- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz davidsz #46987 üzenetére
Ezek szerint Win 8 alap raid drivere támogatja a TRIM-et. F@sz@!
Most már ezt is tudjuk. Bencs nem érdekel, inkább az, hogy sima szóló SSD/WIN8-hoz képest mennyit gyorsult érzésre így, hogy kettő van RAID-ben. De hát ez elég szubjektív, főleg, hogy gondolom új telepítés után vagy, nem klónoztad. -
Bodor
veterán
Ha valakit érdekel esetleg, akkor nem árt tudni, hogy a CHIP magazin egy éves előfizetése mellé ( 27.900 Ft) , a következő ajándékokat adják: 1 db Samsung 830 64 GB SSD, 1 db korlátlan licenc az O&O SSD Migration Kit szoftverhez.
Az akció 2012. 12.31.-ig vagy a készlet erejéig érvényes. -
Bodor
veterán
SSD optimalizáláshoz meg WIN8 ( és 7 alatt is ) ennyi a véleményem:LINK
Lapozófájlt letilthatod már 8 GB-nál is, ha nincs olyan programod, amelynek feltétlenül szüksége van rá.
Hibernálást ha nem használod, tiltsd le, mert nem mindegy, hogy elfoglal 16 GB-os az SSD-n, vagy nem.
Magician felesleges.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Abba a lapba bármilyen SSD-t beletehetsz az ajánlottak közül. Én a négy közül a legolcsóbbat venném, mert nincs érezhető különbség közöttük.
Van viszont Milyen SSD-t vegyek? topik. -
Bodor
veterán
válasz mclaren777 #47260 üzenetére
Szerintem teljesen jó így is, ne tegyél fel semmit.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz Hoorus #47349 üzenetére
Szerintem ez csak SATA2-re van dugva. Régi firmware nem fogja ennyire vissza az SSD-t.
A másik, hogy All 0x00 Fill -módban kell Sandforce-os SSD-ket tesztelni CDM-el, ahogy LadaLord is mondja.Akinek problémája van a sebességekkel, annak ajánlom, hogy alaposan olvassa át ezt a cikket, és az ott leírtak szerint telepítsen.
Nem árt leellenőrizni az alaplap kézikönyvét megnézve, hogy melyik a SATA3_0-ás csatlakozó és oda tenni az SSD-t, és persze az alignálás ( [link] ) is legyen rendben ( ha win7-el formáztad az SSD-t akkor rendben kell lennie) .
Nem utolsó sorban kéretik az itt általánosan elfogadott [CrystalDiskMark-al] mérni a korrekt összehasonlítás érdekében.#47352) Forestgree: Biztos, hogy alkalmas az alaplapod erre a hibrid megoldásra? Megfelelő driverek fent vannak?
Én nem olvastam el, de ajánlom ezt a tesztet
átolvasni, hátha rájössz hogyan kell.
Én , ( és a cikknek is ez a konklúziója) azt ajánlom, hogy inkább önállóan a rendszert telepítsd az SSD-re.
persze ez az SSD típusától és méretétől is függ.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Szerintem meg lehetne próbálni RAID módba tenni a SATA csatlakozót, és telepítés előtt beadni nekei F6-al a gyártó oldaláról letöltött Vistás RAID drivert. valószínű, hogy a WIN7 alap SATA drivere nem kompatibilis az Nforce 500-al. Az alaplap támogatott oprendszerek listájában egyébként sincs benne a WIN 7, csak a Vista.
A másik, oka a fagyásnak az is lehet, hogy fel van rakva valamilyen chipset driver mindenestül, és az nem kéne, csak a WIN 7 alap drivere.
Amit apro mond, az is jó ötlet. Ki kell zárni egy másik gép segítségével azt a lehetőséget, hogy az SSD a rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Ha nem tettél fel semmit, csak az van fent amit a WIN 7 felrakott+ a hangkártya driver, akkor nem leszedni kéne hanem lehet feltenni valamilyen alaplapspecifikus SATA drivert drivert. de én sem találtam az oldalán semmit.
Egyébként tényleg IDE módban is mennie kéne.
Talán egy bios frissítés, és utána telepíteni , mindent defaulton hagyva?
Tanácstalan vagyok, hogy nem látom..
Talán Fire/SOUL/CD tud segíteni. -
Bodor
veterán
válasz bence2000 #47400 üzenetére
Csak az SSD miatt felesleges új alaplapot venned. Ha megy a TRIM, akkor nem lesz lassulás sem, és az élettartammal sem kell törődnöd.
Új alaplappal csak azért tapasztalnál gördülékenységet, vagy nagyobb gyorsaságot, mert újabb a technológia.
(#47401) PNP: Jó ez így . Samsung SSD-nél nem kell 0Fillbe mérni, csak a Sandforce vezérlős SSD-knél.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Még azt sem érzenéd meg, hogy SATA2-es SSD van-e a gépben.
Ma raktam fel egy WIN 8-at a barátomnál, az egy éve eladott Vertex 2-re ( előtte már én is használtam egy évet, jelenleg 5 TB írás van rajta, és SSD Life szerint 100%-os a kondíciója, 2021-ig jósolja, hogy jó lesz még) ) és semmivel sem volt lassabb a rendszer, mint az én SATA3-as alaplapomon a SATA3-as 128 GB-os Samsung SSD.
Akár lehetett volna ez utóbbi is benne, nem tudtam volna megmondani, hogy melyiket használom. -
Bodor
veterán
válasz Redplee #47424 üzenetére
Marvell® PCIe SATA 6Gb/s vezérlő : *1
2 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, szürkeGondolom ezek egyikére van dugva az SSD.
Ha igen, akkor le kell tölteni hozzá a gyártó oldaláról a megfelelő marvell SATA drivert, mert az nincs se a WIN7-ben , se 8-ban.
WIN8-hoz még nincsen ennél az alaplapnál, úgyhogy próbálkozz meg egy win7-hez valóhoz.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Redplee #47430 üzenetére
Akkor szerintem tedd vissza az eredeti drivert, valószínű hogy ez lap a marvell-el ennyit tud. De szerintem ne aggódj, nem hiszem hogy érezhető a különbség, inkább csak a tesztekben látható.
Ha gyorsnak érzed a rendszert akkor jó, és kész. Nem kell ezen annyira görcsölni. Persze elhiszem, hogy a maximumot szeretnéd kihozni, hibát nem vétve, de hát ez van.#47431) batt: Ha megmondod, hogy miben kéne, akkor te is megteheted, de beszéljünk róla!
Egyébként is, az egyes hozzászólásra már WIN8 nélkül is ráfért volna egy ráncfelvarrás....
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #47436 üzenetére
Hát nem vagyok tőle elájulva...
-
Bodor
veterán
válasz Tommee #47471 üzenetére
Ez a kis programmegoldja a problémát.
Sajnos nem ingyenes, viszont Win8-al is kompatibilis, nagyon jól konfigurálható, én 5 éve használom, szerintem nagyon jó.
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #47495 üzenetére
-
Bodor
veterán
de a 4k miért ilyen kevés?...
Mert laptop. Mindig gyengébben muzsikálnak.
Tettél fel a Win8 után valamilyen chipset drivert vagy bármilyen , a laptophoz adott drivercsomagot?
Ha nem akkor nagyon valószínűnek tűnik, hogy a vas ennyit tud.
A HDD helyén van az SSD, vagy az optikai meghajtóhelyén? HDD helyére kell tenni.
Egyébként meg ha gyorsnak érzed, és megy a TRIM is akkor nagy probléma nem lehet, ezek csak tesztek.
-
Bodor
veterán
válasz dewfah #47538 üzenetére
Kicsit félreérthetően fogalmaztál , illetve nem olvastam az előzményeket sem.
Ha működik az Ahility 3-al a laptop, akkor minek adnád el az SSD-t?Gyártó oldalán kell firmware után nézni, de ha jó minden, akkor felesleges.
Én arra írtam a bios és firmware frissítést, hogy nem látta az Agility 4-et a laptopod...
-
Bodor
veterán
válasz audi100td #47609 üzenetére
Ha a Win7/8 telepítőjével formáztuk az SSD-t, akkor rendben kell lennie, de nem árt leellenőrizni. Legegyszerűbben az ingyenesen letölthető AS SSD Benchmark programmal győződhetünk meg róla.
Nem fontos a tesztet lefuttatni, elég, ha elindítjuk a programot, és az SSD típusa alatt sorrendben felülről lefelé haladva a következő adatokat máris láthatjuk:Az SSD-n lévő firmware változata
- Itt könnyedén leellenőrizhetjük, hogy milyen firmware-el szállították az SSD-t.
SATA vezérlő típusa
- Ha "pciide - bad" sort látunk, akkor ugye nem AHCI módban van a SATA vezérlő, hanem IDE módban. Ez csak akkor nem jelent gondot, ha egyébként sincs a BIOS-ban AHCI mód, mert ha a fentebb linkelt cikk alapján helyesen telepítettünk, akkor rendben lesz a TRIM IDE módban is.
Egy számsor zölden OK-val a végén
- Ez jelzi azt, hogy az alignálás rendben van-e, ha OK akkor igen.
Amennyiben piros színű számsort látunk BAD-del, akkor nem jó az alignálás, újra kell helyes formázással telepíteni az oprendszert (vannak más módszerek is az utólagos javításra, de azok szerintem sokkal időigényesebbek, mint egy új telepítés).A partíció formázott kapacitása
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Vegitaa #47618 üzenetére
Nem az XP telepítése nyírja ki a meghajtót, hanem az XP használat, de egyébként ez sem igaz így, csak annyi a lényeg, hogy XP-vel nem megy majd a TRIM, ezáltal belassul az SSD, és a TRIM hiánya miatt több írás keletkezik rajta, ezáltal rövidül az élettartama valamelyest.
Aktív témák
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest