- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Helló!
Egy kis segítséget kérnék. Elnézést ha volt már...
Ebay-en akartam vásárolni. Véletlenül rányomtam a "commit to buy" gombra... Elindítottam egy törlési kérést az eladó felé.
Menet közben megbeszéltem az eladóval a kérdéseim és venném a terméket. De most nem tudom hogyan tudnám törölni a törlési kérést.
Keresgéltem google-ben de nem vezetett eredményre. Az eladó azt mondja zárjam a case-t. De nincs rá gomb ott ahol írják.Valaki tud megoldást erre?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #81653 üzenetére
Közben az eladóval sikerült átlendülni a folyamat bukkanóin. Ő nem fogadta el a törlési kérést, és így már tudtam fizetni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
gyulaszu
senior tag
Nem ebay-es vásárlás, de ha valamit DHL-el adtak fel Németországban, akkor azt itthon általában ki kézbesíti?
gyulaszu
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Ha most rendeltem valamit egy uk webshopból, akkor kell majd fizessek 27 áfát meg vámkezelést? (Valahol azt olvastam nincs vámeljárás uk ból, de ezek szerint ezt benéztem...)For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Topikgazda
Vám 0% a kereskedelmi egyezményt miatt, az áfa az pedig más, viszont él a 10 €-os kedvezmény és ezért csak 32,27 £-ot meghaladó összegű tételekre kell fizetni, ha márciusban történik a vámkezelés (most 33,05 £) Termék ár és szállítási költség.
Viszont ha volt import charges nevű tételed a fizetésnél, akkor kifizettél mindent amit kell és itthon már nem kell fizetni semmit. -
Zsineg
csendes tag
Sziasztok! Elszeretnék adni néhány értékesebb hangszert az ebayen! Mivel nem vágom annyira a témát itt fordulnék segítséghez. Egy olyan embert keresek aki segít lemanagelni a dolgot.
-
Topikgazda
Global Shipping Program, ha az eladó ezt használja akkor a fizetéskor felszámolják a szükséges import költségeket, a vevő országa szerinti áfát és ha van akkor a vámot.
Mi vevőként azt érjük el hogy nincs vámeljárási költség fizetése (ha posta vámol akkor 3500 Ft, ha valamelyik futár cég akkor 5600-7400 Ft) és néha még az áfa is kevesebb, mondjuk ha nem Angliából vásárolunk. -
denko
senior tag
Sziasztok,
Csak egy double confirmation -t szeretnék, rendeltem egy terméket USA-bol, aminek ezek a dijak vannak feltüntetve, ha jól értem ebben benne van minden és nem kell már semmit fizetnem mert benne van az import charges-ben minden vagy kell még valamit fizetnem?
SubtotalUS $629.99
ShippingUS $51.29
Import chargesUS $157.00
TotalUS $838.28
----------------------------- -
francois8
tag
Sziasztok! Két dolog miatt érdeklődöm: miért nem tudok a beállított kártyával (black card) fizetni, ha a fizetésnél az van beállítva? Amikor kijelölöm a kártyás fizetési módot, akkor átugrik a paypal oldalára. Ez eddig rendben volna, de épp a régi, már megszűnt telefonszámomra küldi a jelszót, amit így nem tudok megnézni. Nagy nehezen sikerült bemennem a pay pal regemre, de ott az elsődleges telefonszámot nem tudom kitörölni, hiába adtam meg az újat. Lehetséges véglegesen onnan törölni a régi telefonszámot?
-
Topikgazda
válasz francois8 #81667 üzenetére
Természetesen törölheted a régit ha megadsz egy újat, azt megerősíted és azután azt teszed meg elsődlegesnek. Ha esetleg maygar nyelvű felületen használod akkor előtte váltsd át angolra, lépj ki és be.
Ha kártyás fizetési módot használsz akkor a PayPal mint fizetési kliens működik, az kezeli a fizetést. Persze nem kell belépned a PayPal-ra, de a bankod erős hitelesítése ez működhet és az oda megy amit a bankban megadtál ehhez. -
denko
senior tag
Köszönöm a választ! Még 1 kérdés a szállítással kapcsolatban.
Tracking szám alapján azt látom hogy a csomag Erlanger, KY 41025 -be lett kiszállítva (delivered) ahol gondolom légi fuvarral viszik tovább. Viszont a tracking number ideáig lát csak (USA-n belüli szállítás)
Ha M.o-ra kerül a csomag akkor fogom tudni ki szállítja vagy nem, melyik cég? Mivel Tracking alapján nem hiszem. Ezért lenne fontos mert rendelésnél elgépeltem a házszámot ami fontos lenne megemlíteni a futárnak.
Az eladó viszont azt mondja nem tudja már módosítani a rendelést. De nem szeretném hogy visszakerüljön USA-ba a csomag mert nem talál a futár a címet.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Erlangerben van az Európába irányuló küldemények Nemzetközi Kicserélő Központja, oda való megérkezés a delivered, persze nem kézbesítették, jön tovább.
Hozhatja a Fedex vagy a Magyar Posta, ha lesz tényleges másik azonosítója akkor ebben a keresőben jobb oldalt látható és abból megtudható a szállító.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Majd beírják Erlanger után, nekem a Magyar Posta adott neki ajánlott küldemény számot és azzal kézbesítették, de ezt a számot akkor tudtam meg amikor aláírtam a postásnál, sehol nem írták be.
Még mindig gond van abból hogy Magyar Posta nem hajlandó kezelni az USA vonalkódos nyilvántartását és ezért az oda menők és és az onnan jövők sem igazán nyilvántartottak.
Ha futár szállít azok küldenek előzetes értesítőt akármi is a száma.[ Szerkesztve ]
-
GameKeeper
lelkes újonc
Kedves Topikgazda!
Ha jól értelmezem a soraidat, akkor ha a mai napon vásároltam Angliából valamit 19,99 GBP értékben a szállítás pedig 3.99 GBP (amely összesen 23.98 GBP), akkor nem kell Áfát- fizetnem? A 10 Euros kedvezményről eddig nem tudtam, de ez a mai kellemes meglepetés! A 0% vámról tudtam csak eddig...
-
Topikgazda
válasz GameKeeper #81673 üzenetére
Így van ahogy írod, viszont mivel márciusban fog megérkezni akkor már az alacsonyabb értékkel kell kalkulálni, a 32,27 £-al. És csak június 30-ig lesz ez a havonta változó összegű kedvezmény, mert azután ez a kedvezmény nem lesz használható.
[ Szerkesztve ]
-
GameKeeper
lelkes újonc
Nagyon köszönöm, ez remek hír...!!!
Ennek az általad említett kedvezménynek a havi értékváltozásait - a június 30-ig tartó végdátumot tekintve - hol lehet követni (ellenőrizni)? Sokat vásárolok Angliából és lehetőség szerint nem futnék bele semmibe ha nem muszáj, inkább kihagynám a plusz költségeket és a bürokráciát.
-
Topikgazda
válasz GameKeeper #81675 üzenetére
Az Összefoglalóba mindig beírom a 19. Vámügyintézésről néhány gondolat részhez
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki adott már el terméket ebayen külföldre utalva?
Elég a nemzetközi számlaszámot iban-t megadni?
Erre van valami jutalék banknál,ebaynél amivel számolni kell?Avatar
-
Topikgazda
Olyan számlaszámot adj meg amilyen devizában küldenék, mert akkor nincs váltási díj, ezért jó erre a Transferwise. Az IBAN szám szokott szükséges lenni ha külföldről utalnak.
Ha forintos számlára jönne a akkor a legtöbb bank egy %-os de minimum fix díjas váltási költséget (Erste 0,116% min. 2224 Ft OTP számlacsomagtól függő váltási díj úgy minimum 1500 Ft ) számol fel és deviza vételi árfolyamon írja jóvá.
Az eBay-nek tök mindegy, ilyenkor a vevő igazolja hogy kifizette. -
-
Topikgazda
Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) III. Moderáció
10. Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
.....
16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni.
....
Hirdetés minden anyagi haszon kínálattal járó hozzászólás és arra reakció.
Segítség kérés, ahol nem ellenszolgáltatás van ajánlva, kérve az megengedett. -
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Napok óta nem tudom megnyitni a resolution centert. Próbáltam már többféle böngészővel, de mindig azt írja, hogy az adott webhely nem elérhető. Másnál is ilyen vagy nálam lehet valami gond?
-
Xarina
aktív tag
3 hét, de nem azzal lesz a gond. Ha másnál jó, akkor valami a gépemmel van, de a sütik és gyorsítótár törlése sem segített.
Ezt írja nekem:
Hmm. Probléma az oldal megkeresésekor.
Nem lehet a(z) ocs.ebay.com helyen lévő kiszolgálóhoz csatlakozni.
Ha a cím helyes, akkor itt van három lehetőség, amit megpróbálhat:
Próbálja újra később.
Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot.
Ha van kapcsolat, de tűzfal mögött van, akkor ellenőrizze, hogy a Firefox böngészőnek van-e joga a web eléréséhez.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Továbbra is küzdöm az ebay-el.
Akarok új árut listázni, de nem engedi mert a héten történt eladásból van ugye 60 dollár tartozásom az ebay-nek. Közben meg van majndem 1000 dollárnyi hirdethetőségem az 1500-ból.
Namármost eladásnál pay-pal ugye két hétig zárol, ill. az ebay is ha jól tudom köv. hó elején állít ki számlát a tartozásomról.
Ilyenkor nincs más választásom mint várni akár 2 két hetet új listázáshoz, annak ellenére hogy messze a havi hirdetési limiten belül vagyok?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Topikgazda
És a hirdetések száma mennyi? A Selling menüpontot választva az összesítő Monthly selling limits mit ír mennyiségre és pénzre? De neked is elméletileg ott van a Request higher selling limits
A pénz zárolás nem befolyásolja az eBay hirdetések dolgait. Amit eladtál az már nincs meghirdetve. Az eBay jutalék tartozás is csak akkor számít ha már a véglegese leszámlázott tételt nem fizeted ki a megadott határidőben és azt az időd túllépted.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Csak az ebay oldalával lehetett valami gond. 2 napja megpróbáltam másik gépről, ott sem lehetett elérni a resolution centert, ma meg már nálam is jó.
Az árút, amit nem kaptam meg nov 24-én vásároltam. Érkezési időnek dec 15 - febr 5 volt megadva. Az eladó azt írta, hogy várjak még pár napot de én jelezni akartam az ebaynek, hogy nem kaptam meg, nehogy kifussak az időből. De ott csak december 8-ai vásárlással kezdődnek a dolgok, pedig a köztes időben is volt még pár tétel, aminek bele kellene férnie az egy hónapos időbe, de szerencsére azokat megkaptam.
Változott ez az egy hónapos intervallum vagy mi lehet a gond? -
Topikgazda
válasz Xarina #81695 üzenetére
Amikor írtad akkor rögtön próbáltam ki, ha nálam ment akkor hogy lehetne Bay hiba? Nem válogat felhasználónként.
3 évre visszamenőleg látod a vásárlásokat az alap 60 nap majd ezek 2021, 2020, 2019
A See orders from: -nál kell választani
A Resolution Centerben pedig a 30 naposakra lehet indítani a február 5 az március 7 -
Xarina
aktív tag
2 internetszolgáltatóhoz tartozó 3 gépen próbáltam, azokon nem ment egyiken sem, most meg jó, azért gondoltam, hogy az ebay-nél volt a gond. Magát a resolution centert akkor is megnyitotta, csak az adott probléma kiválasztása után nem tudott már tovább lépni. A lényeg, hogy most már jó.
A resolution centerben nem listázza már az adott vásárlást. Kiválasztom, hogy nem kaptam meg a terméket, megjelenik egy lista a vásárlásaimról és a see more-al hiába görgetem tovább a problémás tételig már el sem jut. Vagy az azt jelenti, hogy csak március 7 után tudok panaszt tenni? De akkor meg miért tudnék azokra, amik még bőven határidőn belül vannak? -
Topikgazda
válasz Xarina #81699 üzenetére
Nem, azt jelenti hogy azután már nem. Az eBay vásárlási listában Orders állítsd át 2020-ra és keresd meg a vásárlást, ha nem történt vele valami akkor a Resolution Centerben ki kell tudni választani.
Most belépve a Resolution Centerbe a Firefox nem akar beengedni ezzel a mókájával: Figyelmeztetés: Lehetséges biztonsági kockázat következik... Lehet hogy valaki megszemélyesíti az oldalt, ne folytassa. nyilván kikattant a tanúsítvány kezelése, így lehet hogy neked is ilyenért nem jött elő. Én december 3-ig tudok visszamenni, gondolom te is kb addig, ezért az kell csinálni hogy megkeresed az érintett termék item number-t (a vásárlási tétel megnevezés alatt a zárójelek közt lévő szám) és a Resolution Center keresőjébe beírod és fel fogja adni. A minta képen ez a 124444426200
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest