Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Friss szettet hozott a Realme C75
- Szemtelen áron futott be a minden földi jóval felvértezett Redmi K80 Pro
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Danny365
őstag
-
madstunt
addikt
Hehe akartam linkelni a Flickr albumot is
Azt itt találjátok -
BigBlackDog
veterán
Már ne is haragudj, de ezek valahogy elnyerték az én tetszésemet minőségre. Pedig a szifonok nem szoktak átlagon felüli tetszést kiváltani belőlem, de most talán sikerült ez az első és az ötödik kép alapján. Mindkettőnél van részlet, nincs túlélesítve, nem mossa a zöldet és belenagyítás után sem érzem azt, hogy belenagyítottam, még mindig éles. Persze tűnhet ez úgy, hogy csak saját hóbort, lehet, hogy az is (érdekes, hogy eddig semmi ilyet nem vettem észre), ennek ellenére viszont ez a véleményem.
-
törölt tag
(#43671) Kh@oSz
"Ebben mégis mi a jó? A digitális stabilizálás egy förtelem, össze vissza rángatja a képet pedig még nem is mennek közbe... A színek pedig végképp nem jönnek be... "
Abban a videóban nem a kamerával van gond, hanem a kezelőjével. Így néz ki, amikor normális kamera mozgatás van és képes valaki megérteni az optikai képstabilizálás lényegét. Nagyon-nagyon jó kamera az a mobilos mezőnyben, nem érdemes ezt vitatni.
(#43675) w333
Túl azon, hogy mint kép, mindhárom jelenet semmitmondó, inkább nappal lenne érdemes próbálkozni, kültéren és beltéren egyaránt és nem közeli fotókkal. Abból sokkal több dolog derül ki.
-
Lacy6
senior tag
Sajnos az S6-nak vannak ilyen nyűgjei, pontosan tudom miről beszélsz.
Elhiszem, hogy jól megcsinálták az Iphonnál az automata üzemmódot.
Igazából muszáj is volt nekik, mert jóformán nem adtak manuális beállítási lehetőséget amivel lehetett volna javítani az esetleges hibákat.
Most már több a beállítási lehetőség, vagy még mindig korlátozva van az ember?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
MODERÁTOR
-
Vikooo
addikt
Valóban az iPhone algoritmusa nagyon szépen állítja be a képeket és még a fotózást is megkönnyíti (magasabb záridő, magasabb ISO) aki nem ért hozzá, nem érdeklik a részletek csak szép képeket szeretne, vagy egyszerüen emlékeket megörökíteni annak tökéletes választás.
Én imádok a manuális beállításokkal babrálni illetve olyan szögből fotózni akár egy egyszerü szobanövényt ami kicsit engem tükröz.
Nálam egy fotó itt kezdődik és Lightroom -ban végződik
Kár, hogy az Apple nem ad szabad kezet a felhasználóknak (kíváncsi lennék mit lehet kihozni a Sony szenzorból és a nem túl széles f2.2 -es rekeszből kézi beállításokkal illetve a Plus -ban mit bír az OIS), de szerintem az Apple felhasználók ezt nem is igénylik.
Ahogy az egész iOS, úgy a fotózás része sem testreszabható. Kár érte.
Két kép, G4 -el fotózva:
Legközelebb kérlek direktbe (is) linkeld a képet!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Vikooo
addikt
Az nem egyenlo az allitassal amikor a beallitasban szabadon allithatod: matrix, kozep, spot az az igazi
iOS matrixot hasznal ha nem boksz, pontszerut ha boksz, legalabbis exif info alapjan.
Nexus gondolom ugyan ez.
Szerintem mar egy jo ideje nem az Apple hozza ki a legtobbet ezekbol a szenzorokbol es nem az Apple teszi ele a legjobb lencseszerkezetet.[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
Tudom, hogy vannak ilyen manuál camera appok, sokat próbáltam, de nem működnek nálam. Mikor beállítom kevés fényben 0.5 sec záridőre (ez a minimum) és alacsony ISO-ra, a kijelzőn veszi az adást, de aztán a fotó exif adatiból azt látom, mintha a gyári app-el lőttem volna. Ez miatt már húztam újra a telót nem 1x, de sajnos hiába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Light of Motiram - Kína válasza a Horizon franchise-ra
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Dragon Age: Veilguard teszt
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest