Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Lassan lejár az ingyen AppleTV előfizum, megnéztem gyorsan még a Tetrist. Nagyon fontos ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy nem egy történelmileg hiteles, száraz doksit akartak forgatni a témáról, inkább eltúlozták, romantizálták az egészet és egy érdekes heist jellegű sztorit raktak össze. Kicsit nehezen indult be számomra, sok volt az expozíció meg a jogi blabla az első 20 percben, de aztán rendesen beindult és sikerült érdekessé tenni az amúgy elég száraz copyright témát.
    Ami nekem nagyon tetszett, hogy milyen ironikus, de mégis átélhető képet festett a korabeli keleti blokk működéséről és aztán sokszor humoros módon mutatta be, hogy ez mennyire idegen és érthetetlen volt a világ többi részéről érkező üzletemberek számára. Kellett ehhez elsősorban egy remek Taron Egerton, aki fantasztikus választás volt a folyton törtető, sokszor értetlenkedő, de leleményes Henk Rogers szerepére egy fasza bajusz társaságában, illetve a néhol szinte Aaron Sorkint idézően pattogós szövegkönyv, ami nagyban segítette a kulturális különbségek bemutatását is, van egy folyton pofázó, nagydumás amerikai a száraz, kussban ülő szovjetekkel szemben.
    Nem váltja meg a világot, nem ad történelemleckét, de arra mindenképp jó, hogy utána az ember rákeressen, mekkora wtf is volt ez a Tetris-sztori a valóságban és mekkora mákja van a Nintendónak, hogy végül megszerezték hozzá a jogokat. Egynek jó volt, ajánlott, a zenékért meg a semmiből jött üldözéses jelenetért plusz pont jár.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák