Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    válasz Crus #141135 üzenetére

    Az alapfelvetés úgy hangzott, hogy "az emulátorok használata a dolgok jelenlegi állása szerint nem törvénybe ütköző cselekedet". Ez abban az esetben állja meg a helyét, ha jogtiszta szoftvert futtatsz, makulátlan környezetben. Az emulátor elindítása valóban nem bűn, a szoftver semmi rosszat nem tartalmaz. Ha valamilyen úton-módon megtudja oldani bárki, hogy ne kelljen hozzá fw, akkor a megvásárolt játék emulálása sem lesz "törvénybe ütköző cselekedet".

    A játékról nem kell másolatot készíteni, főleg nem nintendon, mert ott a kártya tartalmazza a teljes játékot. Ezért bukik kizárólag a fw-en a dolog. Mivel mindketten belátjuk, hogy fw nélkül nem nagyon lehet emulálni egy nintendo játékot, így az emulátor ilyen célú használata mindenképp "törvénybe ütköző cselekedet" lesz, közvetett módon.

    És itt jön képbe a magyar jogrend, ahol TUDTOMMAL (nem vagyok jogász) szabadon készíthetek másolatot (nem tudom, hogy vannak-e kritériumok arra, mit hogyan másolhatok) bármilyen szoftverről, tárolhatom is azt a gépemen, ha nem osztom meg másokkal ÉS nem kötegszik miatta a jogtulajdonos. Szóval, ha már valamilyen úton-módon rákerült a gépemre a fw, akár még használhatom is az emulátoromat "nem törvénybe ütköző cselekedetként", ameddig nem kopogtat nálam a nintendo ügyvédje.

    De ez csak itthon van, mert máshol már a letöltés és tárolás is jogellenes. Továbbá, használni idehaza sem használhatom a nem jogtiszta szoftverem, márpedig egy másolt fw soha nem lesz jogtiszta. Igaz, nem a fw-t futtatom, hanem az emulátort, ami felhasználja a fájlomat, így akár idehaza még tényleg lehet a nintendo játék emulációja "nem törvénybe ütköző cselekedet".

    Igazából eszem ágában nincs védeni a kapzsi nintendot, de 90%-ban biztos vagyok abban, hogy egy emulátor felhasználása nintendo játékok futtatására "törvénybe ütköző cselekedet" lesz, és mindenki rossz kissfiú/kislány, aki ilyen módon játszik a játékokkal.

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák