Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    ON-ba teszem, mert gamereknek nagy segítség:

    Néha itt-ott bedobom, hogy csóróbb kockáknak gaming mellé a "hell on earth és az okay" közötti difit nyújtja a parasztlégkondi. Mely nevével ellentétben nem igényel lecsókolbászt, se karót.

    Nem bírom a légkondit. A kocsiban se használom, pedig a cégesben és a sajátban is ott van. Ettől függetlenül évente karban van tartva, ki van tisztítva.

    Gondolkodtam rajta idén év elején is, hogy most már tényleg feldobatok egy légkondit, tök jó dealek voltak télen is, sőt még 1-2 hónapja is, de megint elvetettem, félek a légúti nyavalyáktól.
    (Erre ismerőssel 1 órát utaztam 1 hete se... tolta a légkondit, 2 nappal később jött is felső, majd alsó légúti gebasz, alig bírok kikeveredni belőle.)

    Olcsó megoldás, jelenlegi árak:

    - Normál méretű hűtőtáska, kb. 30L-es. - 7.000 Ft
    - 90 fokos PVC cső - 1.000 Ft
    - USB-s ventilátor - 2.500 Ft
    - 2x2 db. 1.5-2L-es PET palack
    - Telefonod töltője

    - A hűtőtáska tetejére vágsz 2 lyukat, egyik a PVC cső mérete legyen, a másikba az USB-s venti fekszik bele. Max. 20 perces meló. (Körberajzolod, fúróval kifúrod, kivágod.)

    A fagyasztódba beteszed a 2 palackot, ha befér, mehet a másik 2 is. Minél több megy bele, annál gyakrabban cserélhető, annál hatékonyabb.
    A már eleve fagyott cuccok között relatív gyorsan és kevés vellanyos' energiából rommá fagy és már a 2. cserénél elve jéghideg palackokat teszel vissza. Magyarul a hűtőd emiatt nem fog bekapcsolni és "feleslegesen" járni.

    Ha megfagyott, fogod beleteszed állítva (hogy jól körbejárja a levegő) a hűtőtáskába, venti ON és élvezed a hűs fuvallatokat, miközben a töltője által termelt meleg totálisan jelentéktelen, áramfelvétele említésre se méltó, pár watt.

    - Pl. 27 fokos mancave esetén 1-1.5 fok csökkenés, kb. 1.5-2 óra alatt realizálható úgy, hogy közben megy a konzol/PC/kijelző és te is lélegzel kifelé majdnem 37 fokos levegőt (jobb esetben).

    - 78%-os páratartalomból - a fizika törvényszerűségei alapján - 2-3 óra alatt 74%-ot csinál és szignifikáns mennyiségű vizet kondenzál a hűtőtáska aljába. Ezt nyilván 2 max 3 óránként ki kell önteni. A palackokban ha még van jég (lesz), akkor át kell törölgetni és mehet még 2-3 órát max. Utána full csere, mehet bele a másik 2 lefagyasztott palack, a felolvadtak meg be a fagyasztóba. Éjszakára felesleges. (21:00-tól redőnyök fel és jöhet a kinti levegő, 5:00-kor redőnyök le.)

    - Ez nem a meleg levegőt keringteti. Olyan hideget fúj, hogy nem is tudod közvetlenül magadra irányítani sokáig, mert kockára fagysz/ízületednek nem is tesz jót.

    - Leírhatatlan a difi ez és egy szokásos venti között, ami a port és a meleg levegőt kavarja.

    - Nincs légkondis betegség. Rettenetesen könnyű tisztán tartani. Egyszerű zuhanyrózsás mosás után, a Napon percek alatt megszárad az UV meg percek alatt megöl benne bármit is.

    Remélem lesz akinek hasznos lesz.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák