Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz meroly #30830 üzenetére

    Amiket olvastál, azok régi cikkek, némelyik majdnem 10 éves. Akkor még nagyon újak voltak az SSD-k, senki nem tudta mit bírnak, ezért félelemből mindenki kímélte, hogy ne kapjon sok írást, és nagyon komplikált beállításokat találtak ki. Azóta az idő bebizonyította, hogy szinte mind felesleges. Plusz akkoriban egy csomóan még XP-t használtak.

    Nem kényes szerkezetek egyáltalán. A cellák elhasználódása valóban 15-20 évre is kijöhet simán, persze ennyit nem élnek az SSD-k, mert a vezérlő hamarabb elfárad, mint a cellák. Napi 5 GB adatírás az semmi, azzal nem hogy 5 évet, de 50-100 évet is kibírnak a cellák, a windowsos felhasználó írásátlag napi 20-30 GB körül van, és ezzel is kibírnak ilyen 10 éveket a cellák. Szerintem te nem is napi 5 GB írást olvastál, hanem napi 5 SSD teleírást, az 5 év arra tűnik reálisabbnak.

    Adatmentésnél neked kell tudni, hogy mekkora időközönként kell mentened, mennyi új adatod keletkezik, mennyire fontosak azok az adatok, mennyire fájna az elvesztésük. Valóban, a külső HDD sem garancia semmire, de biztos módszer nincs adatmentésben, ezért kell több lábra állítani, a Google Drive is egy teljesen jó megoldás. Azért egy külső HDD-s mentés önmagában is százszor jobb megoldás, mintha nem lenne mentésed egyáltalán. Itt egyáltalán nem OFF téma az adatmentés, érinti az SSD-k használatát is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák