Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    válasz npera #20946 üzenetére

    Régen biztos volt már róla szó, de mint az autóiparban résztvevő, talán picit több részletet ismerő, mi a véleményed a tesláról, a "hagyományos" autógyártókkal szemben?

    Én (lehet hogy naívan) de egyre inkább azt érzem/látom, hogy hihetetlen fölényt építettek a semmiből. Mind gondolkodásmódban, mind elektromos autó tervezésben/építésben.

    Nekem nagyon tetszik, hogy inkább működnek egy tech cégként, aki autókat gyárt, mint egy autógyárként, aki vesz némi ezeréves gagyi IT egységet a gőzgép mellé. Innovatívak, gyorsan lépnek (ami persze nem biztos, hogy mindig előny) - gondolok itt ezekre:
    -autopilot, amit ráadásul folyamatosan fejlesztenek, OTA updatelnek.
    -értékesítési hálózat, gyors szállítás (most, hogy rendesen megy a gyártás normális esetben 1-3 hét alatt megvan egy autó usaban. ezzel szemben én a Leaf-re minimum 3 hónapot várok, anyós a vw-re közel 12 hónapot)
    -új funkciók, tulajdonosi igények követése, beépítése, valódi frissítések OTA. (dog mode, survaillance mode, stb) - ezzel szemben a hagyományos gyáraknál jóformán soha, semmi valódi frissítés nincs egy eladott autón, maximum bug javítás.

    autó tervezés/építés vonalon:
    ugyan lassan indult be a gyártás, és mindenki röhögött rajtuk, mégis ott tartunk, hogy a nagy német, prémium gyártók közül az audi sok évvel később tudott 1 létező autót megcsinálni, ami egyrészt gyengébben (de semmiképp se jobban) teljesít (fogyasztás,hatótáv), és gyártásban pont olyan esetlenek, bénák mint a tesla volt - Audi képtelen az e-tron-t gyártani, többiek meg csak ígérgetnek, hogy majd lesz valami.

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák