- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
garai198419
csendes tag
Esetleg nincs valakinek 18 f2 eladó? Köszönöm
-
Clemi
veterán
Van egy iciripiciri problem.... Ma megjött a Godox X-T1F távkioldóm, felpattintottam a T1-re összehangoltam a TT600-al és nincs HSS de annyira nincs, hogy 1/180 fölött nem is villantja el a vakut, hiába állítok a vázon vagy a távkioldón bármit. Persze modell fény sincs, pedig elvileg a vakunak kellene folyamatosan villogni, de semmi.
Az adat tábla szerint a TT600 is tudja a HSS-t a X-T1F pedig kompatibilis a TT600-al de
Ebbe most így belenyúltam, vagy ez csak ennyi? -
Clemi
veterán
válasz Karaya #19806 üzenetére
Benéztem abba topicba, hát sajna sokat nem értettem meg, viszont nekem a TT600-al nincs HSS, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. A váz tudja a HSS-t a távkioldó tudja, a vaku tudja de mégsem jön össze.
Ja és kipróbáltam a szinkron kábel módot, annyit elértem vele, hogy elvillan a vaku rövidebb záridőkön is, de nem HSS módban, mivel nincs zárszikron. 250-nél már látszik a kép alján a sötétedés. -
Muerte68
addikt
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Karaya #19806 üzenetére
Ebben nem volnék biztos. Ha változott volna a HSS protokoll, akkor minden korábban eladott X1 firmware-ét (Canon, Sony, Nikon) frissíteni kellene, hogy menjen az újabb vakukkal, ráadásul akkor frissítés után ezek sem mennének a TT600-al. Nem látom, hogy tele lenne a net ilyen panaszokkal. Az MFT-re a Fujival együtt jött X1T-O-val felhasználói riport alapján (ld. legutolsó kommentek) nincs gond a TT600-al az Olympuson.
A probléma úgy tűnik, hogy egyedül a Fujit érinti. Ebben az esetben a jó hír, hogy az X1T-F firmware upgrade (ami otthon USB-ről megtehető) megoldaná a dolgot. A rossz hír, hogy a Godox nem híres a supportjáról, a Sony usereknek fél éve nem javítottak valami bugot állítólag.És hogy mennyire különbözik funkcionalitásban két látszólag egyforma X1, íme egy videó.
Clemi: ha kapsz választ a Godoxtól, oszd már meg itt, mert mindenki arra panaszkodik, hogy sosem válaszolnak az e-mailekre.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz Grga_Pitic #19814 üzenetére
A legnagyobb gond ott van, hogy el sem indítja a vaku kisütést az X-T1 vázon az új X1T-F távvezérlő 1/180s alatt. A T10-en igen, bár szinkron persze nincs. A korábbi canon váz kompatibilis kioldóm indítja a kisütést, csak ott sincs szinkron HSS nélkül.
-
Karaya
tag
válasz Grga_Pitic #19817 üzenetére
Nem villantja el HSS-ben a AD360mk1,AD200,V850II-eseket sem out of the box. Az AD200 a saját fw. upgrade után viszont már megy. Ebből nekem az látszik, hogy nem HW gond van a régebbi vakuikkal, hanem a hss kommunikációt egészítették ki valami olyannal amit a régebbiek nem értenek slave-ben.
Megjött a TT685F is, ez viszont minden módban megy az X1TF-el és a TT350F-el..
-
hp1950
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki én is belépek a Fujisok boldog táborába.
kérdésem a következő lenne, van-e valahol X-T2-höz nyomtatható formátumú kezelési útmutató? -
madgie
titán
válasz Zsolesz12345 #19823 üzenetére
Magyaroszág első X-Photographer-e Nánási, mi ebben a meglepő?
-
taranis
addikt
-
aznem
tag
Mint vásárlást fontolgató és a topikot alkalmanként olvasó, én is tudom
Tavaly biztosan volt szponzorálási szerződése a Fujifilmel, a GFX középformátumot is tesztelte -hivatalosan. -
Muerte68
addikt
Ez azért van mert a milc nem alkalmas munkára
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
papaya
senior tag
Most őszintén, hogy nézne ki egy D810-zel a nyakában mint vendég..
-
DonRazzino
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
A nadrágja szára viszont nem lóg eléggé hosszan. Jó a cipője, kár, hogy rövid hozzá a nadrág, ez így bukta.
-
centrino
aktív tag
válasz DonRazzino #19833 üzenetére
Tesztet majd én is várom
Nekem ma jött meg a TT350F, eddig tökéletesen teszi a dolgát, nagyon tetszik mire képes az 56-os objektív nyitva, párosítva az 1/8000-el és HSS-elErre a szettre pályázom (2db géppel használva, adott esetben két külön fotós): 2db TT350F, 2db vezérlő, 2db TT850IIF, 2db AD200, hozzá az AD-B2, hogy ha kell lehessen együtt is használni és egy AD600
-
Zsolesz12345
csendes tag
válasz madgie #19824 üzenetére
Elnézést mindenkitől, nem tudtam, hogy a fuji fizetett reklám nagykövete. Gondolhattam volna, nem túl életszerű, bálban, fényképezővel a nyakban megjelenni, vendégként. (Úgy megörültem, hogy végre látok egy nagynevű fotósnál fujit)
Nemrég láttam egy riportfilmet róla, a stúdióban nagy Canon vázakkal, és még nagyobb objektívekkel portréztak. -
centrino
aktív tag
válasz Zsolesz12345 #19836 üzenetére
Hirtelen úgy értettem, hogy madgie-ra gondolsz mint fizetett reklám nagykövetre....
-
centrino
aktív tag
Holnap elvileg lesz modellem, bizom benne az idojaras is kedvezni fog a szep napsuteses kepekhez.
Eloljaroban: belterben nagyon jol mukodik, szukseg eseten oldalfalrol vagy plafonrol visszaverve elegendo tud lenni. Persze a nagytesoknak gyorsabb az ujratoltese es nagyobbat is villannak, de kicsi plusz fenynek idealis es eddigiek alapjan pontosan is teszi a dolgat teljesen automatan. Tegnap egy nagyon szep vilagos uzlethelysegben hasznaltam, vilagos oldalfalak, feher szonyeg, feher menyasszonyi ruhak - na ott azert kellett kicsit korrigalni.
Kulterben portreknal meg probalgatni kell, mire eleg, kicsi derito fenynek tud mukodni, de csodat nem szabad varni tole, nem a tt350 fogja a napot tolloni. probalgatom meg deritolappal kombinalni (feher reflektorra villantva deriteni arcot) es a napokba jonnek az 56osra valo nd szurok is... folyamatos "tanulas-gyakorlas-kiertekeles-ebbol ujra tanulas-ez alapjan ujra gyakorlas stb..." de ezt elvezem benne a legjobban. -
cserkuti
csendes tag
Hello Mindenki!
18/2-t keresek megvételre!
Előre is köszönöm!
T.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #19845 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák