Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz oba #14413 üzenetére

    Én a Parted Magicet javaslom, azonbelül a GParted nevű programot, sokszor használtam már probléma nélkül partíció-átméretezésekre is. Fire/SOUL/CD itt belinkelte a még ingyenes változatot (a későbbiek fizetősek lettek):
    http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_10556-10556.html
    (persze most a secure erase-részt hagyd figyelmen kívül, az most neked nem érdekes, sőt, nehogy megpróbáld,hacsak nem akarod minden adatodat elveszteni róla :DDD)
    Persze figyelj rá, hogy azért maradjon szabad helyed a rendszerpartíción. A felületen egyszerűen áthúzod/átírod a megfelelő méretre, rányomsz az Apply-ra, és vársz, amíg megcsinálja a feladatot. Az adatpartíció esetén nem pár másodperces folyamat lesz, hiszen át kell mozgatnia adatokat más területekre.
    Szóval első lépésként zsugorítsd a rendszerpartíciót, ekkor a levágott résznél lesz egy unallocated terület, majd az adatpartíciót (ami nálad az E:) húzd visszább úgy, hogy kitöltse az unallocated területet. A felületen elég egyértelmű lesz, de kérdezz, ha elakadtál.

    Szóval készíts a Parted Magicből egy bootolható pendrive-ot, ennek elvégzéséhez szerintem a létező legegyszerűbb az UltraISO, amelynek a trial verziójával is gond nélkül el tudod végezni a műveletet. Konkrétan úgy, hogy a Fájl > Megnyitással betöltöd az iso-t, majd az Indítólemez > Lemezképfájl írása menüpontot választod, azonbelül pedig kiválasztod az eszközt, amelyre írni szeretnél (Lemezmeghajtó lenyíló menüje), hagyhatod az USB-HDD+ írási módon, aztán rámész, hogy Írás - figyelmeztetni fog, hogy minden adatod elvész az adathordozóról, amelyre írni szeretnél, ezt leokézod (ha jó eszközt választottál ki), megvárod, míg végez, és kész vagy. Majd a BIOS-ban persze válaszd ki elsődleges betöltendő eszköznek a pendrive-ot.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák