Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • doc

    nagyúr

    Epp' itt van a kezemben egy uj Kindle Paperwhite, gondoltam irok rola par mondatot, hatha erdekel valakit. Mivel egy Aura HD a masik olvaso ami itt van az asztalon, alapvetoen ahhoz igyekszem hasonlitani.
    Az elso benyomasom az volt rola hogy nagyon vastag, testes a keszulek. Boven vekonyabb mint az Aura HD, de joval vastagabb mint a 'sima' Kindle.

    A kijelzo nagyon szep, bar a felbontasa lathatoan kisebb az Aura HD-nal, a megvilagitas szep, de nem tokeletes, a kijelzo teteje hatarozottan vilagosabb. De mindent egybeveve nagyon szep, igenyes kijelzo, nagyon jo olvasni rajta. Kulon erdekesseg hogy a kijelzo tapintasa nem sima, hanem erdes, mintha valodi papir lenne, ez nekem baromira tetszik :) (a sima Kindle kijelzoje is ilyen? mintha remlene hogy igen, de azt ugye nem tapogattam, mer'hogy nincs miert) Mintha kicsit kevesbe is csillogna, mint az Aura HD sima kijelzoje.

    A lapozas nagyon gyors, viszont az oldalfrissites fura, az olvaso akkor csinal teljes oldalfrissitest amikor eppen kedve tartja, van hogy egymas utan negyszer, van hogy 8 lapozas soran egyszer sem, a menuben csak az allithato hogy minden lapozasnal frissitsen vagy sem. A menuk kezelese szinten gyors, bar az elejen a regisztralasnal kegyetlenul beakadt, 2-3-szor ranyomtam a Next gombra (miutan kozolte hogy a regisztracio lassu, de azert en nyugodtan menjek tovabb a Next gombbal - ranyomtam parszor, de nem tortent semmi, aztan kb. 1 perc utan elemdobott egy ablakot hogy biztosan torolni akarom-e az olvasot, raadasul ez az ablak kb. 3 peldanyban jelent meg, mindegyiket be kellett csukni).

    Ha mar szoba kerultek a menuk: a regi Kindle-nel egyertelmuen modernebb, vegre normalis ikonos, dropdown, stb. menuk, jol hasznalhatoak, bar a Kobo GUI-jahoz kepest meg mindig kokorszaki. A Kindle-nel megszokottaknak megfeleloen valami borzalmasan buta, egy-ket nagyon alap dolgon kivul semmit nem lehet beallitani (sot, meg sokminden olyat sem ami alapnak kellene hogy szamitson, pl. az oldalszam-kijelzes meg mindig csak nehany alig hasznalhato beallitas kozul valaszthato, stb). A margok a Kindle-szokasnak megfelelo brutalisan szeles, nagyon szeles es a nagyjabol hasznalhato kozul valaszthatoak, lehet a 6 betutipus kozul valasztani, es van harom variacio sortavolsagra, ebbol az elso teljesen jo, a masodik eleg nagy, a harmadik meg nem is tudom minek van... :U

    Erdekes funkciokkal talalkoztam, pl. mutatja hogy adott reszeket hanyan highlightoltak, ami szerintem inkabb idegesito mint hasznos. A szotarkezelese viszont nagyon jo, a szotar mellett a Wikipediaban is tud keresni (igaz, eleg lassan). Erdekes funkcio a "nevkereso" X-ray, bar hogy mennyire hasznos azzal kapcsolatban azert vannak ketelyeim. Itt azert muszaj megjegyeznem hogy a kijeloles/szotarazas eleg hulyen van megoldva. Hosszan kell ugyanis nyomni a szot, viszont csak akkor jelenik meg a szotarablak mikor felemelem az ujjam, vagyis nincs visszajelzes arrol hogy eleg hosszan nyomtam-e mar...

    Extrakent van benne "experimental"-kent jelzett bongeszo, ami gyors teszteles alapjan jol hasznalhato.

Új hozzászólás Aktív témák