- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sputyi70
aktív tag
Na sikeresen átjutott a csomag USA-ba. Kicsit necces volt az aksik miatt, de semmi gond nem volt. Persze lehet csak szerencsém volt.
-
Topikgazda
válasz Remekelek28 #82750 üzenetére
Nem kellene kérni, hiszen ki van fizetve.
Az hogy most van egy folyamatban lévő feldolgozási probléma és van akinél nem az IOSS rendszer szerint, hanem az SA rendszer szerint ők is megállapítják az áfát az előfordulhat, de ez nem a normál működés.
Nincs gond kifizeted és azután a reklamációra visszaadják.
De van a 399 Ft/799 Ft kezelési díjuk azt kérni fogják.
Ha GSP-s a szállítás akkor meg lehet hogy nem posta fogja szállítani. -
Topikgazda
válasz Robyka #82756 üzenetére
Ha hozzáadtad már egyszer akkor nem kell erősítgetni.
De hozzáadtál egy IBAN számos Gránit bankszámlát, arról a bankszámlaszámról van szó. Gondolom nem olyan sok van belőle.
Egyébként a második képen az IBAN Ending in 0000-ra kattintva bemásolható az új vagy régi IBAN-os bankszámlaszám.
De azt tudod hogy €-ban fog érkezni a pénz és lehet hogy a bankod ha ez nem €-os számla akkor kérhet valami díjat a jóváírásért?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Robyka #82758 üzenetére
A saját eBay fiókodról van szó?
Van a Gránit Banknál bankszámlád, ha igen annak mi a bankszámlaszáma IBAN formában?
Valahogy így kezdődik: HU36 1210 0011 1789 7817 0000 0000 vagy egybe írva HU42117730161111101800000000
Az kell az IBAN-hoz ennél Update your bank details
Illetve van egy linked a bankszámla kivonat feltöltésre az is jó igazolásnak, csak a legutóbbi legyen.
Verify with a bank statement
Uploading a bank statement will verify your account. Ensure the name on your eBay account and bank statement are the same. This will take 5-7 days, and is the slowest verification option.[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Üdv!
[link] Ezt venném meg (vagy legalábbis belemegyek a licitálásba). Ha megnyerem a licitet, jól értem, hogy itt már automatikusan kifizetek Vám-ot, Áfa-t, stb. ? Itthon még terhel majd valamilyen díj? Ha igen, menyi? A postához Express delivery (International Priority Shipping) van megadva. Akkor ez Royal Mail-es, vagy valami futár? Csak mert az összefoglalóban olvastam, hogy a futárok magas díjakat számolnak fel vámolásra. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
crawshayi
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata abban, hogyha ebayen refundot szeretnék kérni akkor az én általam pluszba kézhezvételkor megfizetett vámot+vámeljárási díjat+áfát vissza lehet-e igényelni ebaytől vagy paypaltól?
Sztori: Rendeltem egy laptop kijelző panelt angliából, de törötten érkezett. A vámeljárást a UPS intézte, átvételkor kellett még pluszba fizetni. (Annyira így már nem érte meg amúgy... kijelző 30EUR + 22EUR szállítás és ~23EUR vám külön fizetve)Azért annyira nem szeretném benyelni azt a plusz 8ezer forintot, ha nem muszáj.
-
Surci1
tag
Sziasztok.
Valakinek küldtek közelmúltban holland postával csomagot?
Nekem úton van egy ( LT803717891NL) csomagom Kinából. Nem izgulok különösebben mert 08.28.-a a legkésőbbi határidő a megérkezésre, csak nem tudom gond-e, hogy múlt hónap 19.-e óta áll itt: Linehaul Arrival Liege, Belgium. Soha nem volt még ilyen hosszú egyhelyben állás holland postánál ezért is kérdezném, hogy járt-e már így valaki?[ Szerkesztve ]
-
crawshayi
csendes tag
Először az eladónak írtam, hogy mi történt és egyből felajánlotta, hogy küld másikat, sőt magától rákérdezett, hogy fizettem-e vámot a UPS-nek. Úgy tűnik megoldódik így.
Azért kérdeztem amúgy a paypalt is, mert ott ilyenkor a teljes költségről a számlákat be lehet küldeni és kvázi az ebaytől némileg függetlenül bírálják el és kártalanítanak. Vagy rosszul tudom?
Eladóként volt már pozitív tapasztalatom paypallal és negatív az ebay-jel kártalanítási ügyben.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz crawshayi #82769 üzenetére
A külön fizetett vám, áfa vagy a vámolás díja az a te költséged, ezt nem fogja megtéríteni senki. Mint írtam magánszemélyként még a visszaküldés esetén sincs lehetőség ezeket visszaigényelni.
Ha az eBay-nek fizetted a vásárláskor az áfát azt persze refund esetén visszaadják. -
skoda12
tag
Sziasztok.
Kaptam egy csomagot, amit a fedex kezel és ki kell töltenem 2 nyomtatványt a vámkezelés miatt. Az egyiken be lehet jelölni, hogy "Vámmentes vámkezelést kérek, jogszabályi hely:". Mivel 150 euro alatti a teljes ára a csomagnak, így ezt jeölném be, viszont nem tudom mit kell a jogszabályi helyhez írni. Elég annyi, ha odaírom, hogy 150 euró alatti csomag vagy ilyenkor mit szokás oda írni?
Illetve még egy kérdés, hogy jól tudom a 150 euro értékhatár postaköltséggel együtt számolandó? (Egy másik csomagnál lesz majd releváns később) -
Topikgazda
válasz skoda12 #82771 üzenetére
A 150 € az a termék ára kell hogy legyen. 149,5 € az oké akkor is ha 30 € a szállítási költség, de az áfa alapja az majd a 179,5 € lesz, de vám az nem számolódik.
Vámmentes vámkezelést kérek, jogszabályi hely: 1186/2009/EK tanácsi rendelet 23. cikk (2) bekezdés[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Djuree #82774 üzenetére
Az új számlaszám IBAN formában a teljes hosszúságban és a régi szintén IBAN számlaszáma.
Ha vágólapról másolnád be lehet hogy van neki nem látható karakter gondja, esetleg írd be.
De ha ez a forintos számla akkor +költséged lehet amikor €-ban érkező pénzt a bank lekönyveli. Ha az OTP számlát váltod le akkor €-os számlára akkor persze az lesz a jó.[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok.
Jól értelmezem, hogy mindegy Szerbiából vagy Ázsiából rendelek, mindenképp fizetnem kell a postán ugye?
5e ft alatti dologról van szó[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
válasz Bacusuz #82776 üzenetére
Nem egészen. Attól függ hogy mit vásárolsz és magánszemély vagy üzleti eladó és ki a szállító.
Üzleti eladótól vásárolva az eBay beszedi az áfát és ha a posta szállítja akkor 150 € értékig 399 és 799 Ft a posta díja. Ha nem fizeted ki az eBay-nek az áfát akkor van a sávos díjazású vámkezelés az annyi amit Remekelek28 is írt 10,01-22 € közt és ha a Magyar Posta szállító. -
SólyomM
friss újonc
Sziasztok, sajnos az eBay és a PayPal szétváltak kb. 2 hete. Az eBay-nél kell új fiókot regisztrálni. Kérdezem, van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszi előre is a választ/-okat!
-
Topikgazda
válasz SólyomM #82779 üzenetére
Pár éve külön váltak (2018-tól), az eladói fiókoknál 2020-tól kezdődően kell a PayPal-t pénzfogadást és jutalék fizetést bankszámlára cserélni, amikor ők értesítenek róla, keress rá át beszéltük több soron.
De nem kell új fiókot regisztrálni, csak a eladói fizetési és pénzfogadási módot cseréled le a Payments-nél PayPal-ról az újra.
Mivel €-os az elszámolás ezért € bankszámla a javasolt.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
jaa akkor ezért kell bankszámlát megadni. nem is tudtam.
akkor a reklamáció kezelés f@sz@ lesz, mert az az ebaynél híresen szar. több ügyem volt aminél az ebay vagy nem is válaszolt vagy nem akartak igazat adni, a paypalhoz kellett fordulni akik azért mindig a javamra döntöttem ha igazam volt.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Bacusuz
addikt
válasz Bacusuz #82782 üzenetére
Valamint még azt szeretném kérdezni, hogy a posta hogy fog értesíteni? Az email címem nem látom szállítási adatoknál csak a telefonszámot., vagy az elég? Ha nem hova tudom beírni?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
válasz Bacusuz #82783 üzenetére
Magánszemély, nem üzleti fiók mert akkor lenne VAT, áfa felszámolva.
Azért nem látod mert azt nem teszi az eBay nyilvánossá és a telefonszámot is csak akkor kapja meg az eladó ha annak lekérése be van jelölve, a GDPR miatt az az alapértelmezett hogy nem kéri.
Ezért javasolt a szállítási címnél a Street address 2-höz beírni az e-mail címet, mert akkor az rákerülhet a címkére.
Szóval pontosan nem tudom megmondani hogy miként fognak értesíteni. Egyébként az automatikus postai vámkezelés azokból az adatokból dolgozik amit a másik posta megad elektronikusan, nem a küldemény címke alapján és attól függően történik az értesítés hogy ott mi található.
Ha lesz elektronikus elérhetőség akkor azon értesítenek a fizetnivalóról és online ki tudod fizetni az 1385 Ft áfát és a 499 Ft eljárási díjat,
Ha nem lesz akkor majd értesítőt kapsz az átvételről, mert az már utánvétes kézbesítésű, 1385 Ft+899 Ft-os lesz, ezt viszont a helyi posta fogja kiértesíteni neked, ha látnak elektronikus elérhetőséget a címkén akkor azon. -
Punk01
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban az eBay-en hirdetőktől kérnék segítséget.
Magánszemélyként hirdetek, és lenne postázandó termékem angliába, viszont a CN23-as nyilatkozat kitöltésével nem boldogulok.Elektronikai termékről lenne szó, plusz egy usb kábel. Gondolom ezt tételesen fel kell tüntetnem a listán, árat írok hozzá úgy, hogy végösszeg stimmeljen. Viszont a végösszegnek a teljes vásárló által fizetett összeggel kell egyeznie(ez tartalmazza a 20% áfát is), vagy az áfa nélküli árral, vagy az általam ténylegesen megkapott árral?
Az importőr hivatkozási száma gondolom a GB kezdetű számsor, Code : Paid véggel.
Telefonszám egyértelmű.
HS-tarifaszám az fogalmam sincs micsoda, kell egyáltalán?
Származási ország Magyarország lesz, már ha szükséges feltüntetni.
Postai díjakhoz a vevő által fizetett összeget kell feltüntetni?
Kategória: Áruk értékesítése
Engedély, bizonyítvány és számla nincs.Esetleg ha valaki ki tudna segíteni egy jól kitöltött mintával, ami fedi az én esetemet, azt megköszönném. Sajnos a Posta oldalán található minta csak az ajándék küldéséhez jó.
Legvégső esetben megjelölöm ajándéknak, de az idén már küldtem ki egy csomagot amihez nem volt vámáru nyilatkozat, nem szívesen, de átvették a postán és kézbesítve is lett gond nélkül. Viszont a későbbieknek nem szeretnék semmi problémát emiatt.
Szerk.: Egy kérdés lemaradt. Kitölthetem a PDF-et nyomtatás előtt, vagy jobb ha kézzel írom?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Punk01 #82786 üzenetére
Magánszemélyként te nem számolhatsz fel áfát, majd az angolok vagy az eBay kiszámolja, ha szükséges, az nem lehet a vám-árúnyilatkozat adata.
HS-tarifaszám az a termék vámkódja, a TARIC-ban keresd meg, de csak az első hat karakter kell.
Ezeket
Sender’s Customs reference (if any) A feladó vámhivatkozási száma (ha van ilyen)
Az importôr hivatkozási száma (ha van) (adókód/áfa-szám/importôr-kód) (választható) nem kell megadni, ne is tedd.
Az importôr telefon-/faxszáma/e-mail címe (ha ismert)-nél a telefonszámát ha tudod add meg, persze ehhez be kellett volna jelölni hogy az eBay azt megadja neked.De itt ezen elmagyarázza hogy melyik hely mi, a második oldal.
A posta költség még is mi lenne ha nem az amit a vevő azért fizet?
Ha lehet akkor ne kézzel töltsd ki és angolul legyen minden szöveg, mert az angol vámosoknak kell ez.[ Szerkesztve ]
-
Punk01
csendes tag
Köszönöm a gyors választ.
Én nem is számoltam áfát, de az eBay beszedte a vevőtől, ezért kérdeztem.
Gondolom a GB kezdetű számsor a vevő adószáma lehet, vagy valami hasonló személyhez kötött azonosító. Ezért gondoltam, hogy feltüntetem.
De akkor ebből számomra az jön le, hogy azt az összeget kell feltüntetnem végösszegnek, amit az eladó fizetett VAT nélkül. (Általam kapott összeg + Ebay jutalék)A vámkód keresgélés jó móka lesz ahogy látom.
Telefonszám van, küldte az eBay.
Mivel ő fontban fizetett, én forintban fogok, plusz ugye a jutalék amit rászámoltam, így lesz némi eltérés.
Tudom, olvastam, de mivel soha nem láttam még kitöltött nyilatkozatot, így inkább megkérdeztem mindent ami nem volt tiszta, vagy egyértelmű
-
Topikgazda
válasz Punk01 #82788 üzenetére
Magánszemélynek nincs GB kezdetű adószáma, szóval az sem kéne, felesleges.
Ez nem jó: Általam kapott összeg + Ebay jutalék
A termék eladási árát kell megadni, az az értéke, semmi köze a jutalékodhoz.
Fontba írj már be mindent. Nem fontban adtad meg a termék árát és a szállítási költséget?
Az alapján számolták ki a beszedett áfát, szóval nem kell megkavarni a dolgokat.
Ha lenne valami forint összegű (bár nincs) ha augusztusban adod fel akkor 416,16 Ft-al oszd el font érték megkapásához, az a hivatalos vámolási árfolyam.Elektronikai termék kábellel, nem kell külön tétel a madzagnak.
Ha megírod mi az segítek vámkódot megkeresni.Pl ha ezt te adnád el akkor az értéke £7.00 a szállítási költsége £3.20 és ezeket kell beírni a CN23-ra
[ Szerkesztve ]
-
Punk01
csendes tag
Egyre gondoltunk, csak nem sikerült értelmesen kifejeznem magam
Fontban írom, a postaköltség nem kitölthető mező, szóval azt majd kézzel, valamint a tételek árához sem tudok számon kívül semmit írni, szóval azt is beírom kézzel.Már megtaláltam mindent, de ha ránéznél azt megköszönném.
USB kábel - 8544429090 (nem találtam jobb egyezést)
Vezérlő kártya - 8537109157 (nem 3D nyomtatóhoz való és csak 2 léptető vezérlő van rajta, de megteszi) -
Topikgazda
válasz Punk01 #82790 üzenetére
Ácsi. Nem adtál meg szállítási költséget? Ha ingyenes szállítás volt és a vevő nem fizetett akkor azt ne tüntetheted fel az ő terhére.
Vezérlőkártya kábellel amit eladtál. Vagy külön tétel volt az USB kábel?
Ezért fizetett a vevő mondjuk 15 £-ot és ha van szállítási költség akkor mondjuk 8 £.
Akkor így néz ki a dolog:Az egyébként nem jó kód az áramkörnek, ez a kódja 854231
Inkább ezt a CN23-at töltsd ki
[ Szerkesztve ]
-
Punk01
csendes tag
De fizetett szállítást, 8,10 GBP. A PDF-ben nem tudok a postai díjak mezőbe írni, ezért írom majd kézzel.
Nem külön tétel. Tehát akkor nem kell sorban feltüntetni? Csak mert a segédlet azt írja, hogy "Külön-külön részletesen írja le a küldeményben lévô cikkeket...
Átírtam a tétellistát, így néz ki most. [kép]
Mint írtam a tételek árához csak számokat írhatok, úgy nehéz pénznemet megadni...
A postai díjakhoz pedig abszolút nem tudok írni. -
Topikgazda
válasz Punk01 #82793 üzenetére
Nem a jó a magyar posta kitöltős pdf-je mert a devizát nem tudod beírni. (Ezt is gagyi módon csinálták meg)
Ez lényegében az angol vámosoknak kell. Ezért adtam a másik linket, azt egy pdf szerkesztővel is tudod tölteni.
Amit eladtál azt írod, ha több terméket adtál el azok vannak külön felsorolva, mert azoknak különböző lehet az ára, a megnevezése, mennyisége és a vámtarifaszáma.
Ez így egy tétel, van aki még a kábelt sem írja külön mert az tartozék.
A vámtarifaszánból csak az első 6 szám kell.
Az értékeknél az a lényeg hogy az eladási ár (leütött licit érték ha olyan volt) és ez a 8,1 £ legyen mert amit az eBay beszedett áfát az ezek alapján történt kiszámításra és annak egyezni kell a vám-árúnyilatkozat értékeivel.[ Szerkesztve ]
-
Adam_Shepard
addikt
sziasztok!
Vásárolnék valamit a bayről, viszont most vetem észre, hogy alul az összesítésnél kiír egy (kalkulált?) VAT-ot. Ebben már a mi kezelési költségünk is benne van vagy az még erre fog rájönni?
JP-ből rendelnék..
-
Topikgazda
válasz Adam_Shepard #82796 üzenetére
Attól függ hogy ki lesz a szállító, ha a Magyar Posta ők még kérnek 399/799 Ft-ot
-
Topikgazda
válasz Adam_Shepard #82798 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest