Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz Chris Kiki #67065 üzenetére

    Mifelénk az erdőjárókat "zálesák" -oknak hívják. Kint laknak a természetben, akár napokon, heteken keresztül is. Saját maguk által emelt menedékekben. A Fenix lámpákat tartják valamire.

    Felénk, a romlandóság terén, a Fenix a legbiztonságosabb lámpák közé tartozik. Ezt a visszajelzések alapján írom. Megadják, hány kapcsolást kell kibírnia, minimálisan hányszor ejthető le, stb.

    A TIR lencséje tükrös bevonatú, textúrázott, levékonyított. A Fenix E20V2.0 30 lm fokozaton, kb olyan fényes szórt fénnyel rendelkezik, mint az Olight TIR lencsés lámpák 80 - 90 lm fokozaton. A LD22 -ről meg már írtam.

    Ezért írtam ide be a Fenix termékét.

    Ki milyen lámpát használ, milyen célra, az engem nem érdekel. Mindenki maga dönti el. Kinek mi a drága, szintén nem érdekel. A drágább lámpa is lehetőség, ahogy az olcsóbb lámpa is. Nem érdemes ezen vitatkozni.

    Nem tudom ki hogy, mennyit használja a lámpáját / lámpáit. Nálam kb 30 - 50 kapcsolás naponta. Reggel - este, 100 lm fényáram körül (ha van) járatom a lámpámat gyertyaként. Reggel ne ébresszek fel senkit, este meg tudjak én elaludni. Gyógyszerek, öltözködés, egyebek. Kapunál, irodánál a kulcslyuk sincs kivilágítva (meg a kulcs sincs). Parkban a fák közé sem világít az utcafény. Hiába van világítás a melléképületben, a polcok közé jól jön a zseblámpa fénye.

    - Olcsóbb lámpákon ki tesztelte le 100000 kapcsolásra a kapcsolót? Mennyit bírnak ténylegesen? Mi történik ha az erdő mélyén megy tönkre?
    - Alacsony fokozaton igen is számít, ha a fényáram csökken az akku merülésével. látványosabb. A 20 óra üzemidő ténylegesen csak 7 óra. Miért? Mert nem csak ezt a fokozatot használja a felhasználó. Írjátok a tartalék akkukat. Mennyit? Cseréltetek már akkut (flat top) teljes sötétben? Esetleg dermedt kézzel? A polaritás védelem mennyire biztonságos? Hányszor használható?
    - Ha erdőt jár az ember sötétben, 3 dolog történhet:
    a) Minden rendben történik. Elérjük a célt.
    b) Eltévedünk. Vagy visszatalálni az ösvényre, vagy ismert helyre. Több időre van szükségünk. És mivel keressük az utat, gyakrabban használjuk az erősebb fényt, ami meríti az akkut. Én ilyenkor veszem vissza az alacsonyabb turbó fokozatra a Predator PRO, Viking PRO lámpáimat, hogy időt is nyerjek, és lássak is. Ha nem sikerül megtalálni az utat, akkor irány ki a civilizációba. Nálunk azért minden erdőből ki lehet gyalogolni. Csak azt kell látni, hova lépünk. És azért az út oldalán is kell világítanunk. Még hosszabb üzemidőre van szükség.
    c) Balesetet szenvedünk (soha se történjen meg). Ilyenkor jön jól ha hosszú ideig tudunk jelzést küldeni hollétünkről. És jobb ha az a jelzés SOS. Nekem a LD22 100 lm fokozaton villogja a SOS jelzést, így több mint 10 órát üzemel. A Nitecore SOS jelzése max fényáramon üzemel, így az közvetlen a keresőkre villogtatással játszik.

    Sátortáborban, kempingben nem kell hatalmas fényáram. Az alacsonyabb fényáramok jönnek jól.

    És sajnos nem bohózat, hogy ugrik az üzlet. Mert vagy megköti mással, vagy meggondolja magát, és igen, van olyan is, hogy megvár. De ennek az esélye kb 30%. Mert lehet, hogy a következő alkalom, hogy találkozzak vele, csak fél év múlva lesz. Sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák