Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Men, Women & Children (Férfiak, nők és gyerekek)

    Ebbe csak most futottam bele, pedig jó kis film 2014-ből. Adam Sandler, Jennifer Garner talán a két legismertebb név, de még innen-onnan ismerős színészek felbukkannak a listán.
    Egy pöpec körkép csonka és teljes, de mindenképp tökéletlen családokról, melyek felnőtt és ifi gondjai, teljesen hétköznapi kihívásai állnak a középpontban.
    Inkább drámai, mint könnyed hangulat jellemzi, de azért fogyasztható. A narráció néhol feleslegesen erőltetett jelenléte talán az egyetlen negatívuma.

    A megközelítés földhözragadt: Carl Sagan: Halványkék pötty c. művéből közelít, és teljesen elvetve minden transzcendenst, az emberek közti kapcsolatok, az érzelmek és karrier távlataiban rejlő potenciálok és értelmek horizontjából vizsgálja a szereplők, mint minták vonásait, potenciáljait.
    Bedöglött házasság, tévutakon elveszve-kóborló tinik, társadalmi-közösségi elvárások nyomasztása és a globális falu 7 milliárd személyes mentora - a legátlagosabb problémák mozgatják a karaktereket, hogy levonják a tanulságokat, már amennyiben képesek és hajlandók rá.

    A "meg akarlak védeni" és a "jót akarok neked", no meg a "megbeszélhetjük, vagy..." közhelyek üres döngései körül összpontosulnak a sztoriívek.
    Mert mindig ott lyukadunk ki, hogy ezekkel zárjuk a vitákat, ahelyett, hogy ezekkel vezetnénk be a tényleges tartalmakat, a megbeszélnivaló indokokat, összefüggéseket. Egyszerre kezeljük egymást érett felnőtt és éretlen kutya szintjén, amiből totális mellébeszélések és elhallgatások következnek. Az eszközöket még mindig pótléknak tekintjük, a bizalmat meg csak konfetti-terminusként dobáljuk az árkokba. Még mindig van hová fejlődni.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák