Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Bad Pritt #94386 üzenetére

    Nem retro rajongás ez kivételesen, hogy meg tudsz-e nézni egy régi filmet, vagy sem. Jó-e, vagy nem. Aki pusztán azért nem néz meg valamit, mert idejét múltak az effektek, az egyébként is csak felszínes filmnéző. Én is mosolygok néha 1-1 régi effekten, mai szemmel tényleg vicces, ha bevillan 1-2 drót, amin a repülő csészealj lóg, meg ahogy az ember a Godzilla jelmezben lerombol egy makettvárost az 1954-es első filmben. De ettől nem lesz egy film se rosszabb.

    Egyébként a 77-es Star Wars eredeti effektjei is jól néznek ki szerintem ma is. Jó párszor összehasonlítottam a különféle verziókat is, és nem rosszabbak, mivel Lucas azokat épp nem bántotta. Mos Eisley-t telerakta CGI lényekkel, belenyúlt a színekbe, rakott be plusz jelenetet, cserélt le szereplőt, de a Halálcsillag ugyanúgy robban fel.

    De a mai fiatalok már csak ilyenek. Többnyire. Nekem ez 10 éve, most se okozott gondot, se filmben, se zenében. Ha valami ráadásul csak okádék másolt VHS-en van, sehogy máshogy, akkor nézem úgy. Zenében ugyanígy vagyok, sok banda olyan anyaga van meg itthon, amik ma már komoly stúdióban dolgoznak, de 30 éve szakadt próbateremben vették fel az első demóikat, amiket ma is szívesen hallgatok, ha 1-1 klasszikus számuk nem jelent meg máshogy. Nem azt mondom, hogy jobb a Mayhem-től a Pure Fucking Armageddont hallgatni, mint a De Mysteriis Dom Sathanas-t, de ha egyszer a címadó dal csak demókon, meg ősrégi koncertfelvételeken maradt fent.

    Tibijax #94388: Nosferatu. Másfél órás. :)

    [ Szerkesztve ]

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák