnám a lehetőségeket...)
-
raus
aktív tag
-
Razermazer
őstag
Erre az sli témára egy jó megoldás lehet mondom lehet a ma kapott e-mail az evga-tól [link] mondjuk az is igaz hogy teszteket bogarászva hiába volt a kártyán 768vs 1 giga ram még sli-be is kifeküdtek 1920*1200-ban. Jó hozták a 86-ot fixen meg a 60-at fixen(nekem mondjuk ennyi bőven elég ha az stabil). Az ára kicsit húzós mire ez ideér hozzánk lesz 60000ft. De azért megnézném biztos rendesen profitál a 2 gigából, szerintem ezt már senki sem fogja letesztelni kár.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
fsb1000
nagyúr
Azért beszélünk fekete dobozról, mert egyikünk se írt még olyan alkalamazást, amely grafikus módban használta volna a VGA kártyát.
Fogalmunk sincs a memoria allokációról ez esetben, és arról sem milyen az erőforrás managelés stratégia egy 3D motorban.
Csak tapasztalunk, és egyszeri userként gyártunk hozzá elméleteket. Az elméletbe nem illő tényeket pedig figyelmen kivül hagyjuk.Majd jön Abu és megmondja... de Ő sem tudja. Elolvasott nagyon sok szakcikket és azt adja vissza zanzásitva, amely ugyan kolerációban van a valósággal, de olyan ez mint a borszakértők.
Ismeri a borok miden izét és tud róla beszélni amikor már kész van, de a technológiában nem vesz részt, nem is érti a kémiai folyamatokat, talán még azt sem tudja mi az a szabad gyök. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #5324 üzenetére
Tök egyértelmű, amit TTomax mond. Van egy GPU-d aminek van dedikált fedélzeti memóriája. Ha veszel hozzá még egy GPU-t, akkor annak is lesz saját memóriája. Mindkét helyzetben el tudsz érni olyan beállítás, amikor a dedikált memória elfogy. Amit TTomax kiemelt az az, hogy egy GPU-val jó esélyed van arra, hogy akkor fogy el a VRAM, amikor már úgyis kevés lenne a GPU a jelenet feldolgozásához. Két GPU-val még lehet hogy vinnéd 45 FPS-sel, de a VRAM elfogyott.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Pug
veterán
válasz fsb1000 #5324 üzenetére
Majd jön Abu és megmondja... de Ő sem tudja. Elolvasott nagyon sok szakcikket és azt adja vissza zanzásitva, amely ugyan kolerációban van a valósággal, de olyan ez mint a borszakértők.
Ismeri a borok miden izét és tud róla beszélni amikor már kész van, de a technológiában nem vesz részt, nem is érti a kémiai folyamatokat, talán még azt sem tudja mi az a szabad gyök.Azért vicces egy emberke vagy. Már ne haragudj, de Te honnét veszed a bátorságot, hogy megmond, hogy valakinek honnét és hogyan épül fel a szaktudása.... Nonszensz példákat hozol, borszakértés, egy érzékletekből felépülő "szaktudást" ne hasonlíts egy egzakt tudományágból származtatott szaktudáshoz. Attól, hogy még neked valami a "feketedoboz" kategóriába tartozik, feltehetőleg sok más embernek van róla explicit tudás. Komolyan mondom Te vagy az egyik legkifinomultabb troll a PH-n
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Így lehet,hogy a program többet mutat mint amid van.... úgy hívjak "shared system memory",ehhez nyúl a játék ha kifogysz a dedikáltból...a játék pedig nem foglal le semmit,csak dinamikusan használja az erőforrásokat,lefoglalni csak az OS tud...Amikor ehhez a ponthoz eljutsz,jönnek a bajok,mert ennek a memóriának az elérése a béka feneke alatt van a dedikálthoz képest...
(#5324) fsb1000
Látom nem tudlak meggyőzni,sajnos Széchenyi óta tudjuk a magyar ember még a saját szemének sem hisz...téma nálam lezárva... peace..[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Na nekem ez egy kövér faxságból legyártott ideológiának tűnik, hogy egy VGA a tuti. Pontosan akkora részletességre elég 2GPU mint 1GPU a memória szempontjából, hiszen amit már kiszámolt annak nem kell a memória, tehát újra üres lesz a vonatkozó memóriaterület. Ez inkább úgy igaz, hogy van aki asszi, hogy ha magas az FPS-e akkor növelheti a részletességet és kimaxolhatja a graf menüt agyatlanul. Józan paraszti ésszel semmivel sem szarabb egy 1GB 460SLI például 3D-re, mint egy erősebb VGA, hiszen ahhoz a nyomorék frémhez pont annyi memória kell a vonatkozó részletességen, mint ha csak egy VGA lenne a gépben, csak a 3D miatt kétszerannyi kiszámolandó frém van, így fele annyi lesz az FPS és azért veszi a második GPU-t hogy több legyen az FPS.
Szerintem csak annyit kell tudni, hogy a vonatkozó VGA amiből az SLI-t építi az ember az milyen részletességre alkalmas szólóban. Na azon a részletességen próbálva már ér hisztizni ha nem oké.
Azért nem értek egyet, mert az erősebb VGA esetén is vissza kell venni a részletességből ha 3D-t akar, mert akkor meg -lehet hogy a memória ugyan nem- de az FPS lesz kevés ha nem veszi vissza. Szerintem az a sima trollság, hogy nekem SLI-m van ezért kimaxolom a graf menüt 2D-ben, há bakker nem arra való. Akkor tényleg vegyen erősebb VGA-t több Vrammal ha nagyobb részletességet akar, vagy vegyen a vonatkozó GPU-hoz képest aránytalanul sok Vrammal szerelt VGA-kat és azokból dobjon SLI/CFX-et.Hardverlesen
-
fsb1000
nagyúr
Ezzel logikailag egyetértek, csak az a baj hogy erről a témáról (szükséges Vram) úgy beszéltek mintha valami környezeti állandó lenne.
Ezzel szemben szoftver tervezési kategóriába tartozik.Ahol nincs limitáció az user interfészben (beállítások korlátozása), ott bele lehet futni Vram elfogyásba, de ez biztos hogy játékoknként változó, és nem lehet kijelenteni általánosságban azt, hogy a 460 SLI behal FullHD-ban ha X meg Y a beállítás.
Csupán ezzel volt a problémám, és szeretetm volna rávilágítani, hogy a "Vram elfogyás" nem a GPU teljesítménnyel van összefüggésben, hanem az User által beállított paraméterekkel és az adott szofver ide vonatkozó tulajdonságaival.
Azért tünik fekete doboznak ez a téma, mert kisebb GPU teljesítményű kártyákon mésképp vagy kevésbé érzékeljük a jelenséget, illetve a játékosnak nincs is késztetése arra hogy magas beállításokat használjon.
-----
Tudom, hogy a tesztek nem számítanak egyesek szerint... csak a saját tapasztalások, de legalább arra jók, hogy bizonyos dolgokat számszerűsítenek, a megérthetőséget segítik és a végeredményt leegyszerüsítve tálalják.
Netszerete sok 1GB vs 2GB teszt fellelhető, szerintem érdemes megnézegetni.GTX460 SLI 1 vs 2GB kimaxolva: [link]
-
raus
aktív tag
Az 1GHz-es GPU orajel nem akar összejönni 1.213V mellett, nem is a fesz a keves mert elindul a 3DMark, hanem ennel a Vcore-nal egy idö utan bekapcsol az OCP a kartyan. Fekete kepernyöt kapok es vissza tudok menni az asztalra. Megvan hogy hol kell rövidrezarni ellenallasokat hogy megszünjek a fazisonkenti OCP. De az mar hard mod es nem akarok fizikailag hozzanyulni a kartyahoz.
985MHz csont nelkül megy 1.2V mellett -
priti
addikt
Baccatok már le hogy miért nem így van, hagy égjek már szarrá ! Mert szerintem ha egy játékban van 60FPS-em egy kártyával akadásmentesen (és nem 25-ös minimum FPS-el mert fac vagyok és képtelen vagyok felfogni hogy optimalizálnom kell a graf opsönzt) xy részletesség mellett, veszek mégegy karit amivel SLI-ben ugyanazon felbontáson lesz 100FPS-em akkor azzal a 100FPS-el se lesz semmi gondom ha van egy épkézláb procim hozzá és így már bekapcsolhatom a kis 3D-met ami immár elpötyög majd 50FPS-el 30FPS helyett.
Akkor lesz gondom, ha ezután nem 3D-t kapcsolok, hanem szétmaxolom a graf menüt azt várva, hogy a 2 GPU miatt majd csak a 100FPS fog csak lecsökkenni és nem fog megakadni a VGA a kevés szerelt memória miatt, holott az SLI okán lócsöcs tormával az elérhető dedikált memórianövekmény.Hardverlesen
-
fsb1000
nagyúr
Pug:
Bocs ha megsértettem a borszakértőket. Az is fontos tudomány!---
Honnan veszem a bátorságot? Pár éve olvasom a PH!-t és a szakcikkeket.
Ez meg egy Hobby fórum, kétlem hogy lenne itt bárki aki részt vett volna 3D grafikus motor fejlesztésében, vagy mélyebb ismetrete lenne VRam használatról.
Felhasználok vagyunk, még a szakkcikkírók is, csak nekik nagyobb az ismeret halmazuk, és jobban értik az összefüggéseket, mert naponta ezzel foglalkoznak.
De a szabad gyökről nekik sincs fogalmuk. És ez nem kritika, hanem egy természetes állapot néven nevezése.Aki cikket ír részecskegyorsítóról, az nem féltetlen fizikus, és nem feltétlen volt még a közelében. Sőt tán még a spinekről sem hallott (goto wiki). De igy van ez rendjén.
-
TTomax
félisten
A te logikáddal akkor mindenki hülye aki két kártyát vesz,és nem 3D-ben játszik...Merthogy a multiGPU nem csak arról szól hogy 3D nyomjad... erre nagyon jó példa a HD5770 esete... nézz be a topicjába,mit megy egy darab 5770 1920-ban,és mit megy 2darab... ott nem panaszkodnak hogy kifogy a vram,mert 2-vel sem tudod a grafikát oda állítani,hogy ne a gpu erő fogyjon el....
Akkor vegyünk pl. engem... 460SLi-t vettem a debüt napján,mert 320font volt,a GTX480,meg 400font... akkor én is hülye vagyok?Mert fel mertem húzni a csuszkákat oda ahová egy 480-al is tettem volna?Hát persze,hogy azért vettem két darab 460-at.Költsön szemüveges 3D-re az akit háromszor szültek meg... ,majd ha nem kell szemüveg,akkor van értelme,nem csinálok magamból vakondot...
Ne is keverjük ide ezt a 3D témát,mert gyerekcipőben jár még mindig.Maradjunk csak az átlag felhasználásnál ami még megfizethető,esetleg a több monitoros felhasználásoknál...
(#5340) Sárpac
Mééég... most... majd nézd meg amik most kijönnek... már most vannak olyan játékok,és beállitások ahol kifut... abban azért egyetérthetünk hogy mindenféle ramból egyre csak több kell...
(#5342) SzlobiG
Igen élvezetes ekkora gpu erövel.. nézz be a topicjába... a mai napig vannak hozzá okositások..az egyik nagy kedvencem,imádok mászkálni benne.. kicsit bugos,kicsit orosz,de nem kommersz,a metrot nem vettem elő 150X mert egy csőben kell menni.. itt meg freeeeeeeeeedom![ Szerkesztve ]
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
priti
addikt
Nekem volt 5770CFX-em pontosan tudom mit megy, de mint a
(#5330) priti
hozzászólásban is írtam, aránytalanul sok memóriával szerelt VGA-ból is érdemes SLI-t/CFX-et építeni. Az teljesen mindegy, hogy egy gyenge GPU mellé teszek 1GB-ot, vagy egy erős mellé 2GB-ot, annak a VGA-nak szólóban sok az az 1GB, tehát az egy aránytalanul sok memóriával szerelt VGA. Ennyi. Szerintem.Hardverlesen
-
TTomax
félisten
460SLI,560SLI, esetleg még az 570SLi is kifuthat a VRAM-ból.. söt az 580SLI is extrém körülmények között...Neked megvan még az 560SLI?Nyomj egy kört a Crysisban (nem warhead).. esetleg view distance a GTA4-ben.. de stalkert is megpróbálhatod.Meg majd jön a BFBC3...
-
TTomax
félisten
annak a VGA-nak szólóban sok az az 1GB, tehát az egy aránytalanul sok memóriával szerelt VGA. Ennyi. Szerintem
Pontosan erről van itt szó!!!!!!Ezért szuper belőle a CF, amíg a 460SLI,több mint másfélszer erősebb,de az is csak 1G VRAMmal,vagy az 5970,ami meg kétszer erősebb,az is csak 1G VRAM-al... azért egy 5970-nek oda lehet pakolni... vagy egy 5870CF-nek...ugy,hogy még mindig 60fps felett maradjon,de kiszalad az 1G-böl... erröl beszélünk itt páran,akik ezt megtapasztaltuk...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
fsb1000
nagyúr
válasz Whit3Rav3n #5344 üzenetére
Na ez már igy ok.
A válasz meg az , hogy akkor van értelme, ha magasabb fps kell.A képletünkben már legalább 5 változó van amelyek összefügnek
- CPU teljesítmény
- GPU teljesítmény
- Vram limitáció
- User igénye a magasabb (szebb?) beállításokra
- User igénye a magasabb FPS-re.---
Valószinüleg azért terelődtünk személyes vizekre, mert az utolsó kettő szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest