Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz hobizoli #39350 üzenetére

    Üzletkötő személyes dolog, van mikor nem árt.És tudsz alkudozni meg mindenféle konstrukciókat és bizbaszt megoldani. Bekamuzni is :-D Néha eléggé humbug foglalkozás, de van az a szint is, mikor egyszerűen csak élő emberre van igény és simogatni kell a hülye ügyfél koponyáját. Meg aztán néha vannak bonyolultabb dolgok is, mint egy csomag A4es papír, amin nem kell gondolkozni. Sokszor a kereskedő az első vonal, ami nagyságrendileg tervez, aztán jön az okosabb szint.

    Következőnek ott van az egyszerű ember sógorom, aki nem weben kattintgat hanem felhívja a Unixot, jópofizik az ügyfélszolgával, telefonon lerendeli amit le kell és lábon bemegy, mint a bogarak a szajrét átvenni. Sokszor ott helyben is rendel, van mikor egyszerűbb, mint a webes és ki lehet bogozni, hogy valóban jó legyen az autóhoz, mielőtt kihoznák a rosszat.

    Aztán van az a fajta is, aki nem csak papírmunkázik, hanem felmér és kisebb adagot szállít is. Mekkora az a kocsma, milyen állapotú a hűtő, hogy néz ki, elég hideg-e a sör, nem rontja-e a márka rossz hírét és szépen áll-e a matrica vagy a külső világítás, valós igény van-e napernyőre, érdemes-e cserélni? Ezt a legtöbb tulaj nem fogja weben bejelenteni :-) És van aki nagyobb adagot szállít, multifunkciós ember, nyáron fesztiválos gyrososhoz rohangál gázpalackkal, télen meg a rendezvénysátrak fűtéséhez.

    Párral le kell ülni kocsmázni és mindent el fognak mesélni.

Új hozzászólás Aktív témák