Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Archer

    őstag

    Briggs-ből ezek a 120-130 cm3-s motorok gyengék mint a harmat, nagyobb területre abszolút nem ajánlanám annak, aki haladni is szeretne a nyírással. 160 de inkább 190 cm3, az már a füvet is viszi meg elég az önjáróhoz is. Amit érdemes (bár most már inkább a tavaszhoz közeledünk) utolsó nyírás után: vagy prémium benzinnel felönteni és kicsit megjáratni, vagy üzemanyag stabilizátor, vagy kijáratni a tankból teljesen a benzint amíg le nem áll a gép. A sima 95-ösként árult kutyulmány -januártól meg főleg- szeret belerohadni a karburátorba, aztán tavasszal lehet szétszedni, pucolgatni.


    Tothgera30: kézenfekvőnek tűnne az alumínium ház a rohadás szempontjából, régebben a nevesebb európai márkák az "olcsóbb" modelljeiket is azzal szerelték de gondolom egyrészt elment a -jó minőségű- alu ára, az öntése is bonyolultabb/drágább technológia meg ma már ott tart a vegyipar, hogy nagyon ellenálló kompozit műanyagokat tudnak előállítani, szóval attól sem kell feltétlenül megijedni, ha olyannal szerelik a gépet. Az alu öntvénynek (meg bármilyen öntvénynek) nagy hátránya még, hogy elég könnyen törik/reped, fűnyíróknál ez szokott probléma lenni. De a sima acéllal sincsen semmi gond, ha munka után le van takarítva alulról a gép, előbb hullik szét a motor meg minden egyéb mint hogy a bódé elrohadjon.

    Cheesy: MTD kasza mennyire ajánlott? Semennyire. De viccet félre téve nem tudom mennyivel jobb mint a Straus és egyéb márkanéven forgalmazott tucat kínai gépek, csak azért, mert azokat jóval olcsóbban adják. Nem is igazán a motorral, hanem inkább a gumi és műanyag alkatrészekkel szokott ezeknél gond lenni, benzintől szétmáló csövek és hasonlók. A damilfej is elég gyenge, hamar széthullik, de valószínű, hogy Husi vagy Stihl fejet fel lehet rá rakni -a menetet kell nézni-, azokkal nem lesz gond. Ha csak erre az egy munkára kell, akkor vegyél valamit aztán csak kibírja de ha hosszabb távra gondolkodsz, én azért ajánlanék egy McCulloch B40-et, drágább jóval, nem profi gép de otthoni telekgondozásra ár/érték arányban nagyon jó. Mostanában egyre népszerűbbek a Hecht kaszák is, elvileg cseh de szerintem kínai a jobbik fajtából, esetleg ránéznék azokra is. Dikicskésre szükséged lesz, a sima fűvágó lap a fásszárú növényzethez nem jó.

    [ Szerkesztve ]

    Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

Új hozzászólás Aktív témák