Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cattus

    őstag

    Mad Max: Fury Road

    Ahogy ígértem, itt egy hosszabb beszámolót. Tudni kell, hogy én az első, Comic Con-os teaser óta nagyon vártam a filmet, és ezt a theatrical trailer csak mégjobban fokozta. Előtte nem sokkal néztem meg az első két Mad Max filmet Mel Gibsonnal, szóval volt viszonyítási alapom az új filmhez.

    Amit George Miller itt alkotott, szerintem nagyon is megérdemli azokat a kritikákat, amiket olvastam. A film szinte az elejétől a végéig nagyon gyors tempóban vezeti a nézőt, csak a közepén áll meg egy kicsit hátteret magyarázni. A látvány szerencsére itt nem a 90%-os CGI-t jelenti, az autók valóban ott voltak, a statiszták tényleg ott himbálóztak, hihetetlen élményt nyújtott látni ezt nagyvásznon. Az autók közül különösen tetszett, hogy nem volt két egyforma, volt ott lánctalpas, bigfoot, kamion, motor, a Mel Gibson-féle moziból jólismert fekete, meg a "buckatahó gang" tüskés verdái, mind baromi jól néztek ki. Továbbá a jelmezek is hihetetlen válaszékosságot és kreativitást mutattak. Nem is beszélve a főgenyákról. Mind mind egy torzszülött, a teljesen kifordult világot jelképezik, ráadásul abszurd módon istenként ők uralkodnak a többi ember felett.

    Ami még tetszett, az az utalások a Mad Max 2: Road Warrior filmre. Pl. Nux és a vörös csaj kapcsolata, a zenélő kis bizgentyű. Ezek kicsit ki is mozdították a filmet a saját világából, reflektálva a rendező korábbi művére. Az egész filmen át kitartó üldözés pedig végig képes volt látványos és izgalmas maradni, elképesztő élményt nyújtva ezzel.

    Do the thing!

Új hozzászólás Aktív témák