Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Doky586 #49375 üzenetére

    Azért tegyük hozzá, hogy a gyártók hozzáállása is többnyire az, hogy oké, adtunk ki új firmware-t, de mindenki csak saját felelősségére, saját döntésből frissítsen, nem garantáljuk, hogy mindenkinél jobb lesz ettől, hogy nem lesz gond belőle. Néha még hozzáteszik, hogy ha megfelelően működik az eszköz, akkor nem is kell feltétlenül frissíteni.

    Ugyanez igaz az alaplapgyártók/BIOS update-ek ügyére is.

    Igazából akkor korrekt a dolog, ha a gyártó úgy adja ki az új firmware-eket, hogy jelzi, ha csak finomításokról/esetleg új funkciók élesítéséről van benne szó (és a felhasználó döntése, hogy szeretné-e ezeket, van-e olyan gondja az eszközzel, amin az új frissítés javíthat), illetve külön felhívja a figyelmet a kritikus frissítésekre, amiket viszont mindenki töltsön le de mielőbb, ha jót akar magának!
    És persze ahhoz, hogy ez működhessen, olyan szinten a user részéről is szükség van a felelősségteljes hozzáállásra: vagy figyeli ő maga rendszeresen, hogy elérhető-e az eszközhöz frissítés, vagy pedig ott van a gépén a gyártó megfelelő kis programocskája (lehetőleg nem egy pl. ASUS Armory Crate jellegű bloatware ocsmányság), ami szól rögvest magától is, ha elérhető új verzió.

    Persze a legideálisabb az, ha van rendes minőségellenőrzés és tesztelés a gyártónál, és nem a vásárlókat használják kísérleti laborállatoknak...

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák