- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #81550 üzenetére
Összefoglaló, 6. Licitálás és hogyan törölhetünk egy tévesen leadott licitet?
-
rednifegnar
senior tag
tok veletlen beleakadtam egy ilyenbe. ez hogy? 3. kep az erdekes. lehet ilyet csinalni? eleg sok ertekelese van, bar a legtobb ilyen par dolcsis cucc.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #81552 üzenetére
Ahogy a hirdetése képei közé betett egy olyan képet? Lehet ilyet csinálni csak nem szabad.
Ki az a hülye aki adna ezért 2000 $-t? -
rednifegnar
senior tag
hat sokan mert ez egy eleg komoly cucc, 600e-1misi (huf-ban) az ara es szinte csak japoban van (+ahonnan meg rajon a vamafa).
igen az a fura, hogy betett egy kepet amin rajta van hogy $2e-ert adja fix aron, kozben meg megy a licit. nem tom mire velni, de szabalyosnak nem tunik, plane ha majd a nyertesnek nem adja oda licit aron.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #81554 üzenetére
Világos, én nem áldoznák rá semennyit hiába Plaubel Makina, a kép minősége ennek azért nem annyira jó, régi Nikonnal vagy Hasselbladal még mindig jobb minőségű kép készítheőt és nem biztos hogy 500 $ fölé kerül az ember.
Lehet jelenteni, mert én nagyon utálom a csalókat és az eBay.com-nak a saját házuk táján is kellene az eladókat ellenőrizni, nem pedig belekötni az Európai eladókba. Katalógus képet miatti letiltást írtak, amely kép digitális azonosítója nem csak fényképezőgép adatait, de készítés helyét, ahol lakom azt is tartalmazta. Nem eBay-en kívüli eladás és licit csalás volt a hirdetésemben.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
ez egy 6x7-es rollfilmes gep, a nikont megeszi reggelire amig kisfilmrol van szo es azonos gyujtotavolsagrol. nem mellesleg nikkor obija van
a hasselblad egy masik rendszer mas celkozonseg, mas hasznalat mas logika. ez a makina nagyon ritka mert keves keszult azok is szinte mind japoban vannak, mindig is draga volt. olyan ez mint a leica m, vagy ugyan igy karoraban az omega stb. az hogy kinek mi erne meg meg mi nem az egy dolog, ezek a makinak ilyen arakon mennek.
de ugy latom meg ket nap van es mar 500 felett jarnak, lehet meglesz az a 2e is a vegen sima licittel.A camera does not make art, the artist makes art.
-
PROTRON
addikt
Uhh most látom csak hogy rossszra replyoltam...sebaj, a lényeg marad.
Amennyire tudom be tud állítani minimál árat a licithez ami alatt a rendszer érvényteleníti az aukciót. Mintha eleve arról az összegről indítaná, csak ha eleve megadja hogy 2król induljon a licit, vagy fixen megadja a 2k összeget akkor nagyobb jutalékot kér az eBoy.
Míg ha 0-ról indítja, de megadja ezt a feltételt akkor olcsóbb a hridetés.
De ha nem így van, akkor a topic gazda majd kijavít.Továbbá ha az eboy az aukció végén letiltja, semmi gond, csinál másik accot és felrakja megint ezt a hirdetést.
Meg az is benne van, hogy a saját weblapján nem köteles elfogadni semmi olyan vásárlási metódust, ahol a vevőket védik, simán megkövetelhet olyat ahol azonnal pénzhez jut.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
rednifegnar
senior tag
ujabb szamomra nehezen ertelmezheto dolog:
amcsi elado, van nemzetkozi szallitas, de az orszagok kozt nincs felsorolva magyarisztan (ellenben romaniaba, csehorszagba, szlovakiaba, stb szallit). viszont kizarva sincs mint burundi meg libia, stb.gondoltam irok neki hatha. mikor bejon az a lap ahol az uzenetet lehet szerkeszteni annak a tetejen bal oldalt fent lathato a cucc ara es jobb oldalt meg a szallitasi koltseg. akkor ez most mi? miert van ott szallitasi koltseg ha a postazas fulon nincs megadva (es fel se vagyunk sorolva). en ezeket nem birom megemeszteni, mikent is mukodik, eleg megteveszto.
-
somnia
őstag
válasz rednifegnar #81558 üzenetére
...egy link a cuccra sokat lendítene azon, hogy segíteni tudjunk!...
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #81561 üzenetére
"Néha" szoktak lépni arra ha jelzi valaki az ilyen problémát.
-
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #81563 üzenetére
A minimál ár már fizetős van vagy 10 $, kell egy kicsit spórolni.
-
phenomHUN
senior tag
Gyűjteményből eladtam nemrég egy egeret. Nem az első ugyanilyen típus és már messze nem az első eladásom ebayen (kb. 80 eladásból 1 hasonló madarat fogtam ki).
Jelen esetben egy bontatlan régiséget ment el, 300 dolcsi + postáért (27-et szoktam kérni, kb. a duplája a küldés költsége). A kedves vásárló defectre hivatkozva return-t kért. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy nincs más opcióm, mint refundolni visszaküldés nélkül vagy visszaküldetni vele a cuccost, a saját kontómra. Itt sajnos felvetődik, hogy már messze nem fog annyit érni kibontott csomagolással "használtan", mint egy új, a postát is több, mint kétszeresen bukom. A hiba okát megnevezte, de egyszerűen nevetséges - és ha valós akkor kb 2 dollár + 5 perc munkával orvosolható.
No returns accepted van megadva, tehát ha meggondolja magát nem küldhetné vissza. Így gyanítom ezért választotta ezt.
Az ebay komolyan ennyire védi a vásárlókat és kb. semennyire az eladót?Mit tehetek ha nagy valószínűséggel csak le akar húzni?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz phenomHUN #81565 üzenetére
Partial refundban egyezz ki vele szerintem. Bár nyilván ciki, hogy vissza tudná küldeni az ő vagy a paypal költségére, és még cikibb, hogy létezik erre megfelelő módszer, mégpedig visszaküldeted vele, majd szimplán nem veszed át. A kínaiak is ezt csinálják, odaér a pakk, kikézbesítik, kér egy értesítőt, majd soha nem megy be a csomagért. Utána idővel visszajön a cucc, hogy senki se kereste, de amíg nincs delivered státusza a visszaküldött cuccnak, ebay- paypal ezzel nem tud semmit se kezdeni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dillingr86
csendes tag
Sziasztok! Ha ebayen eladnék valakinek bármit is angliába láttam, hogy a Brexit miatt változtak a dolgok, csak nem értem pontosan, hogy miről van szó. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Én úgy értelmeztem, hogy az eladótól vonják le az vámot, de biztos valaki okossabbat is tud itt mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
@V/: amíg le nem jár az ebay által kalkulált kézbesítési idő, addig nem is érdemes pedzegetnem, hogy nincs itt a csomagom ugye? Úgy értem, ha az általad ajánlott nyomkövető oldal, mint fentebb írtam is "delivered"-nek írja és nincs más oldal ami nyomon követné, akkor honnan lehetek biztos benne, hogy nem nyúlta már le valaki? Amennyiben a kalkulált kézbesítési időn túl bejelentem, hogy nem kaptam meg a csomagot (tegyük fel tényleg nem érkezik meg), akkor a vizsgálatnál mit fognak alapul venni, mint nyomkövetés infó, ami alapján döntenek?
Mercury
-
Topikgazda
válasz Dillingr86 #81567 üzenetére
Mivel EU és az Egyesült Királyság viszonylatában oda-vissza mindenre 0 % a vám így azt nem lehet levonni. Az eBay nem levonja, hanem hozzáteszi a vevőnek az ott fizetendő áfát a végösszeghez ha az eléri a meghatározott értéket.
Neked vámárúnyilatkozattal kell kiküldeni a megvett terméket.
Én CN23-at javaslom, annyit könnyíthetsz az ottani vámolásban, ha beírod a HS tariff number (7) rovatba az adott termék TARIC kódját és Country of origin of goods (8) rovatba Hungary -
Topikgazda
válasz Mr.Mercury #81568 üzenetére
Eleve nem engedi meg az eBay a request indítását amíg nincs lejárva az idő. Persze ha az eBay nyomkövetésben is kézbesített akkor elméletileg lehet indítani, de mostanában megint volt valami átalakításuk, így ebben nem vagyok biztos.
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Egyik kollégam mist regiszrált ebayre,társitotta paypalhoz. Egy 3000 ft is terméket sikerült is vennie,de egy 60 ezer forintos laptopra amikor licitált volna valamilyen hibát dobott,hogy tul nagy összeg. Van valamilyen korlát az első vásárlásoknál?
-
Remekelek28
őstag
válasz Remekelek28 #81571 üzenetére
Ezt irja egy kis ablakba középen
Hinweis
Zum Schutz Ihres eBay-Mitgliedskontos begrenzen wir unter Umständen die Anzahl der Artikel, für die über ein einzelnes Mitgliedskonto Gebote abgegeben werden können bzw. die über dieses Mitgliedskonto gekauft werden können. Dieses Limit für Ihr Mitgliedskonto kann möglicherweise angehoben werden, wenn Sie uns einige Angaben zu Ihrer Person bestätigen.
Bitte setzen Sie sich mit einem unserer Kundenservice-Mitarbeiter in Verbindung und besprechen Sie die Einschränkung Ihrer Kaufaktivitäten mit ihm persönlich. (Die Rufnummer wird angezeigt, wenn Sie sich bei Ihrem eBay-Mitgliedskonto eingeloggt haben.)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #81571 üzenetére
Az eladó beállíthat korlátozást a licitálókra. Illetve a német eBay szabályait kellene megnézni azon a linken keresztül amit írtak.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #81574 üzenetére
Eleve a fiókot meg kell erősíteni. Akkor lehet olyan korlátozás is hogy legyen az adott eladónak ide Mo-ra szállítás megadva. Tegye kivánság listára, majd az eBay.com-on belépve licitáljon rá, az angol nyelvű hiba kiírása segíthet megérteni a gondot.
-
Topikgazda
válasz Dillingr86 #81576 üzenetére
Az Összefoglaló 19. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél erről is van szó. Ezutáni szövegrész Az ÁFA és vámalap a vételár és szállítási költséggel együtt értendő.
[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
-
Topikgazda
válasz Dillingr86 #81579 üzenetére
Akkor az Összefoglalóból:
Az ÁFA és vámalap a vételár és szállítási költséggel együtt értendő.
A kereskedelmi vámtarifa az adott országra, az adott termékre vonatkozó a TARIC szerinti mérték, a vám mértéke kategóriánkként változó, 0 - 15% mértékű. A legtöbb esetben, mivel végfelhasználók vagyunk 0 % a mértéke.
TARIC vámtarifaszámkereső
Árukód [Böngészés] kezdetű sorban a Böngészés-re kattintás kiválasztani ezután a származási/célország résznél az adott országot kiválasztani ahonnan jönne, és úgy megkeresni a kategóriát majd az Intézkedések beolvasása gomb, a megjelenő képernyő ahol ez olvasható Harmadik ország vámtétele ott vám mértéke.
Értelemszerűen neked csak a kód kell mert a vámérték az 0% a kereskedelmi egyezmény alapján. -
Maksifül
senior tag
Kicsit OFF, bocsánat!
Ki tudja, hol lehetne korrektül tájékozódni arról, hogy miként lehet teljesen legálisan vállalkozóként értékesíteni a világ bármely pontjára az eBay-en, emellett saját webshopban külföldre, s mondjuk még Magyarországra is egy másik online boltból? Ki van ilyesmivel képben, hogy milyen vállalkozási formát érdemes ilyesmihez választani, ami a leggazdaságosabb, hogyan kell a különböző vásárlóknak, országokba számlázni, milyen számlázóprogram képes erre, ha létezik egyáltalán ilyen, egyáltalán hogy működik az egész üzleti része könyvelésestül, adózásostul, mindenestül. Ki mivel fizet, hová érkezik a pénz, satöbbi...
Van olyan a fórumban, aki világszerte árulja a portékáját, s kitapasztalta már az ilyen értékesítés minden csínját-bínját?[ Szerkesztve ]
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz Maksifül #81582 üzenetére
Meg lehet tanulni, a könyvelő segíthet a könyvelési résznél a tanulási folyamatban, a számlázás is egyszerű, persze kell EU-s adószám, a vállalkozás meg bármelyik lehet, de nem biztos hogy eBay-es eladásra kellene koncentrálni, a mint kft.
Ha valaki erre neked adózásban KATA-t javasol azt fontold meg hogy vannak költségek és azokat benyelni ebben a formájában nem biztos hogy nyerő. Részemről webshop-ot, webes eladást KATA-sként csinálni baromságnak tartom. -
Nyertem egy videókártyát liciten németből. Szállítás nem volt megadva csak hogy kérjem az eladót de belekalkulátam kb 10eft-ot kb annyiért biztos elhozzák németből. Szeretek kisérletezni és már volt egy tesla kártyám de akartam még egyet ami kimenetes.
Viszont az eladó nem reagál semmire, ott van január 31 óta hogy pay now de nem enged fizetni, rányomtam hogy contact seller és kértem angolul hogy adjon egy szállítási árat, már 4 üzenetet küldtem de nem válaszolt. Legutolsó üzenetem az volt hogy adjon árat vagy cancelezze csak találja ki már hogy mit akar. Semmire nem reagál. erről lenne szó
Mit tudok ilyenkor tenni? -
Topikgazda
válasz MasterDeeJay #81584 üzenetére
Mindig a licitálás előtt kell ezt pontosítani. Ha nem akarja, akkor nem köteles elküldeni.
A fizetésnél a tétel felső sorában van a request total kérése, ott kell kérni, jelezni az ár módosítását.
Lehet hogy neked kellene visszalépni mielőtt case-t indít ellened hogy nem fizettél. -
Nem lehet cancelozni csak a fizetést engedi. Requrest total sincs csak contact (bocs mégis van asztalin de ugyan oda visz ahova a mobilos verzió). De sok ilyet vettem, ahol nincs az hogy no international shipping ott én úgy értelmezem hogy van. Legutóbb spanyolból vettem így videókártyát.
Írtam neki hogy canceloza ő ha nem teszik neki. Volt már olyan hogy eladó canceloza a nyert licitemet, most is megteheti ha kevesli az árat, nincs ezzel gond.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz MasterDeeJay #81586 üzenetére
Lehet hogy nem akar ide szállítmányozni, a licit értékétől függetlenül. Volt német ismerősön akit megszívattak és egyetlen magyarnak sem ad el semmit azóta.
Ha eredetileg a német eBay-en hirdette meg akkor az eBay.com linkje nem biztos hogy működik.[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Én meg most egy olyat észleltem,hogy 220 euronál járt egy licit,megy nekem megért 450 et is. Dél körül max árra benyomtam 451-et Erre most hirtelen jött a semmiből egy 452 es ár,mindenféle lépkedés nélkül. Lehetséges,hogy az eladó egy kamuprofilról próbálja még feljebb tornászni?? Ő láthatja hogy mennyit nyomtam max bid re?
Aztán lehet az a célja hogy felfele lépkedjünk,majd sztornozza a kamuprofil licitjét pár orával a vége előtt. -
Topikgazda
válasz Remekelek28 #81588 üzenetére
Nem látja, rejtett. Nem licitálhat a saját termékére, az hogy mást bíz meg rálicitálással értelmetlen, mert valakinek ki kell fizetni azt az árat ha megnyerné, mert lehet hogy az lesz a legnagyobb érték.
Magát a szituációt -rálicitál, rálicitáltat saját termékre - városi legendának tartom, nem életszerű a jelenleg az eBay-nek rendelkezésere álló ellenőrzési módszerek mellett
Létezik minimum ár beállítás ha azt szeretném hogy ár alatt ne legyen elvíve.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz Remekelek28 #81588 üzenetére
mi az hogy a semmibol? valaki ratett mondjuk 500-at egybol. az felnyomja az altalad megtett max fole egy licitlepcsovel ami a 452. ha meg valamiert torli a vege elott ezt az egy licitett akkor visszaesik az elozo allapotra ami a 220 volt.
-
Remekelek28
őstag
válasz rednifegnar #81590 üzenetére
Igen ez nem ugrott be,hogy max összeget nyomott be nem egyből pont a 452- t. Csak alapbol már én egy igen magas árra nyomtam be a 451 -gyel. Nem sejtettem h valaki fölé viszi.
-
PROTRON
addikt
válasz rednifegnar #81590 üzenetére
De ha közben a kolléga beijed mert azt gondolja hogy valódi licitáló tette rá a 452-őt és addig nyomja fel hogy az ál-licitáló fölé érjen?
Előtte meg nem tudjuk hogy valójában mekkora lépcsőkkel "tesztelhették" hogy mennyin áll a kolléga eredeti max ajánlata.
Csak emiatt parás kicsit, de tény hogy ehhez szerencse faktor is kell az összejátszás mellé.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
válasz PROTRON #81592 üzenetére
Mint írtam itt valódi licitálók vannak, nem kell minden marhaságnak bedőlni, nem egészen így működik a dolog. Jó összeesküvés elméleteket gyártani, de nem kéne. Nincs semmi bizonyíték hogy igaz lenne a saját vagy ismerős rálicitálása, ami magában hordozhatná hogy saját magának kellene megvenni, bukja a 10-13 °jutalékot, így semmi értelme. Másik sajnálatos dolog hogy már te is tényként kezelsz egy hipotézist, aminek nem igazán van alapja.
De persze vannak egyébként olyanok akik bár nincs közük az eladóhoz de szórakoznak ilyennel, össze-vissza licitálnak, de van ellenőrzési lehetőség az ilyen bolondokat kiszűrni.
Nem tesztelték, minek, mert ha ő tett 451-et a 220-ra aki 225-öt tesz annak írja a rendszer hogy kevés és nem tehet végtelen licitet. Mivel csak 1 €-val nőtt a licit aki tett licitet az 455-499 közt tehette meg, mert 500-tól 5-el nő a lépcső.[ Szerkesztve ]
-
oil120
senior tag
Bocs a naiv kérdésért, ha USA-ból rendelnék laptpot és ez van hozzá írva "Customs services and international tracking provided", ettől még vámot és Áfa-t kell fizetni
-
Topikgazda
válasz oil120 #81594 üzenetére
Ha ezt olvasod Import charges és a szállítás pedig ezzel történik: This item will be shipped through the Global Shipping Program akkor itthon nem lesz fizetni való.
Még utalnak is rá: Any international shipping and import charges are paid in part to Pitney Bowes Inc.[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
Csekély 10 napja van megnyitva a case, mikor megnyitottam, azt írták 2 nap és reagálnak... nem kapkodják el...
-
Shingen
addikt
Hali!
Olyan kérdésem lenne, paypalba nem enged belépni, lehet régen léptem most kér vmi biztonsági kódot, de telo számra küldené.
de közben megváltozott a telo számom , de ha nem enged be a paypalba nem tudom megváltoztatni.
Van vmi ötlet erre?
Vagy változtassak jelszót emailra küldve, az segíthet?
köszi風林火山
-
Topikgazda
válasz Shingen #81597 üzenetére
Nem változtass jelszót, mert annál is sms lehet a végső jóváhagyás. Mivel ez felmerült az utóbbi időben a PayPal topik Összefoglalóban a vége felé találod ezt:
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz
9. Belépési telefonszám azonosítási és telefonszám változási probléma megoldása
A chat, a 2. módszer a jobb most.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs