Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    man of steel (2013) original version 3d
    spoileres

    röviden: tisztességes iparos munka, a kor követelményeinek eleget téve.
    bővebben nézzük sorban.
    sztori. sokat nem kell vele foglalkozni, mert szinte tudunk mindent, de talán mégis ez volt az a része a filmnek, ami számomra - aki nem ájult el soha superman-től-- a film legelfogadhatóbb része. ügyesen fonták össze kripton pusztulását, a föld jelenét, clark múltbeli fejlődésével, fontos felidézésekkel.
    a szereplők szerintem teljesen rendben voltak, nem tudok belekötni sem clark-ba, sem zod-ba, sem lois-ba. kifejezetten örülök costner-nek, igaz, hogy kis szerep, de mégis, végre valami normális szerepe volt, passzolt.
    a többi mellékszereplő meg... főleg zod embereire gondolok, hát wtf kérem?!?!?! megmenekül tucat magával és a díszpina meg valami másik pali verekszik clark-kal életre halálra? és a többi mit csinál? gruppenel fent a hajón? aztán ott van fishburne meg a másik két szerencsétlen félnótás.. mindent túlélnek, 911-et is simán, és mindig ott vannak a történések színhelyén. bámulatos. "bámulatos". szinte már idiegesítőek voltak a végére.
    aztán ott a cgi. rendben van. a 3d kifejezetten gané volt, az st:id oda-vissza veri 3d-re, de tényleg. nem tudom mi volt ebben 3d. semmi, ez a film egy rakás kaki ezen a téren. és itt most főleg az akció részeket értem. arról nem is beszélve, hogy össze-vissza rángatták a kamerát, de folyamatosan, mint valami epilepsziás szerenccsétlen vette volna fel. még a beszéd jeleneteknél is rángatták sokszor, minek? ettől hitelesebb? darkosabb? élethűbb? barátnőm fél óra után hazament, nézni nem bírta tovább, tényleg rosszul lett.
    a végén is úgyanúgy mint az első perctől... biztos szép bolygó ez a kronos, de én kurvára nem láttam belőle semmit, a hajókból sem, meg ugy alles zusammen, mert a kamerát úgy rángatták mint a cloverfield-ben. agyrém. magára a cgi-ra nem lehet panasz, mert tényleg rendben van. és az is, ahogy a bunyóban tényleg kolosszális méretű a küzdőtér, hullik itt minden, a házak, mint a legyek, egy országot zúznak le a retekbe, hulk kismiska ehhez képest... de... azt hiszem mintha a mátrixot néztem volna újra. és még egy kis district-9-t, egy kis cloverfield-et, egy kis függetlenség napját, egy kis thor-t, egy kis star wars-t na meg bersze nolan batman-je is jelen volt és még sorolhatnám a filmeket. mindegy egyes akció jelenet valahonnan össze volt lopva. de tényleg. minden. ennek a filmnek egyetlen akció jelenete nem volt saját kútfőből. amit összelopkodtak, azt viszont jól összerakták.
    zene. le sem tagadhatja, hogy nolan batman trilógiája ihlette.. végig ment a zene a film alatt, amennyit csak lehetett. és a zene is rendben volt, nem azt mondom, de nem tudtam szemet hunyni a film alatt végig, hogy áááá, ez ebből a filmből van,ááá az meg abból, ez meg amabból.. ilyen filmet is régen láttam.
    tele van emiatt ellentétes érzésekkel a film számomra, mert egyfelől igenis rendes munka, de tényleg, 2 óra és végignézi az ember, sose rosszabbat. a másik oldalt nekem viszont ez egy ordas csalódás mert az ég világon semmi, de semmi saját, picit is eredeti nincsen benne.
    biztos vagyok benne, hogy lesz folytatása, mert a pénzt befogja hozni.

    számomra ha idén sci-fi, akkor továbbra is star trek: into darkness, messze ver mindent, superman-t is. röhögve.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák