Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frod

    addikt

    Deep Sky Derelicts

    A még tavaly ayo és ZsZso közreműködésével ajándékba kapott játéknak legurult a credits-e ma végre.
    Beosztva haladtam vele, mint látható, összességében 40 óránál kicsivel több kellett neki.
    A játék annak idején azért fogott meg, mert látványvilágában nagyon erős Darkest Dungeon-stílus köszön vissza, csak itt éppen mindezt scifi környezetben tálalva.
    A gameplay maga viszont közelsem copy, itt nem a pozíció számít, hanem a "kezünk", lévén ez egy körökre osztott harcrendszerrel operáló, deck-buliding vagyis pakliépítős játék.
    Csapatunkat három karakter alkotja akiket (az alapjátékban) 6 kasztból választhatunk ki, valamint az egyik dlc további +1 lehetőséget ad.

    Én ezt a guide-ot használtam, összeállításban pedig egy Bruiser (damage dealer) Medic (meglepő, de nem healer, hanem buffer/debuffer) és egy Technician (robot summoner) alkotta csapattal mentem.
    A játék kb első harmadakor éreztem egy kis difficulty spike-ot, majdnem abba is hagytam (pl a már említett Darkest Dungeon-t sajnos valóban feladtam 40 óra körül), de ekkor találtam rá a guide-ra, így vissza tudtam rázódni, amint pedig a karakterek elérték a max szintet és megkapták a legdurvább képességeket (pl a Bruiser Wild Pummeling-je) onnantól, mint kés a vajban.
    A játék során karaktereinknek van hp-ja, és shield pontja. Utóbbi a harcok során visszatölthető (azok végeztével pedig automatikusan maxra tölt) ellenben élet pontjainkra vigyáznunk kell, mert csak az állomás orvosánál tölthető vissza - ezt persze már csak játék közben tudtam meg, de így sem bántam meg a Medic karaktert, mert az játék felétől nagyon erős buff/debuff kártyákat tudott használni.

    Értékelés:
    Én nagyon szeretem a deck-building játékokat, így ez a része egyből berántott, az art desing telitalálat, a zenéje pedig szerethető, bár nem lesz hivatkozási alap.
    Viszont a játék még a két dlc-vel sem túl változatos (azok nélkül bele sem merek gondolni mennyire sivár), kevés az enemy típus, a helyszínek is elég egyformák, valamint a játék közel sem bír annyi tartalommal, ami indokolná a hosszát - részben ezért is tartott mostanra befejezni.
    Amennyire tudom eléggé sokat foglalkoztak a készítők a megjelenés után is a játékkal, de azért maradtak elég idegesítő bug-ok benne (pl amikor a nem mozdul a csapat a térképen, és elérhetetlenné válik a menügomb - sajnos jópárszor sikerült belefutni ebbe).

    Nyilván akinek kenyere az ilyesmi, nekivághat számtalanszor, új csapat összetétellel, van benne hardcore kampány mód is, valamint aréna funkció.
    Mindenképpen a fullos kiadást javaslom, ha valaki belevágna, akcióban 10€ alatt szokott lenni a legtöbb helyen isthereanydeal alapján, ennyit megér reálisan, de a teljes árát nem.
    A srácoknak még egyszer köszönöm a lehetőséget :R

    Do you see the white shadow?

Új hozzászólás Aktív témák