Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz Gargouille #60027 üzenetére

    Nem volt kedvem bemenni a házba, meg még nincs az a farkasordító hideg. Ha nem fogok fémet, gond nélkül szabadon maradhat a kezem. Meg nem olyan mintha ráfagyna a lámpára a kezem, csak kicsit kellemetlen fogdosni a hideg csövet. Lehet, ha nem lenne szilikon, vagy műanyag markolatú lámpám, nem is zavarna. Csak hát van. És használom is. És nem csak 2 percig (mert akkor a zsebben átmelegedett lámpa is jó lenne). Mikor nemcsak pár perc használatról van szó, szoktam cserélgetni a nálam lévő lámpákat, melyik a kényelmesebb, melyikkel hogy látok. Van mikor alig látok különbséget, csak később átgondolva jövök rá, hogy esetleg gond is lehet. És nemcsak az olcsó, de drágább lámpákkal is előfordulhat. Írnák egy kis példát, ha megengeded.

    Kanális, szántás, fasor mellett sétáltam körbe a városunkat. Majd 18 km volt az út GOOGLE térképen mérve, +/-. Legtöbbször közelre használtam a lámpáimat, de azért néha távolabbra is szeretnék látni, körbenézni. Hiába látom a város fényeit, azért toronyirányba, árkon, bokron, szántáson, kanálison keresztül nem szeretnék menni. A fehér Eneloop -pal az Olight S2A nem bírja ki az 5 órát, 120 lm fényáram mellett. 4 km/óra sétálva, 4 és fél óra legalább a séta. Ezért volt nálam más lámpa is (mag amúgy is). A Nitecore EA42 lámpámmal (fehér 1900 mAh -ás akkuval számolva), 55 lm körül 16 órát üzemel, 300 lm fényáramnál már 4 órát sem bír, a 850 lm már csak alig több mint 1 órára elég, és a turbó alig több mint negyed órára elégséges. Sétáló 55 lm -ről is a pillanatnyi 1800 lm kapcsolható, ami eszi az áramot, meríti az akkut. Ezért kell inkább kapcsolgatni, hogy tovább bírja. Régebben már megesett, hogy alig 3 óra alatt sikerült lemeríteni a lámpa, mivel a magasabb fokozatokat használtam. Kb ugyanez előfordult már a Convoy S2+, M1, BLF A6 lámpáimmal is. Ezek is le tudtak merülni idő előtt. De erről már valamikor írtam. ;)

    A Fenix LD22 -est meg szeretem túrán. Taktikai módban a 30 lm és a 300 lm választható. A 30 lm 20 óra körül üzemel a fehér Eneloop -pal, a 300 lm meg 1 óra 10 perc körül. Meg sem kottyan a város körüli séta neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák