Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz gbors #161074 üzenetére

    Fall / Zuhanás (2022)
    Látom erre senki sem reagált, szerintem is jó film volt, egy percig nem untam.

    És most leszek az ördög ügyvédje:
    Van egyfajta lenézés a köztudatban az ilyen jellegű filmekkel kapcsolatban, amit nem is értek, hiszen sok esetben jobban működnek filmként, mint egy egy akár felmagasztalt látens művészfilm, sokadik űbergagyi ötlettelen horror vagy sokadik Transformers/Halálos iramban/John Wick/Tyler Rake és társaik....

    Ezek a filmek legalább komolyan veszik magukat, nincsenek feleslegesen elpoénkodva, technikailag is sok esetben teljesen rendben vannak, nincsenek kirívó hibák, a műfajból fakadóan adott egy jó felütés, amitől nem válnak unalmassá sem, hiszen maga a szituáció tökre izgalmas. Persze végig lehet nézni fapofával a 4. alkalommal is, ahogyan egy csávó pisztollyal kivégez egy rahedli embert, de számomra sokkal izgalmasabbak ezek a szituációs katasztrófafilmek, vagy valamilyen állattámadásos menekülős/rejtőzködős filmek.

    Én nagyon szerettem a Crawl-t is, hasonló értékelésen áll mint a Fall, de a környezetemben mindenki gyűlölte és azt hitte meg vagyok őrülve, hogy nekem mert tetszeni. Szerintem szimplán előítéletesek az ilyen filmekkel kapcsolatban és már eleve úgy ülnek nekik.

    Illetve, hogy mást ne mondjak és hogy kicsit újra behozzam (aki még nem látta), a
    The Tomorrow War is utóbbi évek egyik legjobb inváziós filmje volt. Ennek ellenére nagyon szerették savazni az emberek, miközben ennél sokkal rosszabb filmekkel összevetve nem érzik, hogy legalább 3 polccal feljebbi kategória. Persze ez az én véleményem lehet mondani, de hogy egy kézzel fogható, talán tényszerű érvet is mondjak: azért ahogy az idegen lények ki vannak dolgozva ebben a filmben és ahogyan fényes nappal mutatják őket, hát az egészen biztos, hogy nem mindennapi. Nem is tudom mikor láttam ilyen jó megvalósítást BÁRMILYEN sci-fi-ben. (és igen még a Holnap határában SEM voltak közel sem ilyen jól megcsinálva, megmutatva a lények)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák